Chelsea, Torres’i Liverpool’dan rekor ücretle transfer etti

İngiliz klubü Chelsea, Liverpool’un İspanyol oyuncusu Fernando Torres’i rekor bir ücretle kadrosuna kattı. Torres için ödenen 50 milyon Sterlin, İngiltere’de şu zamana kadar bir futbolcu için ödenen en yüksek ücret olarak tarihe geçti.



Liverpool’un ve İspanya Milli Takımı’nın başarılı forvet oyuncusu Fernando Torres, Chelsea’nin her futbolcunun oynamak istediği bir kulüp olduğunu söyledi. Chelsea’de çok iyi oyuncular olduğunu belirten Torres, “Çok çalışacağım. Takım arkadaşlarıma yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak en büyük hayalim.” dedi. Bu arada Torres’in Chelsea’ya geçisi transfer sezonunun son günlerinde gerçekleşti.

50 milyon Sterlin bonservis ücretiyle Chelsea’ya transfer olan Torres, dünya çapında Christiano Ronalda, Zlatan Ibrahimovic ve Kaka’dan sonra en pahalı transfer oldu.

Liverpool, Torres’ten boşalan forvet hattına Urugaylı Luis Suarez ve Newcastle takımından Andy Carroll’u aldı. 3.5 yıl Liverpool’da oynayan Torres, İngiliz klubüne 20 milyon sterlin bonservis ücreti karşılığında Atletico Madrid’ten transfer edilmişti.