2012 Dünya Amatörler Golf Şampiyonası'nın Lansmanı Yapıldı

Dünyanın en önemli golf organizasyonlarından birisi olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası’nın 2012’de Türkiye’de düzenlenecek olması, gözleri ister istemez Antalya ve şirin beldesi Belek’e çevirdi.


2012 Dünya Amatörler Golf Şampiyonası`nın lansmanı, Gloria Serenity Resort Otel`de Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Golf Federasyonu üyesi Özgür Cinkılıç ve Golf Milli Takımı Teknik Direktörü Spencer Henderson`un katılımıyla gerçekleştirildi.

2012 Dünya Amatörler Golf Federasyonu’nu anlatan barkavizyon gösterisinin ardından 70 erkek 50 kadın sporcunun katılacağı şampiyona hakkında bilgi veren Ahmet Ağaoğlu, bu büyük organizasyonu Avustralya’da 92 delegenin 76 oyuyla aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu rakam şunu ifade ediyor. Türkiye kendini ifade edebilir bir anlatımla sunum yapıyor ise tesisleri en yüksek klasta ise sizin alamayacağınız hiçbir organizasyon yok demektir. Yeter ki ne istediğinizi anlatın. Bu organizasyon aynı zamanda dünya golf tarihine, ‘tarihi olmayan ama aldığı organizasyonla tarihe geçen bir ülke’ olarak anılacaktır. 92 – 76’lık sayı ile italya ve Avusturya gibi golfte önde gelen ülkeleri geride bırakmışız. Bu büyük bir şey ifade ediyor. Antalya ve Belek, federasyonumuzla birlikte bu sporda milat olarak tarihteki yerini alacaktır. Türkiye’deki golfün golf dünyası tarafından çok iyi algılandığının bir göstergeside bu şampiyona olacaktır.”
Ağaoğlu, Gloria Golf Clup, Cornelia Golf Clup ve Antalya Golf Clup’un şampiyona boyunca sporculara ev sahipliği yapacağını da ifade ederek, çevredeki tarihi eserlerin de gezip görülerek imrenilesi bir şampiyonayı tamamlayacaklarını aktardı.

Türkiye’nin 3 erkek 3 bayan sporcu olmak üzere toplam 6 kişi ile bu şampiyonaya katılacağını ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Açıkça ifade etmeliyim ki Yasemin Sarı, diğer sporcularımızla karşılaştırıldığında öne çıkan ismimizdir. Kendisinden bireysel anlamda bir başarı bekliyoruz.” diye konuştu.

Ağaoğlu, şampiyonada ilk 10 hedeflerinin olduğunu da sözlerine ekledi.


AĞLATARAK UĞURLAMAK İSTİYORUZ
Golf Federasyonu üyesi aynı zamanda Belek Golf Resort Otelleri ile golf sahalarının koordinatörü Özgür Cinkılıç, şampiyona için tüm hazırlıkların yapıldığını gelecek olan yabancı konuklara mükemmel bir turnuva izlettirip zihinlerinde hiçbir soru işareti kalmadan göndereceklerini belirterek, şunları söyledi:
“Açıkçası onları ağlatarak uğurlamak istiyoruz. Çünkü bu konuda yeterli kadromuz bize bu performansı yaptıracak güçte ve klasta. Dünya Golf Birliği, Türkiye’ye bu şampiyonayı verdiği için asla pişman olmayacak, memnuniyetini ifade edip bizim bir çok turnuvaya ev sahipliği yapmamızı sağlayacaktır.”
Cinkılıç, 2006 yılında Günay Afrika’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin 20. Olduğunu işaret ederek, şu konuya dikkat çekti:
“Şimdi hedefimiz ilk 10 içinde yer almaktır. Yaptığımız çalışmanın atağını bu turnuvada sporcularımız ön plana çıkaracaktır. Veriler, Türkiye’nin golfte dünyada ve Avrupa’da en iyi yere geleceğini gösteriyor.”
Spencer Henderson da yaptığı kısa değerlendirmede, Türkiye’de sporcu potansiyelini gördüğü için görevinde olduğunu söyledi.

Bu arada lansmanın sonunda golfün dünyadaki yeni mucidi olan `Trackman` adlı alet tanıtıldı. Profesyonel sporcular bu alet sayesinde yaptıkları vuruşların, hızını rüzgarın durumunu ikinci ve sonraki vuruşlarda tayin edecekleri yön ve şiddeti ayarlayabilecek.