Spencer Henderson: Golf Zengin Sporu Değildir

Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Milli Takım Teknik Direktörü Spencer Henderson, golfün zengin sporu olmadığını söyledi.


Golf Milli Takımı, Gloria Serenity Resort Otel`de 2012 Dünya Amatörler Golf Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıklar kapsamında medya kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya gelen milli takım teknik heyeti ve yetkilileri golf sporu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Spencer Henderson, golf sporunun Türkiye`de `zengin sporu` olarak algılandığını belirterek, "İskoçya, Norveç gibi ülkelerde halkın gidip bu sporu yapacağı alanlar mevcut. Türkiye`de için böyle alanlar olmadığı için algılama bu yönde. Bu algıyı değiştirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Henderson, Klassis Golf Kulübü`nün çevre köylerden çocuklara bu sporu öğrettiği ve belli seviyeye getirmek için uğraştığını dile getirerek, "Kesinlikle bu algı değişecek. Bu da golf alanlarının arttırılmasıyla olacak." diye konuştu.

Bir soru üzerine Henderson 2016 Olimpiyatları’nda Türk sporcuların olabileceğini; ancak gerçekçi yaklaşımla bunun zor olacağını söyledi.

Henderson, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yaptıkları görüşmede en az 10 yıl içinde turnuvalarda söz sahibi olan bir golfçü yetiştirebileceklerini de sözlerine ekledi.


BASINA GOLF DERSİ
Türkiye Golf Federasyonu’nun katkılarıyla Türkiye`de düzenlenecek 2012 Dünya Amatörler Golf Şampiyonası için geriye sayım başladı.

Bu önemli organizasyon öncesindespor medyasının önde gelen isimleri Gloria Serenity Resort Otel`de milli takımlar antrenörü Spencer Henderson`la bir araya geldi.
Golf sporu hakkında bilgi veren Henderson, basın mensuplarına golf sporunun teknik ekipmanlarını ve vuruş tekniklerini uygulamalı olarak anlattı.

Bu arada Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Sn. Ahmet Ağaoğlu da yarın şampiyonayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.