Lyon-dinamo Zagrep Maçına Şike İncelemesi

Fransız futbol takımı Lyon`un dün Şampiyonlar Ligi`nde deplasmanda karşılaştığı Dinamo Zagreb`i 7-1 gibi tarihi skorla yenmesi, Fransa`da şike araştırmasına konu oldu.


Dün gece D gurubunda oynanan maçta deplasmanda Dinamo Zagreb’i 7-1 yenen Lyon bir üst tura çıkmayı başardı. Averajla bir üst tura çıkan Lyon, Şampiyonlar Ligi`ndeki en farklı galibiyetine de imza atmış oldu. Ajax ile aynı puana sahip olan Lyon, bu sonuçla birlikte averajla ikinci tura yükselirken; kendi sahasında Real Madrid`e 3-0 mağlup olan Ajax ise Devler Ligi`ne veda etti.
Maçın ardından İspanya`da yayın yapan spor sitesi AS, Dinamo Zagreb-Lyon maçında şike yapıldığını ileri sürdü. İspanyanın diğer ünlü gazetesi Marca ise aynı gurupta yer alan Lyon ve Real Madrid arasındaki ilişkileri garip olarak nitelendirdi.

Üzerinde şike söylentilerinin dolaştığı Lyon-Dinamo Zagrep arasındaki maç, Fransa`da internet üzerinden oynana bahisleri düzenleyen bağımsız resmi kurum ARJEL tarafından incelemeye alındı. Kurumun Genel Müdürü Jean-François Villotte, Lyon`un hesaplarının da incelendiğini açıkladı.

Şampiyonlar Ligi`nden elenen Ajax Teknik Direktorü Frank de Boer ise "Asistanlarım bana Lyon’un gollerinin hızlı ve kolay olduğunu söylediler. Eğer alışılmamış birşeyler varsa UEFA inceleme başlatmalıdır." açıklamasında bulundu.