Engellerini Sporla Unuttular

Bursa İl Özel İdaresi özel çocukları sporda buluşturdu.

Bursa Valiliği İl Özel İdaresi Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte engelli öğrenciler sporda buluştu. Engelli öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla Atatürk Spor salonunda gerçekleşen sportif faaliyetler büyük ilgi gördü.

3 Aralık Dünya Engeliler günü münasebetiyle İl özel İdaresi Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Dairesi, Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkılarıyla düzenlenen müsabakalara engeli öğrenci ve aileleri katıldı.

Engelli öğrencilere yönelik yapılan sportif etkinliğe Bursa İl genel Meclisi Başkanvekili Fuat Altınok, İl Özel İdaresi Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Musa Aydın, Mali İşler Daire Başkanı Alaaddin Karaman, Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Gencer katıldılar.

Etkinlik çerçevesinde engelli öğrenciler sportif alanlarda becerilerini gösterirken, işitme engelli kızlardan oluşan öğrencilerin İstiklal Marşını işaretle anlatmaları büyük alkış aldı. Motivasyon amaçlı yapılan müsabakalardan sonra tüm öğrencilere yetkililer tarafından madalya verildi.

Bursa İl genel Meclisi Başkanvekili Fuat Altınok, etkinliği düzenleyen Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Musa Aydın’a emeklerinden dolayı teşekkür etti. Fuat Altınok, şunları söyledi:
“Her insanın bu engele maruz kalabileceği bir gerçek. Bu günleri hepimiz hep beraber kutlamak zorundayız, bu tür organizasyonlarda İl Genel Meclisi olarak da her zaman destek olacağız.”
İl Özel İdaresi Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Musa Aydın da, düzeanlenen etkinlik ile engelli öğrencilerin coşkulu bir güni yaşadıklarınığ belirterek, “Sosyal hizmet alanında da bir hizmetimiz olsun düşüncesiyle engelliler günü çerçevesinde bir sportif etkinlik yapmayı düşündük. Amacımız bu özel çocukların özel yeteneklerini sergilemelerinea imkan sağlamak. Onlar ve ailelerin moral ve motivasyonunu sağlamak.” dedi.