Şampiyon Boksörler Olimpiyat Rejiminde

Avrupa şampiyonu boksörler Şemsi ve Gülsüm, olimpiyat sikletinde istenilen kiloya düşebilmek için olimpiyat rejimine başladılar.


Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyatları boks dalında bir ilke sahne olacak. Boks sporunda ilk defa kadınlarında yarışacağı olimpiyat olma özelliğine sahip olacak 2012 Londra Olimpiyatları için Türkiye’nin en büyük iki adayı son Avrupa şampiyonu boksörler Şemşi Yaralı ve Gülsüm Tatar. Olimpiyatlarda kadın sporcuların 51, 60 ce 75 kiloda 3 siklette yarışacak olması Şemsi ve Gülsüm’ü rejime zorladı. Olimpiyat rejimine başlayan sporcular istenilen sikletlerde yarışabilmek adına gün geçtikçe kilo vermeye başladı.
En büyük hedefinin olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu ifade eden Gülsüm Tatar, ``Bunun için her imkanımızı seferber ettik. Kadınlar boks sporunda ilk defa olimpiyatlara kabul edildi. 3 siklette yarışabileceğiz. 64 kiloda Avrupa şampiyonu oldum ve uzun süredir bu kiloda yarışıyorum. Şimdi 60 kiloya düşmeye çalışıyorum Çünkü yarışabileceğim sıklet 60 kilo. Tabi bunun için ciddi anlamda rejim ve diyet gerekiyor. Emek sarfetmeden, alın teri dökmeden bunun karşılığını alamayacağımı düşünüyürum. Olimpiyat madalyası için her türlü fedakarlıkta bulunmalıyız.`` dedi.
Sağlık için veya fiziki güzellik için zayıflayanların olduğunu dile getiren şampiyon boksör, ``Ama biz bu işi meslek edindik. Olimpiyatlarda yarışmak için kilo düşmek zorundayız. Bu kilo düşme işini çoğu zaman aç kalarak yapıyorum diyebilirim. Sporculuk tecrübemle bunu zamana yayarak belirli oranda zayıflıyorum. Şuana kadar yaklaşık 4 kilo verdi. Bir buçuk kilo fazlam var. Olimpiyatlara kadar olan süreçte bu kiloyuda vereceğime inanıyorum. Olimpiyat rejimindeyiz, aç kalıyoruz ama olimpiyat madalyası için herşeyi göze alıyoruz.`` İfadelerini kullandı.

Önlerindeki dünya ve Türkiye şampiyonalarını en iyi şekilde atlatarak olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini dile getiren Şemsi Yaralı ise, ``Ciddi şekilde hazırlıklarımız devam ediyor. Olimpiyatlarda +81 kilo olmadığı için 75 kiloda yarışacağım. Benim kilo düşmem biraz daha sıkıntısız olacak. Benim rejimim de iyi gidiyor. Antrenmanlarla kilomu dengeliyorum. Pek sıkıntı yaşamadan istenilen kiloya düşeceğim.`` şeklinde konuştu.