Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 0 (ilk Yarı)

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım Kazım, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Elmander, Milan Baros
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Bilica, Ziegler, Bienvenu, Baroni, Emre, Selçuk, Caner, Alex
Goller: Dk.

33 Eboue, Dk. 41 Elmander (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 3 Eboue (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig`de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

10. dakikada Emre Çolak`ın soldan ceza alanı içine yaptığı ortada Kazım Kazım`ın kafa vuruşunu kaleci Volkan güçlükle kornere tokatladı.

15. dakikada Selçuk İnan`ın ceza alanı içine yaptığı ortada Ujfalusi`nin vuruşu Volkan`nın ellerinde kaldı.

17. dakikada Galatasaray etkili geldi. Bu dakikada Elmander, savunmanın arkasına sarktı. Çaprazdan sert vuruşunu yaptı, kaleci Volkan çıkardı. Pozisyonunun devamında tekrar topla buluşan Elmander`in vuruşunu yine kaleci Volkan çeldi. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

33. dakikada Galatasaray derbide öne geçti. Bu dakikada orta alandan başlayan atakta Elmander, sağ çaprazda Eboue`yi gördü. Eboue, üzerine gelen Yobo`yu geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Volkan`ın bacak arasından geçerek uzak direğin içine de çarparak ağlarla buluştu: 1 - 0.

41. Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sol çaprazda Bilica, topu uzaklaştırmak isterken Elmander`e kaptardı. Golcü oyuncunun çaprazdan vuruşu kaleci Volkan`ın koltuk altından sekerek ağlarla buluştu. 2-0.
Zorlu mücadelede ilk yarı da bu sonuçla sona erdi.