Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde Yeni Bir Tarih Yazmak İstiyor

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi B Grubu`nda deplasmanda Fransa temsilcisi Lille ile oynayacağı maçtan, puan alarak bir üst tura çıkmak istiyor.


Grupta 6 puanla İnter’in ardından ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, tarihinde ilk kez mücadele ettiği ve başarılı bir performans sergilediği gruplardan çıkarak yeni bir ilke daha imza atmanın planlarını yapıyor.
B Grubu’ndaki son maçlar öncesinde İnter 10 puanla liderlik koltuğunda otururken, Trabzonspor 6 puanla ikin sırada, 5’er puana sahip Lille ve CSKA Moskova ise 4 ve 5. sırada yer alıyor. Trabzonspor son maçında Çarşamba akşamı Lille’ye konuk olurken, CSKA Moskova ise İtalya’da İnter ile karşılaşacak.

Trabzonspor, gruptaki son maçında Lille’yi yendiği taktirde 9 puanla gruptan ikinci olarak bir üst tura çıkmayı başaracak. Beraberlik halinde ise İnter – CSKA Moskova maçından gelecek haberi bekleyecek. İtalya’da İnter’in CSKA’yı yenmesi ya da karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanması halinde de bordo-mavililer, yine grubu ikinci olarak tamamlayacak ve bir üst tura çıkacak.
Trabzonspor olası mağlubiyette ise Devler Ligi şansını kaybedecek. İnter’in CSKA’yı yenmesi halinde grupta üçüncü olacak ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Bordo-mavililer mağlup olduğu, CSKA’nın da İnter deplasmanından en az 1 puan çıkarttığı taktirde ise Trabzonspor averajla grup dördüncüsü olacak ve Avrupa defterini kapatacak.
Zorlu maçın hazırlıklarını bugün maçın oynanacağı Lille Metropole Stadı`nda yaparak tamamlayacak olan Trabzonspor’da, sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun ile statü gereği Avrupa Kupası maçlarında forma giyemeyen Volkan Şen dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
Yarın TSİ 21.45`te başlayacak karşılaşmayı, Portekiz Futbol Federasyonu`ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Garcia`nın yardımcılıklarını Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo ve Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Colman, Zokora, Alanzinho, Halil ve Burak.