Engelliler Azimlerini Futbol Turnuvasında Gösterdi

Engelsiz Gaziantep Platformu tarafından engelliler arasında futbol turnuvası düzenlendi.

Herkes İçin Futbol (HİF) temsilcisi Fatih Yılmaz tarafından organize edilen turnuvaya 3 takım katıldı. Turnuvayı AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Ugur Turan, Platform Başkanı Ayşegül Çelebioğlu ve platform üyeleri izledi.

Engelliler arasındaki futbol turnuvası nefesleri kesti. Gaziantep Üniversitesi Fatih Yılmaz Spor Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvada yeşil, kırmızı ve beyaz takım şampiyonluk için mücadele etti. Galatasaray Gaziantep Futbol Okulu’nun sporcuları da turnuva boyunca engellilere destek verdi. Maçların hakemliğini ise Galatasaray Futbol Okulu Sorumlusu Murat Bilgiç yaptı.

Üç takım arasında yapılan kura çekiminde beyaz takım bay olarak çıkarken, iki maçta kırmızı ve yeşil takım karşı karşıya geldi. Bu maç kırmızı takımın 4-3 üstünlüğü ile sonuçlanınca kırmızı takım final maçını beyaz takımla oynadı. İki takım arasında oynanan final maçını beyaz takım 8-2 kazandı ve şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Engelliler Futbol Turnuvası’nı izleyen ve oldukça duygulu anlar yaşayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, penaltı atışı yaptı. Penaltı atışını engelli kaleci kurtarınca, Mazıcıoğlu, “İşte azmin zaferi. Hepsini tebrik ediyorum. Kurumlar, makamlar gelip geçici. Bizler insana değer veriyoruz. Engellilerde bizim kardeşimiz. Hiç bir dernek ayrımı yapmadan tüm engellilerin yanında oluyoruz. Valimizi, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız Gaziantep’te engellerin kaldırılması için büyük emek sarf ediyorlar. Bizlerde onlara yardımcı oluyoruz. Hep birlikte el ele vererek sorunları birlikte çözeceğiz. Düzenlemiş olduğunuz futbol turnuvası mükemmel bir organizasyon. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara ödüllerini veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan HİF Gaziantep Temsilcisi Fatih Yılmaz’a teşekkür etti.