Bursaspor, Kardeş Ankaragücü’nden 3 Puan Bekliyor

Bursaspor, Ankaragücü maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü.


Eskişehirspor maçında, kendi saha ve seyircisi önünde aldığı 1-0’lık yenilginin ardından yeni bir çıkış arayan Bursaspor, kardeş klüp Ankaragücü maçına mutlak galibiyet parolası ile hazırlanıyor.

Özlüce Tesisleri`nde yapılan çalışmada, futbolcuların istekli oldukları gözlendi. Antrenman öncesi Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve beraberindekiler, Bursaspor’u ziyaret ederek moral verdi. Bursaspor takımına baklava ikram edip, futbolculara Mesir Macunu dağıtan Şahin, Ankaragücü maçında başarılar diledi.
Antrenmana, sakatlıkları süren Basser ile Adem Koçak ve Stepanov katılmadı. Vederson ise antrenmanda yer aldı. Saha ortasında yapılan kısa toplantının ardından, topla ısınma hareketleri ile çalışma devam etti. Antrenman, daha sonra topla istasyon çalışması şeklinde sürdü. Daha sonra basına kapalı bölümde ise Ankaragücü maçı taktik hazırlıkları yapıldı.


“ERTUĞRUL SAĞLAM’DAN BASINA AÇIKLAMA”
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ankaragücü hazırlıkları kapsamında yürütülen antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Haftalık basın toplantısını, antrenman öncesi saha kenarında yapan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ankaragücü maçını kazanmak istediklerini belirtti.

Maçın zor geçeceğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Ankaragücü de mutlaka kazanmak isteyecektir. Bizim de ligdeki konumumuz itibari ile şiddetle puana ihtiyacımız var. İki kazanmak isteyen ve dost takımın mücadelesi güzel bir karşılaşma çıkaracaktır. Ben Türk futbolunda özellikle son dönemde aradığımız, beklentimiz olan Fair Play ve dostluğun bu karşılaşma öncesi, oynandığı an ve sonrası ile bütün Türkiye‘ye örnek olmasını İstiyorum.” diye konuştu.

Sonuçta, ortada kıyasıya bir rekabet olacağını anlatan Sağlam, “İki takım da kazanmak isteyecek. Hak edenin kazanmasını istediğimiz bir karşılaşma. Tabii ki iyi mücadele ile iyi bir futbol ile hak ederek biz kazanmak isteyeceğiz. Sonucunu hep beraber göreceğiz.” dedi.

Takımda 4 eksikleri olduğunu anlatan Ertuğrul Sağlam, “Basser’in sakatlığı düzelmedi. Adem’in sakatlığı ciddi. Vederson’un durumu ortada. Serdar, daha bugün takımla çalışmalara başladı. İdeal kadromuzdan 4 oyuncumuzdan eksik çıkacağız. Tabi bu gibi durumlar arkadaki oyunculara güzel bir fırsat sunuyor. Bu durum diğer oyuncular için de güzel bir fırsat olacaktır, onlar da bunu iyi değerlendireceklerdir. Umudumuz bu. O yüzden takımımız 67 kişi. Onlar da bu takımın futbolcusu ve oynamaları için buradalar. Kafamızda soru işareti olmadan formayı vereceğiz, onlar da elinden geleni yapacak.” diye ifade etti.

Vederson’un durumunun sorulması üzerine ise Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi: “Bizle beraber birkaç kulüp bu sıkıntıyı yaşıyor. Bize gelen tebligat doğrultusunda Vederson’u maçta oynatmadık. Ama antrenmana çıkmaması konusunda net bir şey yok açıkçası. Bu nedenle de antrenmana çıkardık.”
Bu konunun, bir an önce çözüme kavuşmasını isteyen Ertuğrul Sağlam, şöyle dedi: “Bu futbolcu kardeşlerimizin antrenman yapma ve maç oynama haklarının yeniden onlara geri verilmesini istiyoruz. En nihayetinde futbol hayatları devam ediyor. Tabi ki değerlendirmeler sonucunda bir karara varılacaktır ama en azından şu aşamada bu kardeşlerimizin futbol hayatlarının da devam edeceğini düşünürsek, bu haklarının devamını bekliyoruz, istiyoruz. Çünkü biz de iyi oyuncularımızdan bir tanesini oynatamıyoruz. Ama sonucunda verilecek her türlü karara da saygı duyacağız.”
Ertuğrul Sağlam, “Vederson’un kendisi ile konuştunuz mu?” sorusuna ise “Kendisi ile konuştuk tabi, daha önce de konuşmuştuk. Yani bu konu ile alakalı çok fazla ayrıntılı konuşmanın da bir faydası yok. Konuşmamak da lazım bence.” dedi.

“Vederson’la alakalı net bir gelişme olmaz ise bir tasarrufta bulunacak mısınız?” sorusuna ise Ertuğrul Sağlam, “O konuları daha düşünmedik, önce olayların açıklığa kavuşup netleşmesini bekliyoruz. Daha sonra kararı veririz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmayan şike kanun tasarısının, aynı şekilde yeniden Cumhurbaşkanlığına gönderileceği” sorusuna ise Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bu konular tabi farklı konular. İşin siyasi yönü ile alakalı bazı kararlar alınıyor bazı isteklerde bulunuyorlar. Bu konuda yetkili merciler mutlaka en iyisini düşünüp en doğru kararı vereceklerdir. Biz çıkacak her türlü karara saygı duyacağız. Yeter ki Türk futbolu bu işten kazançlı çıksın.” şeklinde cevap verdi.