2. ve 3. Lig Takımları, 18 Takımının Düşüncesiyle Hareket Edilmesinden Rahatsız

2.

ve 3. Lig Kulüpler Birliği, Türkiye’de 18 kulübün düşünceleri doğrultusunda hareket edilmesinden rahatsız olduklarını açıkladı.

Ankara’da bir araya gelen 2. Ve 3. Lig Kulüpler Birliği bölge temsilcileri, kulüplerin sıkıntıları ve beklentilerini masaya yatırdı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan temsilcilerden Kırıkkalespor Başkanı Ali Uzel, şu an devam eden şike soruşturmasının kendilerini de etkilediğini vurgulayarak, ‘’Şike yasasının Cumhurbaşkanı’nın önerileri dikkate alınarak Meclis’te tekrar ele alınmasını istiyoruz. Bazı çevrelerin olumsuz düşüncelerine katılmıyoruz. Yasanın tadil ederek en iyi şekilde çıkmasını arzu ediyoruz. Tabi biz yasa hazırlanırken 2. Ve 3. Lig ekipleri fikirlerinin alınması düşüncesindeyiz. Tabandan gelen takımlar olarak en büyük sıkıntıyı yaşıyoruz. Türkiye’de 18 kulüp her şeyi biliyor gibi davranıp sırf onları düşüncesi doğrultusunda değil, geriye kalan 100 kulübün düşüncesinin alınması taraftarıyız. İnşallah yeni yasa bizimde fikirlerimiz alınarak çıkar diyorum." dedi.

Toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Nilüferspor Başkanı Semi Kapuz ise 2. ve 3. Lig`de haksız şampiyonlukların ve maçların kazanıldığına dikkat çekerek, ‘’Bu olaylar patlamadan önce Türkiye Futbol Federasyonu etik ve disiplin kuruluna yaptığımız şikayetlerde açık ve net bir şekilde yazılı dile getirdik. Sonuç alamazsak hukuki olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı söyledik. Eski yöneyimdeki etik kurulu üyelere bu duruma pollyannacı yaklaşmıştı. Ama oldu haksız galibiyetler haksı şampiyonluklar. 3. Lig`de olduğunu ben biliyorum.’’ şeklinde konuştu.