Williams Haberde İverson'u Sollayıp Gitti

Dünyanın en çok izlenen liglerinden biri olan Amerikan Profesyonel Basbetbol Ligi`nden (NBA) Avrupa`ya transfer olan gelmiş geçmiş en kariyerli oyunculardan Allen Iverson`dan sonra Deron Williams da ülkemizden erken ayrıldı.

Medya Takip Ajansı Interpress, bu iki basketbol yıldızının Türkiye`deki haber serüvenlerini araştırdı. Beşiktaş forması altında ter döken Iverson sakatlanarak ülkesine dönünceye kadar geçen 3 aylık sürede spor sayfalarında toplam 526 defa haber olurmuş. Williams ise NBA`deki boykutun bitmesi nedeniyle, transfer gündemine girdiği andan siyah-beyazlı formadan ayrıldığı zamana kadar geçen sürede arkasında 649 haber bırakıp gittiği tespit edildi.

WİLLİAMS`I ÇIKAN HABERDE "VUJACİC" VE "SEMİH ERDEN" TAKİP ETTİ NBA`den yaşanan lokavt nedeniyle ülkemize gelen oyuncuların, Eylül - Aralık ayları arasındaki haber yansımalarını da araştıran Interpress verilerine göre; Beşiktaş`ta oynayan Deron Williams`ın ardından en çok haberde ismi geçen ikinci basketbolcu New Jersy Nets`ten gelen Sasa Vujacic oldu. Efes`te forma giyen Vujacic toplam 411 habere konu olurken, siyah-beyazlı takımın Cleveland Cavaliers`tan kiraladığı Semih Erden ise 340 haberde yer aldı. Utah Jazz`dan gelip Türk Telekom`da forma giyen Mehmet Okur 331haberle dördüncü, Galatasaray`a gelen Davius Songaila 326 haberle beşinci sırayı aldı. Efes`te oynayan Ersan İlyasova 261 haber, Galatasaray`da forma giyen Zaza Pachulia 197, Fenerbahçe`de oynayan Thabo Sefolosha ile Bojan Bogdanovic ise 179 ve 121 haber adetleriyle yazılı basında yer aldılar.

Kaynak: İHA