Rallide İstanbul Kupası Başladı

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nı Sınıf 8 ve Bayan Co-Pilot Birincisi olarak tamamlayan Tezcan Dalfidan-Eda Özer ekibi, sezona İstanbul Ralli Kupası ile devam ediyor. İlk yarışı genel klasman altıncısı, iki çeker ikincisi ve sınıf 8 birincisi olarak tamamlayan Dalfidan-Özer aynı zamanda en iyi bayan co-pilot kupasının da sahibi oldu.
Henüz ilk sezonlarında 7 rallide 7 podyum başarısı ile Türkiye Ralli Sınıf 8 Birinciliği ve Türkiye Ralli Bayan Co-Pilot Birinciliği’ni kazanan Tezcan Dalfidan-Eda Özer ekibi, İstanbul Ralli Kupası ile sezona devam ediyor.
Kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Kulübü tarafından organize edilen İstanbul Ralli Ralli Kupası ilk yarışı bu hafta sonu düzenlendi. 48 ekibin start aldığı ilk yarış, 2 Aralık Cumartesi akşamı Via/Port Gençlik Meydanı’ndan verilen sembolik startın ardından, pazar günü Şile ve Riva bölgesindeki 2 özel etabın ikişer kez geçilmesi ile gerçekleştirildi. Osman Tüter’in birinciliği ile sonuçlanan ralliyi Hakkı Ağaoğlu ikinci ve genç pilot Özen Özer de üçüncü sırada tamamladı.

Yarışa Revar Oto ve Buttim Cancan Karting sponsorluğunda Ford Fiesta ST ile katılan Tezcan Dalfidan–Eda Özer ikilisi, kariyerlerinin en iyi genel klasman derecesini elde ederek finiş podyumuna 6. sırada çıktı. Neo Motorspor adına yarışan Bursalı ekip, aynı zamanda Sınıf 8 Birinciliği’nin de sahibi olurken, İki Çeker klasmanında da ikinci sırada finişe ulaştı.
Ayrıca 2011 Türkiye Ralli Bayan Co-Pilot Birincisi olan Eda Özer bu yarışta bir kez daha bayan co-pilot birincilik kupasının sahibi oldu.

İlk sezonlarında 7 rallide 5`i birincilik olmak üzere 7 podyum başarısı göstererek dikkat çeken Dalfidan-Özer ikilisi, İstanbul Ralli Kupası ile tamamlayacak. Kupanın diğer yarışları 17 - 18 Aralık ve 24 - 25 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.