Çgd ve Bgc, Gazetecilere Saldırıları Kınadı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), dün oynanan Bursaspor-Eskişehir maçı sonrasında gazetecilere yönelik gerçekleştirilen saldırıları ortak bir bildiri ile kınadı.


ÇGD ve BGC’den yapılan yazılı açıklamada, Bursaspor’un evinde oynadığı Eskişehir maçında sahadan mağlup ayrılması üzerine gazetecilere saldırı yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:
“Öncelikle, Bursaspor`da yöneticilik yapan Mehmet Kara`nın, alkollü halde basın tribününe girerek hakaretler yağdırması, ardından da o sırada haber yazmakta olan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Emre Koçak`a saldırmasının asla kabul edilemeyecek bir girişimdir. Yöneticilik vasıfları taşıdığını iddia eden Mehmet Kara, üçüncü dünya ülkelerinde bile görülmeyecek çirkin bir saldırıda bulunmuş ve DHA muhabirine ortada anlaşılır bir neden yokken vurmaya başlamıştır. Gazeteci meslektaşlarımızın araya girmesiyle önlenen saldırı, ne yazık ki Bursaspor tarihine kara bir leke olarak düşecektir. Aynı gün Olay Gazetesi Spor Müdürü Orhan Güney`e yönelik küfürlü sloganlar atılması ve tribünlerde aleyhinde pankart açılması, başka bir meslektaşımız Olay Gazetesi Spor Koordinatörü İlhan Öztat`ın da Bursaray istasyonunda bir grup taraftarca taciz edilmesi, basına yönelik saldırıların önceden planlanarak gerçekleştiğini göstermektedir. Sporun kardeşlik ve barışa hizmet ettiğinin bilincinde olmayanların, basını baskı altına alma girişimlerinin amacına ulaşamayacaktır. Saldırıları şiddetle kınıyor, Mehmet Kara`yı Bursaspor yönetiminden istifaya davet ediyoruz. Saldırıların tüm camiaya mal edilmemesi için Bursaspor yönetimini göreve çağırıyor, istifa etmemesi halinde Mehmet Kara`ya ilişkin son kararın Bursaspor yönetimince verilmesini istiyoruz.”