Mersin İdman Yurdu-manisaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig`de Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Manisaspor, yenilmezlik serisine devam etti.

Manisa ekibi, bu sonuçla ligde 9 haftadan bu yana yenilmedi. Karşılaşmayı değerlendiren Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, ciddi bir mücadele verdikleri için hem kendi hem de rakip oyuncuları kutladığını söyledi. Bugün Mersin`de 1 puan kazandıklarını ifade eden Özdeş, "Bu bizim için iyi bir puan. Mersin takımı güçlü bir ekip ve ofansif olarak çok etkili bir takım. Oyunun 60 dakikalık bölümünde onları iyi savunduk, top rakipte iken iyi oyun oynadık. Daha sonra planladığımız şekilde hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştık. Son paslarda biraz başarılı olsaydıkfarklı olurdu. Son 30 dakika iyi savunma yaptı Mersin takımı. Biz bu dakikalarda daha üretken olmalıydık, daha fazla gol pozisyonu üretmeliydik. Ancak sonuna kadar bunu gerçekleştirmek için çaba sarf ettik. Bu da Beşiktaş maçına umutla bakmama neden oluyor. Önümüzde bir Beşiktaş maçı var. Umarım o maçta 3 puanı kazandıracak oyunu oynarız, amacımız bu olacak" dedi.

Manisasporlu oyuncu Bekir Yılmaz da Mersin deplasmanın çok zor olacağını bildiklerini belirterek, "Gerçekten güçlü bir ekibi var Mersin`in. Bugün iyi mücadele ettiler, onları kutluyorum. Ama bizim haftalardır süren iyi grafiğimiz vardı, bunu burada da devam ettirmek istiyorduk. Çıktık en iyi şekilde mücadelemizi yaptık. İkinci yarıdaki iyi oyunumuzu 3 puanla süslemek isterdik, fakat Mersin deplasmanından alınan 1 puanın da iyi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Jerry Akaminko ise Mersin`e gelmeden öncezorlu bir takıma karşı oynayacaklarını bildiklerini kaydederek, "Zaten böyle de oldu. İlk yarıya baktığımızda Mersin İdman Yurdu`nun kontrolünde geçti. Biz geriye yaslanıp atak zamanımızın gelmesini bekliyorduk ki, böyle zamanlarımız oldu ve rakip 10 kişi kalınca pozisyonlar bulmaya başladık. Bugün iyi bir takıma karşı 1 puan kazanmış olduk" şeklinde konuştu

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Manisaspor`un çok dirençli bir ekip olduğunu ve bunun bilinci ile sahaya çıktıklarını belirtti. Oyunun 11-11 oynanan bölümde bütün inisiyatifi ellerinde bulundurduklarını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti; "Hem önde bastık hem rakibimizin dönmesine hem de arkaya sarkmasına müsaade etmedik. Ve bu bölümler içinde net bulduğumuz pozisyonlar vardı. Ama maalesef biraz karambolde olsa bunların bazılarını değerlendiremedik. Tabi sonra oyunun öbür yüzü göründü. 11-10 kaldıktan sonra da gerçekten bugün en dirençli, belki bizim kadar ayağa topu iyi oynayan ekiplerden biri karşımıza çıktı. Ve o bölümde de oyun inisiyatifi tamamen onlara geçti. Biz de o bölümden itibaren tamamen savunma anlayışı içinde oynamayaçalıştık. Çünkü rakibimizin ne denli ciddi olduğunu zaten biliyorduk. Dolayısıyla oyunun bu bölümü, direkten dönen top dışında pozisyon vermeden geçti. Maçın genel anlamına baktığımızda ise, çok pozisyon veren bir görüntü içinde değildik. Özellikle tabi ilk haftalarda kolay gol yiyen, kolay pozisyon veren görüntüden sıyrılıp iyi şeyler yapacağımızı söylemiştik. Bugün eğer 11-11 oyun devam etseydi, kazanmaya yakın taraf biz olurduk. Son bölümlerde rakibimiz oludu haliyle. Hem rakip oyuncuları hemde kendi oyuncularımı tebrik ediyorum." Mersin İdman Yurdu kalecisi Sehic de ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları değerlendirmiş olsalardı sahadan galip ayrılan taraf olacaklarını dile getirerek, ancak kırmızı karttan sonra oyun üstünlüğünün rakibe geçtiğini, alınan 1 puanın sevindirici olduğunu söyledi. İlhan Özbay ise oyunu iki ayrı grupta değerlendirmek gerektiğini ifade ederek, "İlk yarıda tamamen Mersin İdman Yurdu`nun üstünlüğü vardı. Özellikle kenarlardan bindirmelerle gol pozisyonlarına girdik. Fakat bunda başarılı olamadık. İkinciyarıya başladığımızda Çağdaş`ın kırmızı kart görmesi üzerine oyun anlayışımız tamamen değişti ve defans yapmak zorunda kaldık. Manisaspor, rakiplerimizden biri, onlardan 1 puan almak bizim için önemli. En azından aradaki puan farkını koruduk. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.

Kaynak: İHA