Fenerbahçe'yi bitirecek plan

Fenerbahçe takımını gerek Türkiye'de gerekse uluslararası camiada küçük düşürecek plan deşifre oldu.

İddianame sonrası bazı Fenerbahçe taraftar gruplarının 18 Aralık'taki Trabzon karşılaşmasında olay çıkartıp maçın yarıda kalmasını planladığı öğrenildi. Bu nedenle Ankaragücü maçında küfürlü tezahürat yapılmadı ve derbide cezalı duruma düşülmemesine özen gösterildi.

Şike soruşturmasında yaşanan son gelişmeler ve açıklanan iddianamenin bazı Fenerbahçe taraftar gruplarında gerginliği artırdığı öğrenildi. Sarı-Lacivertlilerin 18 Aralık'ta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasında büyük protestolar yapmayı planladığı belirtildi. Hatta taraftarlar gruplarının derbi sırasında saha içine girip, maçı yarıda bırakma fikrini bile ciddi ciddi düşünmeye başladıkları vurgulandı. Fenerbahçe taraftarı, Trabzonspor maçında protestoları gerçekleştirirse aynı sezonda 2. kez aynı eylemi yapmaktan katlamalı ceza alacak. Ayrıca Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun yüklü bir para cezası verme hakkı da bulunuyor.

Ankaragücü maçında özel önlem

Küfürlü tezahürat nedeniyle iki kez uyarı cezası bulanan Fenerbahçe'de taraftarlar bu nedenle Ankaragücü ile oynanan karşılaşmasına özen gösterdi. Sarı-Lacivertliler cumartesi akşamkimücadeleyi kötü tezahüratta bulunmadan tamamladı. Böylece seri bozuldu ve Fenerbahçe üst üst 4 maçta küfürlü tezahürattan dolayı ceza almaktan kurtulmuş oldu. Kanarya, Ankaragücü maçının ardından Galatasaray ve Bursaspormaçlarını deplasmanda oynayacağı için Kadıköy'deki ilkmaç Trabzonspor ile yapılacak.

SHAKHTAR maçı yarıda kalmıştı

21 Temmuz tarihinde Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk ile Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı hazırlık maçının 59. dakikasında iki taraftar sahaya inmiş, güvenlik görevlileri duruma müdahale etmişti. İlerleyen dakikalarda; bu kez çok daha büyük bir grup taraftar kitlesi aynı hareketi uygulayarak basın mensuplarına saldırmıştı. Karşılılaşma yarıda kalmıştı. Fenerbahçe sahaya giren taraftarlar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.