Eskişehir Bursa'yı 'es' geçmedi

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta maçında Bursaspor ile Eskişehirspor kozlarını paylaştı. Zorlu mücadelede Eskişehirspor tek golle galibiyete uzandı.

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta maçında Bursaspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan zorlu mücadele gülen taraf tek golle konuk ekip Eskişehirspor oldu.

Zorlu karşılaşmada Bursaspor ve Eskişehirspor puan alabilmek adına savunma güvenlğini elden bırakmadı. Orta sahayı kabalık tutan iki takımın mücadelesinde ilk yarıda pek fazla pozisyon yoktu. Ancak ikinci yarıda taraftarının da desteğiyle galibiyet için Bursaspor ataklarını sıklaştırmaya başladı.

Kalesini gole kapatan Eskişehirspor zaman zaman pozisyonlar da buldu. Ve maçta dakikalar 88'i gösterdiğinde ise Eskişehirspor, Dede'nin serbest vuruşundan savunmaya çarpan top ağlarla buluştu ve kırmızı-siyahlılar deplasmanda 1-0 öne geçti. Kalan bölümde başka gol olmayınca Eskişehirspor tek golle üç puana ulaşmış oldu.

Bu galibiyetin ardından Eskişehirspor puanını 20'ye yükseltirken; Bursaspor 16 puanda kaldı.

Öte yandan karşılaşmanın ilk yarısında Eskişehirspor'da sarı kart gören Diomansy Kamara cezalı duruma düştü ve bir sonraki maçta oynama şansını kaybetti. Bursaspor'da ise 61. dakikada sakatlanan Adem Koçak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de hafta içi Bursaspor, Ankaragücü ile karşılaşacak. Eskişehirspor ise kendi sahasında Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.