Selçuklu Belediyesi'nde Türkiye Kupası Heyecanı

Final karşılaşmaları Selçuklu Belediyesi Spor Salonu`nda gerçekleştirilecek.
Basketbol Spor Toto Türkiye Kupası`nın final grubu maçları 15 - 19 Şubat 2012 tarihleri arasında Konya`da oynanacak. İlk defa dört büyük takımın bir arada mücadele edeceği Konya`daki final karşılaşmaları Selçuklu Belediyesi Spor Salonu`nda oynanacak.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu final karşılaşmaları ile ilgili Sille Cafe’de basın toplantısı düzenledi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her türlü teknik donanıma sahip olan salonda kupa finallerinin yapılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Selçuklu`nun daha önce çok sayıda ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Taekwondo şöleni, Kick Boks Şampiyonası ve Kulüplerarası Güreş Şampiyonası bunlardan bazıları.`` diyerek, şöyle devam etti:
``Final Grubu maçlarında da daha önce olduğu gibi en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. 15 - 19 Şubat 2012 tarihleri arasında Spor Toto Türkiye Basketbol finalleri spor salonumuzda yapılacak. Basketbol adına önemli bir organizasyon. Dört büyük takımın yer aldığı 8 takımın mücadele edeceği finallere ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.
Spor altyapısı ve konaklama anlamında eksiklerini tamamlayan şehrimiz her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak durumdadır. Organizasyonun şehrimizde yapılması için emeğe geçen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Spor İl Müdürümüze ve Basketbol İl Temsilcisi Alper beye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacağımız tarihlerde hemşehrilerimizin maçlara ilgi göstermesini ve salonu doldurmasını arzu ediyoruz.”
Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor kulübü olarak spora ve sporcuya katkı sağlamaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Altay, “Spor altyapısına ciddi yatırımlar yaptık ama yatırımlarımız devam edecek. Birini hizmete açtığımız spor salonlarından diğer dördü de hizmete hazır hale geldi. Ayrıca 10 tane okulumuza da spor salonu yapacağız. 6 tanesinin projesini tamamladık ve bahar aylarında temelini atacağız. 8 okulumuza da suni çim saha yapıyoruz, Şubat ayında da hizmete açılacak. Ayrıca tenis kulübü ve 3 adet yarı olimpik yüzme havuzu için proje çalışmalarımız devam ediyor. Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi sporda da hizmet ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hemşehrilerimize her alanda hizmet etmek için gayret göstermeye devam edeceğiz. Türkiye kupasında mücadele edecek olan takımlarımıza şimdiden başarı diliyor ve hemşehrilerimizi maçlara davet ediyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Konyamız da Şubat ayında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bunlardan biri de Spor Toto Basketbol Türkiye kupası finalleri.`` diyerek şöyle devam etti:
``Konya olarak tüm federasyonlara etkinliklere ev sahipliği yapmak için çağırıda bulunduk. Bu çağrıyı büyük bir rahatlık içinde yaptık. Çünkü Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay bize her konuda gereken desteği vermektedir. Bu nedenle biz de organizasyonlara ev sahipliği noktasında talip olduğumuzu bildiriyoruz.

Spor kamuoyu bilmelidir ki Selçuklu Belediyespor Kulübü ilimizin ve ülkemizin en büyük amatör kulüplerinden birisidir. 14 branşta 4 bine yakın sporcusunun olması bizim için mutluluk vericidir. Bu konuda kendilerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Organizasyonun ilimizde yapılmasına destek olan başta Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan olmak üzere Selçuklu Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.”
Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu, Türkiye’nin en önemli kupa organizasyonlarının birine ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Spor Toto Basketbol Türkiye Kupası`nda mücadele edecek olan takımlar şöyle:
Beşiktaş Milangaz, Banvit, Fenerbahçe Ülker, Tofaş, Aliağa Pektim, Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park ve Antalya Büyükşehir Belediyesi.