Milli Biathloncu Ahmet Üstüntaş'ın Milli Heyecanı

Milli Biathloncu Ahmet Üstüntaş dünya şampiyonası ve Avrupa kupasında Türkiye`yi temsil edeceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.


Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığının 2011–2012 yılı faaliyet programında yer alan ve Erzurum`da gerçekleştirilen Biathlon A Milli Takımı çalışma kampına katılan Ahmet Üstüntaş, uluslararası turnuva ve şampiyonalarda yarışma hakkı elde ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Konu hakkında bilgi veren Niğde Kayak Antrenörü Mustafa Kılıç, 10–23 Kasım 2011 tarihleri arasında Uluslar arası turnuva ve şampiyonalara hazırlanmak amacıyla Niğde`de çalışan ve şehrin gurur kaynağı olan milli biatlon sporcusu Ahmet Üstüntaş’ın ülke genelinde 6 sporcu arasına girmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Türkiye`yi 2014 yılında Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacak Kış Olimpiyat Oyunları`nda temsil edeceğini de belirten Kılıç, ``Böylesi büyük bir organizasyona sporcu gönderip yarıştırmak, hele bu sporcunun madalya kazanacağına inanmak herkesi mutlu ediyor.`` dedi.

Biahtlonda Balkan Şampiyonası`nda Türkiye`ye ilk altın madalyayı Ahmet Üstüntaş`ın Bulgaristan’da kazandırdığını hatırlatan Kılıç, bu moralle kampın da başarılı geçtiğini söyledi.


ÜSTÜNTAŞ: HEDEFİM 2014 YILINDA YAPILACAK KIŞ OLİMPİYATLARINDA MADALYA
Milli biathlon sporcusu Ahmet Üstüntaş ise sırasıyla katıldığı ve katılacağı Uluslar arası biathlon yarışlarını sıralayarak hedefinin 2014 yılında yapılacak kış olimpiyatlarında Balkan şampiyonluğundan sonra madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Bu sayede Niğde’nin adını dünyaya duyuracağını da belirten Üstüntaş, 9 – 12 Aralık 2011`de Val Ridanna`da (İtalya) yapılan Avrupa Kupası 2. Ayağı`nda yarışarak dünya kupasına katılmak için puan topladığını belirterek, ``13 – 17 Aralık 2011 Obertillach`da (Avusturya) yapılan Avrupa Kupası 3. Ayağı`nda sprint yarışında gene iyi bir performansı göstererek dünya kupasına katılmaya hak kazandım.`` diye konuştu.

Üstüntaş, gelecekle ilgili hedeflerini anlatırken de ``Bundan sonraki yarışlar 6 – 8 Ocak 2012`de Avrupa Kupası 4. Ayağı yarışlarında da başarılı olmayı istiyorum. İtalya`da Forni Avaltri`de indivudsal ve sprint dallarında yarışacağım. 10 - 14 Ocak 2012 tarihleri arasında gene Avrupa Kupası 5. Ayağı`nda Fransa`da Haute Maurienne de sprint, pursit ve bayrak dallarında yarışacağım. Ayrıca da 26 Ocak - 4 Şubat 2012 tarihlerinde Slovakya`da Brezno Ostrible`de sprint, pursit, indivudval, bayrak ve mixed relay branşlarında Avrupa kupası yarışlarına katılacağım.`` dedi.

Milli biathloncu Ahmet Üstüntaş, ulusal ve uluslar arası biathlon yarışmalarında Niğde ve Türkiye`yi temsil etmesinde kendisine en büyük desteği veren Antrenörü Mustafa Kılıç, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Metin Kaplan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Besyo Okul yöneticilerine, Kayak Federasyonu Başkanı ve yetkililerine teşekkür ederek desteklerine devam etmelerini istedi.