Gençlerbirliği 0-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta maçında Gençlerbirliği ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takım temposuz başladığı mücadelede bulduğu tek golle Fenerbahçe maçı öncesinde üç puanla moral buldu.

Karşılaşmada sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren tek golü 71. dakikada Emmanuel Eboue kaydetti ve Galatasaray maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray takımı 25 puana yükselirken Gençlerbirliği ise 16 puanda kaldı. Önümüzdeki hafta Galatasaray kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk ederken Gençlerbirliği ise deplasmanda Sivasspor'a konuk olacak.

GALATASARAY'IN EKSİĞİ ÇOK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Gençlerbirliği maçı için belirlediği 19 kişilik kadroda, Kazım, kaleci Ufuk Ceylan, kart cezalıları Engin Baytar, Ujfalusi ve Elmander ile sakatlıkları bulunan Yekta ve Sabri yer almadı. Sarı-kırmızılılarda 3 sarı kartı bulunan Semih Kaya ise ceza sınırında bulunuyor. Semih, bu karşılaşmada kart gördüğü takdirde Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Uzun süredir ilk 11'de yer alamayan Servet ise Gençlerbirliği maçında takımdaki yerini aldı. Fatih Terim, Sivasspor maçı kadrosundan farklı olarak Sercan, Melo, Aydın ve Gökhan Zan'a da bu maçta ilk 11'de görev verdi.

HARBUZİ KADRODA YOK

Gençlerbirliği cephesinde ise Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanan Özgür ve rahatsızlığı bulunan Harbuzi, teknik direktör Fuat Çapa tarafından 19 kişilik Galatasaray maçı kadrosuna alınmadı.

Başkent temsilcisinde kart cezalısı futbolcu bulunmazken, Çapa, Özgür'ün yerine Oktay'a ve kart cezası biten Yasin'e bu karşılaşmada ilk 11'de yer verdi.

ORTA ALAN MÜCADELESİ

İki takımın da kontrollü başlayan karşılaşmanın ilk yarısında sarı kırmızılı takım oyunu istediği şeklide rakip yarı sahaya yıkamadı.

Elmander ve Kazım'ın yokluğunda sekteye uğrayan Galatasaray'ın hücum hattında tek forvet olarak görev yapan Milan Baros'un istediği topları alamaması da gözlerden kaçmadı. Öte yandan Semih Kaya'nın ceza sınırında olması nedeniyle teknik direktör Fatih Terim'in savunmanın ortasında görev verdiği Servet ve Gökhan Zan zaman zaman kademe hataları yaptı.

GENÇLERBİRLİĞİ CESUR BAŞLADI

Sahasında Galatasaray'ı ağırlayan Gençlerbirliği takımı ise geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'den puan almanın verdiği avantajla Galatasaray'a oranla maça daha cesur başladı.

İlk 20 dakikanın ardından kendi yarı sahasına çekilen Gençlerbirliği takımı Selçuk'un uzaktan çektiği cılız şut ve Melo'nun pozisyonu dışında ilk yarıda önemli gol pozisyonu vermedi.

HERVE TUM DÜZELTTİ, ÖNÜNE ALDI AMA...

Mücadelenin en net gol pozisyonu ise karşılaşmanın 40. dakikasında yaşandı.

Sol kanattan Soner'in yaptığı orta, penaltı noktası önünde Servet'i geçerek Tum'un önüne geldi. Tum müsait durumda topu göğüsüne alıp vurmak istedi ancak topu ıska geçti. Pozisyonun devamında ise savunma araya girdi.

İki takım da ilk yarıda gol bulamayınca mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

TERİM'İN MÜDAHALESİ

Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi orta alan mücadelesi şeklinde başladı. Sarı kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim ikinci yarının ilk 20 dakikasının ardından yaptığı değişikliklerle oyuna ilk müdahalesini yaptı.

Maç boyunca etkisiz görünen Aydın'ın yerine Emre Çolak, Riera'nın yerine de Ayhan'ı sahaya süren Terim böylelikle orta alana dinamizm getirerek takımın hücuma daha fazla çıkmasını sağladı.

SERCAN BIRAKTI EBOUE İLK GOLÜNÜ ATTI

Yapılan değişikliklerin ardından farklı bir kimliğe bürünen sarı kırmızılı takım, 71. dakikada golü bularak skor üstünlüğünü eline geçirdi.

Sercan Yıldırım ceza sahası sağ çizgisi üzerinde kontrol ettiği topu gerilerden gelen Eboue'ye çıkardı. Fildişili oyuncu önünde kalan topu ayağının içiyle kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından sarı kırmızılı futbolcular büyük sevinç yaşadı.


MAÇTAN DAKİKALAR

91'Gençlerbirliği sağ kanattan bir korner kazandı. Erdan ortaladı, savunma karşıladı. İkinci pozisyonda Erdal bir kez daha ortaladı, savunma ön direkte bir kez daha topu karşılayan isim.
90'Maçın sonuna 4 dakikalık oynanmayan süre eklendi.
90'Emre kendi yarı alanın ortasında sol taç çizgisi yakınında Cem Can ile çarpıştı ve yerde kaldı. Oyun devam ederken top taça çıktı.
89'Maçtaki son oyuncu değişikliği: Milan Baros'un yerine Ceyhun Gülselam oyuna giren oyuncu.
89'Maçtaki son oyuncu değişikliği: Milan Baros'un yerine Ceyhun Gülselam oyuna giren oyuncu.
89'Soner'in uzun pasında Tum topu geriye çıkardı. Sağ kanattan gelen ortada Yasin rakibine faul yaptı.
88'Ermin Zec, Erdal'a çıkardı. Erdal bekletmeden Zec'in koşu yoluna göndermek istedi topu ama pası bir şut gibi gitti ve top dışarıya çıktı.
85'Hursut Meriç'in yerine Joachim Mununga oyuna dahil oldu ev sahibinde.
85'Mehmet Sedef sol kanattan hücuma katıldı. Ortasında top savunmadan kornere gitti.
84'Sercan bir anda kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi ama hem onun kontrolü kötü, hem de ofsayt bayrağı hayavaya kalktı.
83'Felipe Melo kendisine yapılan faulün ardından bir kez daha Galatasaray taraftarlarını coşturuyor.
82'Emre Çolak orta alanda çok şık hareketlerle topu 3 kişiden kurtardı ve Selçuk'a aktardı ama Selçuk'un sağ kanada pası hızlı olunca önemli bir kontra atak şansı kaçtı.
80'Selçuk ceza sahasının sağ köşesinde Sercan'ı topla buluşturdu. Sercan ceza sahasına girmek isterken, top Kulusic'ten kornere gitti.
78'Aykut sol kanattaki Mehmet Sedef'i topla buluşturmak istedi ama pası epey kötü ve arkadaşlarından özür diliyor.
77'Cem Can'ın sol kanattan ortası kimsenin olmadığı bölgeye gitti ve sağdan taça çıktı.
77'Randall Azofeifa'nın yerine Ermin Zec oyuna giren isim oldu.
76'Soner kalabalığın arasında topu kaybetti ama Servet de basit bir top kaybı yaptı. Sonrasında sağ kanattan ilerlemek isteyen Hurşut topu oyun alanında tutamadı.
76'Soner kalabalığın arasında topu kaybetti ama Servet de basit bir top kaybı yaptı. Sonrasında sağ kanattan ilerlemek isteyen Hurşut topu oyun alanında tutamadı.
75'Galatasray golden sonra daha iyi paslaşmaya başladı. Baros sol kanattaki Emre'yi düşündü, Hurşut tam zamanında araya girdi.
74'Ramazan Köse'nin vuruşu kısa düştü. Galatasaray çok güzel paslaşmalarla geldi. Sercan'ın topuk pasında Selçuk sağ çaprazdan şutunu attı. Top kaleyi bulmadı.
71' GOOOLLL Emmanuel Eboue
69'Gençlerbirliği'nde ilk oyuncu değişikliği: Oktay Delibalta'nın yerine Erdal Kılıçarslan oyunua dahil oldu.
67'Galatasaray'da Aydın Yılmaz'ın yerine de Ayhan Akman oyuna dahil oldu.
66'Sağ kanattan kullanılan kornerde yine Gençlerbirliği savunması topu karşıladı. Ceza sahası çizgisi üstünde Aydın, Soner'in ilerlemesini faulle durdurdu ve hakem sarı kartını çıkardı.
66'Albert Riera'nın yerine Emre Çolak oyuna girdi Galatasaray'da.
65'Baros ceza sahasındaki Sercan'ı düşündü. Ante Kulusic çok kritik bir müdahale yaptı, ters dokunuşunda top kornere gitti.
65'Oktay ve Yasin paslaşmalarla ceza sahasına girmek istedi, Eboue tam zamanında araya girdi.
62'Hurşut'un pasında Oktay ceza sahasının sağında topla buluştu. Onun yerden ortasını savuma karşıladı. Önemli bir pozisyondu.
61'Riera'nın rakip yarı alanın ortasında yaptığı harekete faul kararı çıktı.
60'Bu kez Azofeifa'nın pasında Oktay Delibalta için bayrak havaya kalktı.
59'Emanuel Eboue'nin pası savunmadan sekti, sağ kanatta Sercan'da kaldı. Sercan, iki kişi arasından geçip Eboue'yi görmek istedi ama Eboue için ofsayt bayrağı kalktı.
58'Aydın'ın son çizgiden ortasında Sercan, topa dokunamadı ve Ramazan Köse kafasından bir sakatlık yaşıyor.
57'Soner Eboue'ye yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.
56'Selçuk İnan'a yapılan hareket sonrası, Selçuk sol kanattan serbest vuruşu kullandı. Ortasında Aykut kafayı vurdu. Sonrasında Baros topu eliyle kontrol etti, hakem düdüğünü çaldı.
54'Orta sahada kazanılan faulde topu doğrudan rakip kaleye gönderdi Gençlerbirliği oyuncuları. Fernando Muslera önde yakalandı ama top üstten dışarıya gitti.
53'Kaleci Ramazan ceza sahasında riskli hareketler yaptı ama Sercan topu kazanamadı.
53'Aydın sağ kanattan süratle hareketlendi ama Mehmet daha hızlı.
52'Galatasaray sağ kanattan kullandı köşe vuruşunu. Gökhan kafayı vurdu, yerden seken top Ramazan'da kaldı.
51'Sercan sağ kanatta rakibinden kurtuldu ve altı pasa yerden bir orta yaptı. Baros'tan önce Aykut hayati bir müdahale yaptı.
50'Hakan sol dizinde bir problem yaşıyor ama şu an için bir tedavi istemedi tecrübeli oyuncu.
49'Aydın sağ kanattan bindirme yapan Eboue'yi gördü. Eboue son çizgiden sert bir şekilde ortaladı. Kaleci Ramazan tokatladı, Selçuk Soner'in kontrolünde zor pozisyonda kafayı vurdu, top dışarıya gitti.
48'Orta sahada Soner, Melo'yu faulle durdurdu. Melo'nun kart beklentilerini hakem gördüm diyerek geçiştirdi.
47'Azofeifa kendi yarı alanının ortasından uzun bir pasla Tum'u savunmanın arkasına kaçırmayı amaçladı ama bu girişiminde başarısız Kosta Rikalı oyuncu.
46'Soner'in pası hakemden döndü. Soner bekletmeden bu şaşkınlıktan faydalanıp ceza sahasındaki Oktay'ı topla buluşturmak istedi ama pası hızlı ve top Muslera'da kaldı.
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Gençlerbirliğili futbolcuların santrasıyla başladı.

GENÇLERBİRLİĞİ 0-0 GALATASARAY İLK YARI SONUCU

45'Baros ceza sahası üstünde Sercan'ı topla buluşturmayı düşündü ama düşüncesi gerçeğe dönmedi.
44'Son iki dakika karşılıklı top kayıplarıyla geçti karşılaşmada.
42'Azofeifa'nın ceza sahasına yaptığı ortada Feliper Melo, kafayı vurdu ve topu uzaklaştırdı.
42'Yasin Öztekin, Eboue ve Riera arasında topu topuğuyla geri çekti ve Eboue onu faulle durdurdu.
41'Galatasaray sık sık ceza sahasına dolduruyor topu ama neredeyse her pozisyonda hava mücadelelerini kazanan taraf Gençlerbirliği oyuncuları oldu.
40'Hurşut uzun bir pasla Oktay'ı sol kanatta topla buluşturdu. Oktay'ın ortasında çok müsait pozisyonda Tum topu göğsüne aldı ama penaltı noktasında topu ıskaladı tecrübeli golcü.
39'Riera bu kez rakip yarı alanın ortalarında topu kaybetti. Ama Oktay'ın kontra atağa çıkmasına Melo izin vermedi.
38'Riera orta sahada yerde kaldı ve faul bekledi. Hakem devam derken, Gençlerbirliği'nde Oktay savunmanın arkasına hareketlendi ama Gökhan'ın kontrolünde top auta gitti.
37'Sağ kanata gelen Riera, ceza sahası dışındaki Melo'yu gördü. Melo bekletmeden yüksek bir pasla Riera'yı gördü. Ceza sahası içinde uygun pozisyonda Riera'nın kafasında top auta çıktı.
36'Selçuk orta yapmayı tercih etti bu serbest vuruşta ama Gençlerbirliği savunması bu ortayı da karşılayan taraf.
35'Galatasaray çok iyi bir üçgen kurdu. Sercan tek pasla Baros'u sağ kanattan defansın arkasına kaçırmak istedi. Ama Sercan'a yapılan hareket faul.
34'Felipe Melo, ceza sahası dışından sol ayağıyla kaleyi denedi. Uzaktan vuruşunda top kaleyi bulmuyor.
34'Gökhan Zan kendi yarı alanının son metrelerinden yine çok uzun bir pas denedi. Ama bu pasta top doğruda kaleci Ramazan'a gitti.
33'Hurşut'un pasında Yasin ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Yasin'in vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
32'Sercan fuleli hareketlerle ceza sahasına yaklaştı ama pas denemesinde Aykut başarılı.
31'Sol kanattan kullanılan kornerde Herve Tum kafayı vurdu. Yere inen topu önemli bir refleksle kurtardı Muslera.
28'Riera'nın pasında sol kanattan bindirme yapan Hakan Balta son çizgiden ortasını yaptı. Ön direkte yerden gelen ortayı savunma karşıladı.
27'Yakın direğe açılan ortada Kulusic'ten önce Selçuk İnan karşıladı.
27'Oktay Delibalta sağ kanatta taç çizgisi yakınında topu aldı. Oktay o topu Melo'dan kurtardı ama yerde kaldı, karar faul.
26'Ceza sahası dışında Baroş'un pasında Albert Riera savunmanın arkasında topla buluştu. Ama onun için de ofsayt bayrağı kalktı.
25'Sercan Yıldırım ceza sahasının hemen dışından şutunu attı, yerden giden zayıf vuruş takım arkadaşı Baros'tan döndü.
25'Selçuk kalecisi Muslera'ya riskli bir pas gönderdi ama Gençlerbirliği'nde Oktay o topa yetişemedi.
24'Topun başına bu kez Albert Riera geldi. Onun ortasında Azofeifa topu kafa ile karşıladı.
23'Eboue bu kez Melo'nun pasında ceza sahası ile sağ taç çizgisi arasındaki boşlukta topla buluştu. Mehmet Sedef onu faulle durdurdu.
22'Gençlerbirliği şık paslaşmalarla sol kanattan geldi. Ama Oktay için ofsayt bayrağı kalktı. Eğer bayrak kalkmasa çok önemli bir fırsat yakalayabilirdi Gençlerbirliği.
21'Gökhan Zan savunmadan uzun bir pas çıkardı, Sercan'dan önce Kulusic karşıladı topu.
21'Eboue sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasında koşu yapan Baros'u düşündü. Fakat onun da pası hızlı ve top dışarıya gitti.
19'Eboue sağ kanattan ortasını yaptı. Tehlikeli gelen topu kaleci Ramazan karşıladı.
18'Bu kez Galatasaray sol kanattan korner kazandı. Selçuk'un ortasında ön direkte Gökhan aşırttı topu ama Melo topa dokunamadı. Sonrasında Mehmet Sedef'ten taça gitti top.
17'Azofeifa savunmanın arkasına doğru Hurşut'u kaçırmak istedi. Ama top o kadar hızlı ki, Hurşut koşma gereği bile görmedi.
17'Sol taç çizgisi yakınında Hurşut ayağını fazla kaldırınca, hakem faul düdüğünü çaldı.
16'Baros kendi yarı alanında rakibinden kurtuldu ve kontra atağa kalktı. Onu faulle durduran Hurşut, sarı kart gördü.
15'İkinci korneri de Azofeifa kullandı, 6 pasta Servet karşıladı.
15'Azofeifa sol kanattan korneri ön direğe kullandı, Oktay'dan önce savunma kafayı vurdu, bir korner daha.
15'Yasin ceza sahasına doğru sokulurken sol ayakla şutunu attı top savunmadan döndü. Oktay bir daha kaleyi düşündü, bu kez savunmadan kornere gitti.
14'Selçuk rakip yarı alanın ilk metrelerinden kullanılan serbest vuruşta topu ceza sahasına gönderdi, Gençlerbirliği savunması kafayla karşıladı topu.
13'Sercan Yıldırım tek topla verkaç yaparak ceza sahasına inmek istedi, Gençlerbirliği savunması dikkatli.
11'Gençlerbirliği bu serbest vuruşu paslaşarak kullandı, Cem Can'ın yerden ortasını savunma karşıladı.
9'Riera rakip yarı alanın ortalarında Hurşut'un ayağına bastı hakem faul dedi.
8'Melo sol kanatta topla buluştu ve ortasını yaptı ama o orta istediği yere gitmedi ve Mehmet'ten seken top sağ kanattan taça çıktı.
7'Cem Can savunmada riskli hareketler yaptı ama Galatasaray presinde topu kaybetmeden çıkmayı başardı Gençlerbirliği. Hurşut'un sonrasında Tum'a gönderdiği top dışarıya gitti, aut.
6'Baros ve Melo iki kişilik bir baraj kurdu. Azofeifa'nın frikiği barajı geçse de, çok yavaş bir vuruş olunca Muslera'ya problem yaratmadı.
5'Oktay Delibalta topla ceza sahasına doğru hareketlendi. Aydın onu faulle durdurdu. Ceza sahasının 3 metre kadar dışında sol çaprazdan bir nokta...
4'Sercan sol kanattan ceza sahasına girdi ama sıfıra inmeyi başaramadı. Sonrasında Selçuk ceza sahası dışından yerden bir vuruş yaptı, top kaleci Ramazan Köse'de kaldı.
3'Galatasaray savunmasında basit bir top kaybı. Azofeifa sol kanattan gelen Yasin Öztekin'i gördü. Yasin ceza sahası dışından gelişine bir vuruş yaptı top üstten dışarıya gitti.
3'Melo'nun pasında Aydın sağ kanatta topla buluştu ama ortası çok arkaya açıldı. Riera topun sahibi olsa da arkadaşlarına kazandıramadı topu.
2'Sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu, takımını yalnız bırakmadı ve bugün tribünlerdeki yerini aldı.
1'Baroş sol kanattan Riera'yı kaçırmayı amaçladı ama asında top Cem Can'da kaldı.
1'Maç Galatasaraylı oyuncuların dokunuşu ile başlıyor.

GENÇLERBİRLİĞİ
Ramazan
Mehmet Sedef
Kulusic
Aykut
Cem Can
Yasin
Hurşut
Oktay
Soner
Azokeifa
Herve Tum

GALATASARAY
Fernando Muslera
Emmanuel Eboue
Gökhan Zan
Servet Çetin
Hakan Balta
Aydın Yılmaz
Felipe Melo
Selçuk İnan
Albert Riera
Sercan Yıldırım
Milan Baros