Özdeş: Manisaspor’un İlk Sekizde Yer Alacağına İnanıyorum

Süper Toto Süper Lig’in ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak Manisaspor’un teknik direktörü Kemal Özdeş, takımına güvendiğini ve ve sezon sonunda ilk sekiz arasında yer alacaklarına inandığını söyledi.

Özdeş, Kulüp Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Selami Delan, Kaptan İlker Avcıbay ve Bekir Yılmaz ile birlikte Tarık Almış Spor Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Teknik Direktör Özdeş, ilk yarının sonunda bulundukları yerden, puan ve sıralama olarak çok memnun olmadığını söyledi. Maçlardaki oyunlarından ise memnun olduğunu dile getiren Özdeş, bunun ikinci yarı hedeflerine daha umutlu bakmalarını sağladığını kaydetti. Lige önümüzdeki salı günü Trabzonspor maçıyla başlayacaklarını belirten Özdeş, “Türkiye Kupası kuraları da çekildi. Onunla birlikte önümüzde dört maçlık zorlu bir periyot var. Hazırlıklarımız devam ediyor. Bir problem yaşamıyoruz. Ömer iyileşti, son aşamaya geldi. Yiğit kart cezalısı. İkinci yarıda da kendi çalıştığımız oyunu oynamak ve kazanacak tutumu sergilemek amacımız olacak. İkinci yarıda dalgalanmaları en aza indireceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Kadronun yeterli olduğunu söyleyen Kemal Özdeş, “Bu kadro, ilk yarı istediğim puanları toplamasa da istediğimiz oyunu oynadı. İkinci yarıda, ilk yarı katkı sağlamayan oyuncularımızın da katkı sağlayacağına inanıyorum. Bilhassa hücum hattında çok kaliteli oyuncularımız var.” diye konuştu.

Transfer sezonunun 5 Ocak 2012`de başladığını hatırlatan Özdeş, “Bizim takımımızdan oyunculara da transfer talebi olduğu yazılıyor, çiziliyor. Bu da teknik adam olarak beni mutlu ediyor. Somut herhangi bir şey olmasa da takımın değerinin olduğunun göstergesi. Elbette hiçbir oyuncunun ayrılmasını istemiyorum, onun için bu takımın transfer ihtiyacı olmadığını söylüyorum. Hedefini gerçekleştirebilecek bir kadro var ama transfer döneminde kulüp çıkarları gözetilir. Böyle bir gelişme olursa da planlarımız hazır diye düşünüyorum.” dedi.

Asbaşkan Delan ise Adem Büyük’ü Kasımpaşaspor’a verdiklerini, onun dışında transferle ilgili bir gelişme olmadığını söyledi. Hocanın raporunun da kadronun yeterli olduğu yönde olduğunu dile getiren Delan, “Transfer dönemi, 31 Ocak’a kadar devam ediyor. Günün şartlarının ne getireceği belli olmaz. Onun için herhangi bir yeni durum çıkarsa yeniden değerlendirme yapılır.” diye konuştu.

Kaleci İlker Avcıbay, Manisaspor’un ligi play off grubunun içinde yer alarak istediği hedefte bitirmek istediğini söyledi. İkinci yarıya Trabzonspor maçıyla başlayacaklarını dile getiren Avcıbay, “Trabzon maçları, bizim açımızdan zor ve farklı. Genellikle Trabzon’a karşı şansımızın tutuğunu düşünüyorum ama zor bir maç olacak. Rakibimiz, bizim maçlara artık daha farklı bakıyor. Bizim için zor bir başlangıç, deplasmanda başlıyoruz. Sonraki iki maçımız da zor.” dedi.

Bekir Yılmaz da çalışmalara yoğun bir tempoyla başladıklarını ve çok iyi çalıştıklarını söyledi. Bunun meyvesini Trabzonspor maçında almak istediklerini belirten Yılmaz, “Trabzon zor bir rakip. Onlar da şu anda hedefledikleri noktada değil. İstedikleri konuma gelmek için bizim maçı hedef olarak görüyorlardır. Bize özel hazırlandıklarına inanıyorum. Her zaman onlara puan kaybı yaşattık. Onların da bize karşı ekstra hırslandığını düşünüyorum. Bizim için zor geçek ama en zor denilen yerlerden alnımızın akıyla, puanlarla döndük. Buradan da puan ya da puanlarla döneceğimize ve ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.