Galatasaray bombaları ardı ardına patlatıyor

Süper Lig'in ilk yarısını lider bitiren sarı-kırmızılılar 3 futbolcu için harekete geçti.

Cim Bom'un her konuda anlaştığı Uğur Uçar ve Turgut Doğan Şahin, Aslan olmak için gün sayıyor. İkili, transfer döneminin açılmasıyla beraber Galatasaray'a imza atacak. Eboue’nin Afrika Kupası’na gidecek olması ve Sabri’nin geçmeyen sakatlığı nedeniyle bu mevki için arayışa geçen sarı-kırmızılılar yolu yarıladı.

TURGUT VE UĞUR GÜN SAYIYOR


Yerli futbolcu takviyeleriyle kadro genişliğini arttırmayı hedefleyen Galatasaray, Süper Lig’in iki önemli oyuncusuyla her konuda anlaştı. Cim Bom, aylardır takip ettiği Turgut Doğan Şahin ve Ankaragücü’nden bir başka yıldız Uğur Uçar’la imza atmak için gün sayıyor. Eboue’nin Afrika Uluslar Kupası’na gidecek olması nedeniyle yedek sağ bek arayışına giren Sarı-Kırmızılılar, eski futbolcusu Uğur Uçar’la temas kurmuştu. Sabri’nin de ciddi bir sakatlık geçirmiş olması, bu mevkide Terim’in bir oyuncu daha istemesine neden olmuştu. Ankaragücü ile yaşanan maddi sorunlar sebebiyle sözleşmesini fesheden Uğur, Aslan’dan gelen teklifi memnuniyetle kabul etti.

ORTA YOLU BULACAKLAR


Alacakları ödendiği için bedelsiz olarak alınamayan Turgut ise, her fırsatta Galatasaray’a gelmek istediğini belirtiyor. Terim’in çok beğendiği Turgut için, Sarı-Kırmızılılar Ankaragücü’ne 1 milyon Euro teklif etti. Başkent ekibi ise 2 milyon talep etti. İki kulübün yakın bir zamanda orta yolda buluşacağı ve 3 Ocak tarihinde açılacak transfer sezonuyla beraber yetenekli forvetin hayal ettiği Galatasaray’a transfer olacağı belirtildi.

GİLLET ASLAN OLACAK


Sağ kanadın her yerinde oynayabilen Anderlecht’in 27 yaşındaki yıldızını yakın takibe alan Cimbom, astronomik bir rakam istenmezse transferi bitirecek.

G.SARAY sağ bek pozisyonundaki sıkıntısını gidermek üzere. Eboue’nin Afrika Kupası’na gidecek olması ve Sabri’nin bir türlü atlatamadığı sakatlığın ardından Fatih Terim, sarı-kırmızılı yöneticilere transfer harekâtı olarak Belçika’yı hedef gösterdi. Kurt hocanın işaret ettiği isim ise Anderlecht’in 27 yaşındaki oyuncusu Guillaume Gillet. 2008’den beri Anderlecht formasını giyen Gillet ilk sezonunda sağ bek pozisyonunda görev alırken, zamanla kendisini geliştirdi ve sağ kanada terfi etti. Hatta bu sezon UEFA Avrupa Ligi dahil olmak üzere oynadığı 26 maçta 16 gol atarak, takımının en skorer oyuncusu durumuna geldi.

Eğer Terim 9 kez Belçika Milli Takımı’nda da görev almış oyuncuyu kadrosuna katmayı başarırsa sadece sağ bek için değil bütün sağ kulvara merhem olacak bir oyuncu kazanmış olacak. Transfer için tek sorun ise Gillet’in 2013’e kadar Anderlecht’le olan kontratı. G.Saraylı yöneticiler İmparator’un direktifi üzerine Anderlecht ile bağlantıya geçtiler. Astronomik bir rakam talep edilmezse Gillet, büyük ihtimalle Aslan olacak.

2 OLUMSUZ YANIT

Öte yandan G.Saray’a talip olduğu 2 yıldızdan ilk planda olumsuz yanıt geldi. Yaklaşık 1 ay önce teklif yapılan Anderlecht’in golcüsü Matias Suarez için kulübü 10 milyon Euro bonservis bedeli isteyince sarı-kırmızılılar şimdilik geri adım attı.

İsviçre’nin Basel takımında forma giyen Xherdan Shaqiri’nin de takımının Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkması nedeniyle G.Saray’ın teklifine pek sıcak bakmadığı belirtildi. Alınan olumsuz yanıtlara rağmen yine de sarı-kırmızılıların transferden tamamen vazgeçmediği, önümüzdeki günlerde bu isimler için yeniden zemin yoklaması yapacakları öğrenildi.