Gümüşhane'de 'futbolun Yeni Gerçekleri' Paneli

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi tarafından Trabzon`da düzenlenen "Futbolun Yeni Gerçekleri" konulu panelin ikincisi Gümüşhane`de yapıldı.

Çimenler Otel konferans salonunda yapılan panele TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, TFF Bölge Antrenörü Nedim Karadeniz, antrenörler Fethi Türkoğlu ve Ahmet Özen konuşmacı olarak katıldı.

Panele, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Kaya, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümüşhane Sorumlusu Sezgin Köprülü, Gümüşhanespor Teknik Direktörü Galip Gündoğdu ve yardımcısı, İl Hakem Kurulu Başkanı Engin Güner, İl Hakem Dernek Başkanı Nejdet Nas, ASKF 2. Başkanı Ali Kemal Aras, Torul Gençlerbirliği antrenörü Ümit Terzi, Torul Halk Eğitim Müdürü Hayri Bostan,Beden Eğitimi Öğretmenleri il merkezi ve ilçelerden futbol antrenörleri ile eski futbolcular katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan, TÜFAD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümüşhane Sorumlusu Sezgin Köprülü, Trabzon TÜFAD`ın Gümüşhane`ye olan ilgi ve alakasından duyduğu memnuniyetten ve Gümüşhaneli antrenörlerin panele olan ilgisizliğinden yakındı. TÜFAD Trabzon şubesinin Gümüşhane`yi ayrım yapmadan önemsediğini belirten Köprülü, "Geçtiğimiz Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar yemeğine de bir telefonumuzla otobüs dolusu geldiler. Her sorunumuzda yanımızdalar. Gümüşhane`ye karşı her zaman samimi ve ayrıcalıklı davrandılar ama Gümüşhaneli meslektaşlarım maalesef bu ilgiye, panele katılmayarak ilgisizlikle karşılık verdiler. Değerli hocalarıma, büyüklerime, meslektaşlarıma ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, panele mazeretsiz katılmayanantrenörlerimiz adına hepinizden özür diliyorum" dedi. Köprülü`nün ardından söz alan TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, derneğin genel yapısı hakkında kısa bilgiler verdikten sonra panele katılımın az oluşuna vurgu yaptı. Balaban, "Biz Gümüşhane`ye gelirken sayısal anlamda bir beklenti içinde olmadık. Tek arkadaşımızda olsa konuşur gideriz. Ancak Sezgin hocanın da bahsettiği gibi biz Gümüşhane`yi ayırmıyoruz ve önemsiyoruz. Biz Sezgin hocadan çok memnunuz. Eğer bu panelin organizasyonunu Sezgin hoca yaptı diye buraya gelmeyen arkadaşlarımız varsa demek ki, o zaman onlar Sezgin hocadan memnun değiller. O zamanda genel kurula gelir katılırlar ve istedikleri kişiyi seçerler" diye konuştu

Gümüşhane`de mücadele eden takımların antrenörsüz çalıştıkları gerekçesiyle TFF`den şikayet aldıklarını belirten Balaban, "Gümüşhane`de toplam 9 takım var ancak bunların 7 tanesi müsabakalara çıkıyor. Bu 7 takımın ise sadece diplomalı antrenörle çalışıyor. Bununla ilgili TFF`den şikayetler aldık ama görmeden işlem yapmayı uygun bulmadık. Gümüşhane`ye gelip gördüğümüzde durumun ciddiyeti ortaya çıktı. 15 gün içerisinde antrenörsüz takımlar bu eksikliği gidermezseler kesinlikle müsabakalara çıkamazlar. Bizbunun takipçisi olacağız. Kaldı ki, Gümüşhane`de 30 antrenör var. Gümüşhane nüfusu ve takım sayısına göre oldukça iyi bir rakam ama bu antrenörlerden sadece 3 tanesi aktif görev yapıyor. Sayıyı yeterli görmemize rağmen Sezgin Köprülü hocamız ve Ali Kemal Aras beyin talepleri doğrultusunda yeni bir kurs açma kararı aldık. Trabzon`da çok istiyor ama eğer kursta 30 aday olur ve 30`u da Gümüşhane`den olursa söz veriyorum hepsi Gümüşhaneli olacak. Trabzonlu almayacağız. Ayrıca gelen aday arkadaşlarımızın TFF`ninkatılım payı haricindeki tüm masraflarını dernek olarak biz üstleneceğiz. Bununda sözünü burada veriyorum. Yeter ki Gümüşhaneli antrenör sayımız artsın ve aktif olsun. Hatırlarsanız 2 yıl önce Gümüşhane`ye iftar yemeğine geldiğimizde, yemekte yaptığım konuşmada, nasıl Trabzonspor`u Trabzonlu bir hocanın çalıştırmasını arzu ediyorsak, Gümüşhanespor`u da Gümüşhaneli bir hocanın çalıştırmasını arzuladığımızı söylemiştim. Bunun üzerine derneğimizin ikinci başkanı Gümüşhanespor hocası oldu ama bizimtaleplerimize sıcak bakmadı. O günden sonra ise bütün ilişkilerimiz sona erdi. Biz Gümüşhane`yi bu kadar önemsiyoruz. Buraya gelen bütün katılımcılara ve mazereti olduğu için katılamayanlara saygı duyuyorum ama mazeretsiz katılmayanlara saygı duymuyorum. Hepinize teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Balaban`ın ardından TFF Bölge antrenörü Nedim Karadeniz, antrenörler Fethi Türkoğlu ve Ahmet Özen slayt eşliğinde, özellikle altyapı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: İHA