Erdinç Uyar: Gaziantepspor Başkanlığına Adayım

Gaziantepspor`da 15 Şubat`ta yapılacak seçimde başkan adayı olduğunu açıklayan Erdinç Uyar, iddialı açıklamalarda bulundu.


Halen Gaziantepspor`un başkanlığını yaptığı iş adamı İbrahim Kızıl’ın karşısına son zamanlarda adını Türkiye ve yurt dışında sıkça duyuran Gaziantep’in sayılı simalarından ünlü ayakkabıcı iş adamı Erdinç Uçar, aday olduğunu bildirdi. Gaziantepli iş adamı Erdinç Uçar, Gaziantepspor’un yaşadığı kötü günlere son vermek amacıyla kulüp başkanlığına talip oldu.
Gaziantepspor alt yapısında futbol oynamaya başlayan Erdinç Uçar, Şehitkâmil Belediyespor ile 3. ligde profesyonel futbol oynadıktan sonra Ankara Hukuk Fakültesi Adalet Yüksek Okulundan mezun oldu ve daha sonra iş hayatına atıldı.
Gaziantepspor’un şu anda hak etmediği konumda olduğunu belirten iş adamı Erdinç Uçar, taraftarların sokağa utanarak değil övünerek çıkacaklarını söyledi.

Her şeyden önce fanatik bir Gaziantepspor’u olduğunu söyleyen iş adamı erdin Uçar, “Bu sezon öncesi UEFA ön eleme turlarına katılma hakkı kazanan Gaziantepspor’un bu durumda olması oldukça düşündürücüdür. İlk yarının tamamlanması ile birlikte ligde sadece üç galibiyet, yedi beraberlik ve yedi mağlubiyet ile Süper Lig tarihinin en kötü birinci yarı dönemini geçiren Gaziantepspor’u ikinci yarıda daha ciddi tehlikelerin beklediği endişesini yaşıyorum. Aynı endişeyi taraftarlarımızın ve Gaziantep kentinin yaşamaması için kulübü yönetmeye talibim” dedi.

Gittiği her yerde Gaziantepspor’un düşüşünün konuşulması kendisini oldukça üzdüğünü belirten Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hiçbir Gaziantepspor taraftarı endişe etmesin ki bu takım asla sahipsiz kalmaz, bu takımın gerçek sahipleri taraftarlarımız endişe etmesinler ki bu takım bu zamana kadar nasıl ki sahipsiz bırakılmadıysa bundan sonra da sahipsiz bırakılamaz. Gaziantepliler nasıl ki 6317 şehit vererek bu kenti düşmana teslim etmediyse bu günde atalarımızdan aldığımız kudretle hiçbir şekilde teslim etmeyecektir. İşte bu nedenle Gaziantepspor’u süper ligde en başarılı bir şekilde yönetmeye talibim”
Yönetim kurulunu oluştururken bütün kesimlerden temsilciler alacağını açıklayan Uçar, “Gaziantepspor, eğer Gaziantep şehrinin takımıysa başta sanayi ve ticaret odalarımız olmak üzere üst düzey birçok sivil toplum örgütlerimizden, belediyelerimizden yönetim kurulunu oluşturup taraftarlar derneklerimizle Gençlik27 grubundan temsilciler kurulu oluşturacağız. Gaziantepliyim diyene Gaziantep’de yaşayan herkes eminim ki taşın altına ellerini sokarak bu zorlukların altından kalkacağız. Ben yönetirim zihniyeti ile değil, biz yönetiriz düşüncesiyle Gaziantepspor’u korkan bir takım hüviyetinden çıkartıp tıpkı eskiden olduğu gibi korkulan bir takım haline getirerek her sezon en kötü ihtimal UEFA kupasında oynatacak plan ve programımız hazır." diye konşutu.

Bu güne kadar Gaziantepspor adına yapılanlara teşekkür edilmesi gerektiğini belirten Başkan adayı Uçar, “Bundan sonra ki dönemlerde Gaziantepspor her zaman üst sıralarda mücadele eden bir ekip olacaktır. Ömer Toprak, İlkay Gündoğan gibi gurbetçi futbolcuların yanı sıra Alex Raphael Meschini, Nils Petersen, Bruno César`ı Gaziantepspor’a kazandırarak Gaziantepspor’u bir dünya markası yapacağız. Türk futbolunda ortaya çıkmamış genç yeteneklerin ortaya çıkması için Gaziantepspor’da köklü değişiklikler olacak. Her futbolcumuzun Avrupa standartlarında olduğu gibi yaşamsal koçları olacak ve kulübün yıllık ciro vebütçe durumları taraftarlarımızı memnun edecek yatırım ve sponsorlarla karşılanacak” diye konuştu.