U20 Salon Hokeyi Milli Takımı Namağlup Şampiyon Oldu

Edirne’de yapılan 20 Yaş Altı Erkekler Salon Hokeyi 1.

Balkan Kupası Şampiyonası, Milli Takım`ın almış olduğu namağlup birincilikle sona erdi. 17 Aralık 2011 saat 10.00’da Edirne Trakya Üniversitesi 75.Yıl Spor Salonu`nda yapılan açılış seremonisinde Edirne ili Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ve Federasyon Başkanı Sadık Karakan’ın konuşmaları ile şampiyona start almıştı.
Miililer ilk maçında Bulgaristan ile karşılaştı. Maça çok arzulu ve hırslı başlayan Milli Takım, 8-0’lık skorla karşılaşmadan galip ayrıldı ve Romanya ile yapacağı 2. maçı büyük bir moralle soyunma odasına geri döndü. Romanya maçına çıkan U20 Milliler, bu maça tutuk başlayıp ilk yarıyı 2-1 galip kapatmasına rağmen, müsabakadan 7-1 gibi farklı bir skorla ayrılarak 2. galibiyetini aldı.
Turnuvanın ilk gününün son maçına Makedonya ile çıkan milliler, Makedonya’yı da ilk yarısını 13-0 önde kapattığı maçtan 25 - 0 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Ay - yıldızlı ekip bu sonuçlada grubunda liderliğe yükseldi.
Pazar günü müsabakalarına Sırbistan maçı ile başlayan milliler, ilk günün rahatlığının ardından karşısında zor bir rakiple karşılaşınca ilk yarıyı 2 - 1’lik bir skorla tamamladı ancak maçı 4 - 2 kazanmayı bildi. Şampiyonadaki son maçını güçlü rakibi Yunanistan’a karşı oynayan millilere şampiyonluk için beraberlik bile yetiyorken, maçı 5 - 2, turnuvayı ise 5 maçta toplam 15 puan, +44 averaj ve namağlup şampiyon olarak tamamladı.

Turnuva süresince örnek davranışlarıyla da herkesin dikkatini çeken millilerin haklı şampiyonluğu rakip takımlar tarafından da saygı gördü.

Müsabakalar neticesinde, teknik komitenin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucu,
En centilmen takım: Makedonya
En iyi kaleci: Georgios Paplotama (Yunanistan)
En iyi oyuncu: Georgi Baklev (Bulgaristan)
Gol Kralları: Mahmut Yunus Cengiz, Türkiye (13 Gol), Vlad Oprina (13 Gol) Romanya.