Maçta Kalp Krizi Geçirerek Ölen Serkan, Manisa'da Toprağa Verildi

İzmir Süper Amatör Lig (B) Grubu`nda Balçova Stadı`nda Güzelbahçe Belediyespor ile Tirespor arasındaki maçta, karışlaşmanın 5.

dakikasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Tirespor’un sol kanat oyuncusu Serkan Tuğal (22), memleketi Manisa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Serkan’ın cenazesi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan cenaze aracıyla Manisa’ya bugün getirildi. Serkan’ın cenaze namazı ikindi namazının ardından Manisa merkez Mesir Camii’nde kılındı. Manisa Belediyespor’dan, Tirespor’a transfer olan Serkan’ın tabutunun üzerine Manisa Belediyespor ve Tirespor’da giydiği formalar konuldu. Serkan’ın yakınları, tabutunun önüne konulan resmi öperek gözyaşı döktü.
Cenaze namazına Serkan’ın babası Murat, annesi Hatice, kız kardeşi Ayfer, erkek kardeşi Samet Tuğal, yakınları, Tirespor kulübünün yöneticileri, hocası, futbolcu arkadaşları, eski takım arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda cenaze aracına kadar taşınan Serkan, Kıtrık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Manisa Belediyespor`un hocası Serol Emlek, Serkan’ın Belediyespor’dayken bütün idmanlara katıldığını ve performansının da iyi olduğunu söyledi. Serkan’ın herkesin sevgisi, saygısını kazanan birisi olduğunu dile getiren Emlek, her maçtan önce sağlık önlemlerinin alınması gerektiğini belirtti. Serkan’a müdahalede biraz geç kalındığı yönünde iddialar olduğunu aktaran Emlek, “Bunların giderilmesi gerekiyor. Geçen sene Manisa Belediyespor’un bütün maçlarında her şey hazırdı. Orada da öyle olması gerekirdi. Sahalarda mutlaka ambulansın olması gerekir. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Allah rahmet eylesin.” dedi.
Tirespor’un eski Kulüp Müdürü Sefa Taşal, Tire’de bütün maçlarda ambulans gelmeden maçları başlatmadıklarını söyledi. Bu maçın deplasmanda olduğunu ve maç sırasında ambulansın olmadığını ileri süren Taşal, ambulansın 20 dakika geç geldiğini iddia etti.