Hasan Aksoyak: Seneyi Galibiyetle Kapattığımız İçin Mutluyuz

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 8.

Grupta mücadele eden Üniversiteler Gençlik ve Spor kulübü evinde oynadığı müsabakada Gaziantep Şehitkamil Belediyesporu 92 - 75 yenerek evinde oynadığı son 3 maçı da kazandı.

8. Grupta mücadele eden Üniversiteler Gençlik ve Spor Kulübü evinde oynadığı müsabakada Gaziantep Şehitkamil Belediyespor`u 92-75 yenerek 2011 yılını galibiyitle kapadı.

Antrenör oyuncu Hasan Aksoyak maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, “Rakibimizle deplasmanda oynadığımız müsabakayı 17 sayı farkla kaybetmiştik. Bu maçında zor geçeceğini biliyorduk gruptan çıkma şansımız kalmamasına rağmen sezon sonuna kadar aynı ciddiyetle mücadelemize devam edeceğimizi söylemiştim. Bu maça da bu düşünceyle çok iyi hazırlandık.`` diyerek şöyle devam etti:
``Maçın ilk yarısı skor olarak iki takım açısından da düşük geçti 2. periyodun son saniyesinde bulduğumuz 3 sayılık atışla soyunma odasına 36-33 önde girdik. 3. periyodun ilk bölümünde özellikle hızlı hücumlarla ve üç sayılık atışlardan bulduğumuz isabetle farkı 15 sayıya kadar çıkardık. Ama bu periyodun ikinci bölümünde rakibimiz bize göre daha az hata yaptı ve 3. periyodun sonunda skor 62-57`ye geldi.
Son periyota hızlı başladık. Rakibimizin faul hakkının erken dolması ve faul yüzdemizin yüksek olması sonucu aradaki farkı açmaya başladık. Özellikle son periyotun son bölümünde şut yüzdemizin yüksek olması ve savunma direncimizin de artması sonucunda maçtan 92-75 galip ayrılmayı başararak evimizde oynadığımız son 3 müsabakadan da galip ayrıldık.
Bu galibiyet bizim için büyük moral oldu. Hem 2011 yılını galibiyetle kapatmış olduk hem de 2012 yılına daha moralli girmemize neden oldu. Sezon başında oynadığımız müsabakalarda almış olduğumuz şanssız yenilgiler olamasaydı şuan gurupta puan sıralamasında çok farklı dudumda olabilirdik. Ama bu sonuçta çok sevindirici tüm oyuncularımızı genç takım yaşındalar onlar her geçen gün daha da fazla tecrübe kazanıyorlar. Umuyorum ki gelecek sezonlarda çok daha güzel sonuçlar alacağız.
Önümüzde Adanaspor maçı var. Bu maça kadar 2 hafta ara var. Rakibimiz şuan yenilgisiz onları kendi evinde yenmek çok zor bu arayı iyi değerlendirerek Adanaspor karşısında ilk yarıda aldığımız farklı mağlubiyetten daha iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Tüm basketbol camiasının yeni yıllarını kutluyor basketbol ile dolu nice sağlıklı huzurlu mutlu başarılarla dolu yıllara hep birlikte ulaşabilmeyi diliyorum.”
Maçta Hasan Aksoyak 48 sayı, 12 ribaunt, 10 asist, Muammer Altun 18 sayı 6 ribaunt 3 top çalma, Selçuk Önal 10 Sayı 9 ribaunt 3 blok, Tevfik Hakan Mutlu 6 sayı, 4 asist, 3 top çalma, Ahmet Bozbek 6 sayı , 3 ribaunt, Gencay Yiğit 2 sayı, Emre Karakaya 2 sayı ile oynadı.