Fenerbahçeliler Kadıköy'de Buluştu

Fenerbahçe taraftarlarının Kadıköy`de düzenlediği Fenerbahçe Mitingi`ne teknik direktör Aykut Kocaman, yöneticiler, Sarı-lacivertli takımın efsane futbolcuları ve ünlü sanatçılarla birlikte binlerce taraftar katıldı.

Kadıköy İskelesi`nde sabah erken saatlerden itibaren toplanan Sarı-lacivertli taraftarlar, 3 Temmuz`dan itibaren yaşanan gelişmelere tepki gösterdiler. Metris Cezaevi`nde tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilere tezahüratlarla destek veren taraftarlar, "Her şeyin farkındayız, sonuna kadar yanındayız" yazılı pankartlar açtılar.

Mitingde sunuculuğu Ayça Tekindor yaparken, İlhan Şeşen, Selçuk Yöntem, Hakan Ural, Ercan Saatçi, Bedri Baykam gibi ünlü sanatçılar da sahneye çıkarak taraftarları selamladılar

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, başkan Aziz Yıldırım`ın mesajını okudu. Yıldırım gönderdiği mesajında, "Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe sözünü kendisine taraftarlık ruhu olarak kabul etmiş sizlerden biriyim ben. Sevgili Fenerbahçeliler, başından bu yana söylediğim bir sözü yeniden tekrar etmek istiyorum. Bizler suçsusuz, dimdik ayaktayız. `Biz temiziz` diyen herkesten daha da temiziz. 14 Şubat tarihinde başlayacak duruşma Türk spor tarihinde bir dönüm noktasıolacaktır. Benim ve yönetici arkadaşlarımın üzerine atılmaya çalışılan suçlamaları tek tek çürüteceğiz. Bu operasyonu yapanlar ve onu fırsat bilerek, Fenebahçemizi bitirmeye çalışanlar başarısız olacak, tarihin tozlu yaprakları içinde kaybolup gidecekler. Geriye, sizlerin kulübümüze nasıl sahip çıktığınız, hep birlikte sarı-lacivertli renklere nasıl büyük bir aşk beslediğimiz kalacak. Tarihe Kerem ile Aslı`nın, Ferhat ile Şirin`in aşkı gibi bir aşk efsanesini Fenerbahçeliler bırakacak. Milyonlarınsarı-lacivertli renklere duyduğu aşk ve ona sahip çıkması yıllarca anlatılacak, sonsuza dek yaşayacaktır. Siz büyük taraftarımızın sürecin en başından bu yana bizlere ve kulübümüze sahip çıkmak adına attığınız her adımı gururla ve gözlerimiz dolarak izliyoruz. Bugün orada toplanan binlerce kişiye ek milyonlarca gönülün kulübüne sahip çıktığını, bizlere destek verdiğini ve arkamızda olduğunu biliyoruz. Burada bizler, sizlerden bize ulaşan bu destek ile dimdik ayakta duruyoruz. Bu destek bize hastalıklarımızıda dertlerimizi de unutturuyor" ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman, taraftarların büyük sevgi gösterisiyle karşılaştı. "Sen Bizim Kocaman Gururumuzsun" tezahüratlarıyla platforma çıkan Kocaman, "Hep beraber burada olmak gurur verici. Bu olay gideceği yere kadar gidiyor. Burada Fenerbahçe teknik direktörü olarak değil, bu ailenin bir bireyi olarak bulunuyorum" dedi.

Bu arada mitinge Asbaşkanlar Ali Koç ve Murat Özaydınlı, yönetici Ömer Temelli, kulüp müdürü Serkan Acar, idari menajer Hasan Çetinkaya, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, eski teknik direktör Todor Veselinoviç, efsane futbolcular Can Bartu, Ogün Altıparmak, Selçuk Yula, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Semih Yuvakuran, Engin İpekoğlu katıldı.

Yaklaşık 4 saat boyunca devam eden mitingde plaftorma çıkan konuşmacılar futbolda şike davasına yönelik süreçte şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar kulüplerinin yanında olacaklarına dikkat çektiler.

Kaynak: İHA