Boğaziçi Üniversitesi, Fenerbahçe'yi Ödüle Boğdu

Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez verilen "Yılın Spor Ödülleri", sahiplerini buldu.

Emre Belözoğlu "Yılın Futbolcusu" ödülünü alırken, Aykut Kocaman "Yılın Teknik Direktörü" ödülüne layık görüldü.

Boğaziçi Üniversite tarafından bu yıl ilk kez verilen "Yılın Spor Ödülleri", Uçaksavar Kampüsü`nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 2011 yılı boyunca Türk Sporu`ndaki başarıları değerlendirildiği ödül törenine Fenerbahçe Spor Kulübü damga vurdu.

Fenerbahçe Futbol Takımı oyuncularından Emre Belözoğlu "Yılın Futbolcusu" ödülüne, Teknik Direktör Aykut Kocaman "Yılın Teknik Direktörü" ödülüne, Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımı oyuncularından Naz Aydemir "Yılın Bayan Voleybolcusu" ödülüne, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı kaptanı Ömer Onan "Yılın Erkek Basketbolcusu" ödülüne, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Nevriye Yılmaz ise "Yılın Bayan Basketbolcusu" ödülüne layık görüldü.

Geceye katılan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman`ın ödülünü de Aykut Kocaman`ın adına aldı. EMRE SORULARI YANITLADI Emre, Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sezon başında özellikle futbol takımı adına kolay bir sezon olmayacağını bildiklerini kaydeden Belözoğlu, şöyle konuştu: "Bu anlamda bütün oyuncu grubu olarak elimizden geldiğince iyi mücadele ettiğimize inanıyorum. Hedeflediğimiz puan Medical Park Antalyaspor maçı öncesi 37`ydi ama 35 puanla bitirdik. İnanıyorum ikinci yarı performansımız bunun daha üstünde olacaktır. Çünkü geçen sezon yakaladığımız başarıyı, ne yazık ki sezon başı itibarıyla bazı güçler tarafından gölge düşürülmeye çalışılsa da, bizler her zaman anamızın ak sütü gibi gördük. Öyle bakarsak ikinci yarıda göstereceğimiz performansla yine ligin en iyi takımıolduğumuzu göstermek istiyoruz. İnşallah futbol takımı olarak amacımız taraftarımızın, camiamızın, bütün sporcu arkadaşlarımın hedefi olan Fenerbahçe bayrağını en üste taşımak. İkinci yarıda inşallah herkesin bizden beklediği oyunu sergileriz." Yaşanan sürece biraz futbolcu gözüyle bakmak gerektiğini söyleyen Emre Belözoğlu, Türkiye`de ligde mücadele eden hemen her futbolcunun kendisine yakın duygular içinde olduğuna inandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes birazcık daha isteksiz maçlara ve idmanlara gidip gelmiştir. Bu bir gerçek. Bu süreçten etkilenmedim diyen herhalde hiç kimse yoktur. Çünkü gerçekten Türk futbolu son dönemde böyle bir dönem yaşamadı. Bunun da en büyük etkilenen kesimi bu oyunun başaktörlerinin, futbolcuların olduğunu düşünüyorum. Böyle bakarsak kolay olmadı. Hiçbirimiz için kolay olmadı. Ben de bu anlamda olayın biraz merkezi adamı halinde olduğumdan kendi adıma da gerçekten zor bir 5 aylık 6 aylık periyot yaşadım. Yakınlarımın,ailemin desteğiyle bu süreci atlatsak da henüz her şey daha bitmedi. İnşallah güzel günlerin bizi beklediğine inanarak idmanlara çıkmak istiyorum, maçlara çıkmak istiyorum. En büyük arzum, geçen yıl bizim hak ettiğimiz, futbolcu grubunun, bizle beraber olan herkesin, hocalarımızın yöneticilerimizin, malzemecilerimizin, kim varsa, inandığımız hak ettiğimiz şampiyonluğumuzun hiçbir leke almadan tekrar kupanın bize verilmesi. İsteğimiz bu. Bunun dışında bir düşüncem yok. Gerçekten kolay olmadı. Bunu daherkesin bilmesi gerekir diye düşünüyorum." Emre Belözoğlu, takıma devre arasında yapılacak takviyeler konusunda ise, "Oyuncu grubunun içinde rekabet olması takımın başarısına olumlu olarak yansıyacaktır. Ama bunun kararını verebilecek sonuçta hocamız Aykut Kocaman var. Onun vereceği, yönetimimizin vereceği kararlar bunlar. Benim yorum yapmam doğru da olmaz" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu, üniversitenin anketiyle kendisine verilen "Yılın En Başarılı Futbolcusu Ödülü" için de, "Bizi bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum. Ben lise mezunuyum ama Boğaziçi Üniversitesi gibi büyük bir üniversitenin, herkesin okumak istediği üniversitenin değerli öğrencilerinin oylarıyla ödül aldık. Hem camiamız için hem arkadaşlarım için güzel bir durum. Geçen sezon çok büyük başarılar aldık farklı branşlarda. Sonucunda böyle bir ödüle layık görüldük. Teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA