Şekip Mosturoğlu şike paralarını İngiltere'ye aktarmış

İngiliz dedektif Coutts'tan uyarıcı iddia: Mosturoğlu şike paralarını İngiltere'deki hesabına aktarmış

Futbolda şike iddianamesinin 70 ek delil klasörü, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce avukatlara dağıtıldı. Belgeler arasında zanlıların banka hesap hareketleri ayrıntılı şekilde yer alıyor. Bunlardan birisi de Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na ait. İngiliz dedektif Nathan Coutts, Mosturoğlu'nun şike paralarını İngiltere'deki hesabına aktarmasının kuvvetle muhtemel olduğu bilgisini veriyor.
İNGİLİZ DEDEKTİF UYARDI

68. klasörde bir İngiliz dedektif, Mosturoğlu'nun İngiltere'de bir bankada döviz hesabının olduğunu söylüyor. Uluslararası Yardım Birimi'nde çalışan Dedektif Komiser Yardımcısı Nathan Coutts, Türk makamlarına gönderdiği yazıda, Mosturoğlu'nun Birleşik Krallık içerisinde dolar hesabı bulunduğunu ve Türkiye'deki suçlarından elde ettiği gelirleri burada bulundurmasının kuvvetle muhtemel olduğunu kaydediyor. Coutts, talep edildiği takdirde Mosturoğlu'nun söz konusu hesabını mahkeme kararı aldırarak dondurabileceklerine, eğer bu işlem İnterpol aracılığıyla yapılırsa büyük zaman kaybının yaşanacağına dikkat çekiyor. Bu iddiaların araştırılması için Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) da 3 kişilik bilirkişi görevlendirdiği ortaya çıktı. 24 Ağustos 2011 tarihli evraklara göre SPK, usulsüzlüklerin tespiti için Özkan Tekneci, Aziz Akın Gülhan ve Fatih Çakır isimli uzmanlara yetki verilmiş.

İşte Nathan Coutts'un Emniyet Genel Müdürlüğü Londra temsilcisi Recep Gültekin'e gönderdiği yazı:
ŞİKE PARASI OLMASI MUHTEMEL

"Sayın Gültekin, maalesef ki sizinle görüşme şansımız olmadı. Ben New Scotland Yard'daki Uluslararası Yardım Birimi'nde bulunan dedektif komiser yardımcılarından biriyim. Steve Collins ile birlikte mali suçlar birimini yönetmekteyim. Bana bir işle ilgili olarak yardımda bulunabileceğinizi umarım. 20 Nisan 1966 doğumlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu isimli şahıs hakkında Türkiye'de yürütülmekte olan bir soruşturmaya ilişkin istihbarat aldım. Edindiğim bilgiye göre bu şahıs, futbol maçlarına hile karıştırmaktan dolayı sorgulanmaktadır. Sahip olduğum bir diğer bilgiye göre ise kendisinin Birleşik Krallık'ta, içerisinde yaklaşık olarak 250,00 dolar olan bir dolar hesabı bulunmaktadır. Görünüşe göre bu hesapta, kendisinin Türkiye'deki suçlarından elde ettiği gelirlerin bulunması kuvvetle muhtemeldir.
"HESAPLARIN DONDURULMASINI İSTEYEBİLİRİM"

Durum şudur ki; bizden talep edildiği takdirde, Türk soruşturmacılar için hesabın dondurulmasını bankadan isteyebilirim. Daha sonrasında, fonun tahdit altına alınması hususunu içeren bir talep mektubu gönderilirse mahkeme kararı da alabilirim. Soruşturmaya yönelik daha fazla bilgiye sahip değilim (güç pazarlığı gibi) ve sizin araştırma yapabileceğini umuyorum. Bu konuya ilişkin olarak benim için bazı sınırlamalar da söz konusudur. 20 Temmuz tarihine kadar bankaya hesapları tahdit altına alıp almayacağını söylemen gerek ve talep mektubunu müteakip olarak mahkeme kararını almam için de 30 günüm olacaktır. Soruşturmacının bulunabileceği olan yer olan Türkiye'ye bu bilgiyi iletebilir misiniz? Bu işlemi İnterpol aracılığıyla yaparsak çok fazla zaman alacağını düşünüyorum. Saygılar, Dedektif Komiser Yardımcısı Nathan Coutss Uluslararası Yardım Birimi SCD6."