'ikinci Yarı Adanaspor’a Yakışır Bir Kadro Kuracağız'

Türkiye Kupası 2.

turunda Adanaspor, kendi evinde ağırladığı Kartalspor`u 3-1 yenerek bir üst tura yükseldi. Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, kupada bir üst tura yükselmenin kendileri için prestij ve vitrin olarak önemli olduğunu söyledi.
Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Eriş, lig maçının ardından 2 gün bir kez daha karşılaştıkları Kartalspor’u yendikleri için sevinçli olduklarını söyledi.
İkinci devre hem ligde istedikleri hedefi yakalamak hem de kupada da gidebilecekleri en uç noktaya gitmek için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden Eriş, “2011 yılı Adanaspor için zaman zaman skorsal olarak zor günlerle bitti. 2012`de hedefimize çok daha güzel şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum`` dedi.
İlk yarıyı değerlendirdikten sonra ikin yarı için Adanaspor’a yakışır bir kadro kurmak istediklerini anlatan Eriş, “İkinci devre Adanaspora yakışır bir kadro oluşturmak istiyorum. Bu demek değil ki göndereceğiz arkadaşlar yakışmıyor ama hedefler örtüşmüyorsa birlikte olmanın takımı başarıya götüreceğine inanmıyorsak yollarımızı ayrılması kadar doğal bir şey yok. Yollarımızı ayıracağımız ve kadroya dahil edeceklerimiz olacak. Önemli olan Adanaspor`un varlığıdır. Adanaspor`a en iyi hizmeti edebilecek sporcuları takım içerisinde tutabilmektir. İlk devre acısıyla tatlısıyla bitti. Oyun olarak kötü değildik ama mücadele anlamında çok beğendiğim bir takıma sahip değildim. Mücadele ederseniz bu ligde kazanırsınız. İlk devre bu mücadeleden biraz yoksunduk. İkinci devre daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.
Kartalspor Teknik Direktörü Besim Durmuş ise 3 gün önce yenildikleri rakiplerinden rövanşı almak hem de oynamayan oyuncuları amacıyla sahaya çıktıklarını belirterek, “Maça çok kötü başladık. Talihsiz gol yedik, kedi kalemize attık. Daha sonra oyunu tutmayı başardık dengeyi kurduk. Maç kafa kafaya giderken golü de bulduk. İkinci yarı iki takımda pozisyon bulduk. Ortada giden maçta gereksiz bir gol yedik. Sonlara doğru penaltıda olunca elendik. Rakibimizi tebrik ediyorum. İkinci yarı kendi camiamız olarak tekrar yenilenip o kazanan davranışı iyi mücadelemizi ortaya koyacağız.” diye konuştu.
Adanasporlu Koray yaptığı maç değerlendirmesinde kupa için iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, “2011’i galibiyetle bitirdik mutluyuz. Oyuna iyi başladık ilk yarının sonlarına doğru bocaladık ama sonra tekrar kontrolü alarak galip geldik. Hem ligi hem kupayı çok önemsiyoruz. İnşallah hedeflerimize ulaşacağız.” açıklamasında bulundu.
Adanaspor’un defansındaki önemli isimlerden Berk ise şunları söyledi: “İki gün önce aynı rakiple liğide karşılaştık. İki takımda yorgundu. Ama biz daha iyi oynadığımız için galip geldik.”