Gaziantep Futbolda “prenslerini” Buldu

Gençleri hayalleriyle buluşturan bir yetenek yarışması olan "Futbol Prensi", Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Got Talent ve X-Factor gibi dünya çapında büyük beğeni gören yarışma Gaziantep`te yapıldı.


540 futbolcu adayının müracaat ettiği yarışmalar Gaziantep Üniversitesi’nde Beşiktaş Futbol Okulu’nun sahasında gerçekleştirildi. İki gün süren kıyasıya mücadelenin ardından ilk 8’e giren futbolcu adayları belli oldu.
Gaziantepspor alt yapısında U16 takımında forma giyen Fetullah Özdemir, sahada gösterdiği güzel hareketlerle izleyenleri etkiledi. Özellikle seçici kurul İngiliz antrenörlerin beğenisini toplayan genç yetenek, İstanbul’daki elemelerde de iddialı olduğunu gösterdi. Fetullah Özdemir’in yanı sıra aynı takımda oynayan Alican Alkan, Barış Korkmaz, Müslüm Talşik de ilk 8 sıralamasına kalarak büyük bir başarı gösterdiler.

Seçmeleri eski İngiliz futbolcu ve alt yapı direktörü Lan Butterworth, Ahmet Çakar, Necmi Karaoğlan ve Ersin Baytar jüri üyeliklerini yaparken, elemeleri Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, eski futbol federasyonu as başkanı Ata Aksu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir, eski futbol il temsilcisi Vakıf Demir ve sporcuların aileleri takip ettiler.

TRTSpor’dan yayınlanan paket programı için önceki gün Celal Doğan Tesisleri’nde futbolcu adaylarının antrenmanlarını izleyen TRTSpor kanalı, gittiği her kentte detaylı çekim yapıyor. 15 büyük kentte gerçekleştirilen “Futbol’un Prensi” yarışmasında futbolcu adayları İstanbul’daki elemelerde 80 kişiye düşürülecek. Daha sonraki elemelerde ise bir kişi Liverpool Futbol Kulübü’ne giderek burada bir yıl spor ve dil eğitimi alacak.
Futbolun Prensi Gaziantep elemelerinde finale kalarak yılbaşı sonrası İstanbul’da Türkiye elemelerine katılacak genç futbolcu adayları şu isimlerden oluştu: Fetullah Özdemir, Barış Korkmaz, Alican Alkan, Müslüm Talşik, Ahmet Subaşı, Muhammet Kurt, Emre Çetin ve Emre Keleşoğlu.