Sivasspor 2-2 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta mücadelesinde Trabzonspor deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış mücadelesinde Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. 4 gollü maçta kazanan olmazken, Trabzonspor ligde oynadığı son üç maçta önemli puanlar kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Sivasspor ile Trabzonspor kozlarını paylaştı.

4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşma Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. 23. dakikada Ricardo Pedriel Suarez'in golüyle 1-0 mağlup duruma düşen bordo mavili ekip; 48. dakikada Paulo Henrique ve 69. dakikada Volkan Şen ile goller buldu. 75. dakikada sahneye çıkan Erman Kılıç ise skoru belirleyen isim oldu.

Bu sonucun ardından Sivasspor 16 puana yükselirken, Trabzonspor da puanını 21 yaptı.

Ligin gelecek haftasında Sivasspor, deplasmanda Orduspor ile karşı karşıya gelecek olurken; Trabzonspor ise sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

ALANZINHO VE HALİL YEDEK

Bordo-mavili ekipte, Beşiktaş maçında ilk 11'de yer alan Brezilyalı oyuncu Alanzinho ve golcü oyuncu Halil Altıntop, bu karşılaşmada yedekler arasında bekledi. Beşiktaş maçında ilk 11'de forma giyen Colman ise Sivas'a getirilmediği için kadroda yer almadı. Trabzonspor, Colman'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun ile Sivas kafilesinde yer almayan Bora, Sercan, Eren, Piotr Brozek, Sezer, Murat Tosun ve Barış Özbek'den yoksun bir kadroyla Sivasspor'a karşı mücadele etti.

HENRIQUE, ADNAN VE SAPARA İLK 11'DE

Trabzonspor'da, Colman, Alanzinho, Halil ve Celustka'nın yerine Sapara, Adrian, Volkan Şen ve Henrique forma giydi. Bordo mavililerde, Alanzihno ve Halil'in yanı sıra genç kaleci Zeki Ayvaz, Mustafa Yumlu, Aykut Akgün, Pawel Brozek ve Ferhat Öztorun da yedek soyundu.

SİVASSPOR'DA ÜÇ EKSİK

Sivasspor'da Kıvanç Karakaş ile golcü oyuncular Michael Eneramo ve Morten Nicolas Rasmussen, sakatlıkları nedeniyle Trabzonspor'a karşı forma giyemedi.
Kaleci Atilla Koca ile Ziya Erdal, Mehmet Nas, Kerim Zengin, Sandro Mendonça, Cihan Özkara ve Kaan Konuk yedekler arasında bekledi.

ÖNCE BURAK, SONRA MURAT!

İlk dakikaları oldukça hareketli geçen karşılaşmada her iki takım da ani ataklarla rakip kalede gol aradı. 12. dakikada en etkili pozisyonu Burak Yılmaz yakaladı. Golcü oyuncu, ceza sahası içinde sağ çaprazdan çektiği şutta fileleri havalandıramadı. Bu pozisyonunun hemen ardından Sivasspor'da, Cerny'nin pasında Murat, penaltı noktası üzerinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top üstten auta çıktı.

SİVAS'TA GOL SESİ

Mücadelenin 23. dakikasında sol kanattan Kamil Grosicki ile yüklenen Sivasspor, Polonyalı oyuncunun asistini iyi değerlendiren Pedriel Suarez'in golü ile 1-0 öne geçti. Bolivyalı oyuncunun ceza sahsaı içinde yaptığı plasede Glowacki'ye çarpan top, Tolga'yı yanıltarak filelere gitti.


AVUNMA DİKKATLİ

Atılan golden sonra Trabzonspor'un rakip kaledeki baskısı artsa da ciddi bir gol tehlikesi yaşanmadı. Kontra ataklarla farkı artırmak isteyen Rıza Çalımbay'ın öğrencileri ilk yarıda soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

HENRIQUE'DEN EŞİTLİK GOLÜ

Trabzonspor'un suskun golcüsü Pauolo Henrique, ikinci yarının hemen başında karşılaşmaya eşitliği getiren golü kaydetti. 48. dakikada Volkan Şen'in çektiği şutta, kaleci Borjan'dan seken topu iyi takip eden Brezilyalı, müsait pozisyonda fileleri havalandırdı.

VOLKAN ŞEN HATAYI AFFETMEDİ

Beraberliğin ardından Trabzonspor ceza alanında iki karambol pozisyonu yakalayan Sivasspor'a bordo mavililerin savunması geçit vermedi. 69. dakikada Adrian'ın sol kanattan kestiği ortada Volkan Şen topu ağlara yolladı. Sert gelen topu elinden kaçıran Borjan'ın hatasını iyi değerlendiren Volkan, bordo mavili forma ile ilk golünü atmış oldu.

ERMAN SAHNEDE

Sivasspor, nefes kesen maçın 75. dakikasında Erman Kılıç ile 2. golü buldu. Savunmanın arkasına atılan topta kaleci Tolga'nın açıldığını gören orta saha oyuncusu, aşırtma vuruşla takımına eşitliği getiren golü attı. 77. dakikada sağ çaprazdan kullandığı frikikte yine gole çok yaklaşan Erman'ın şutunda Tolga bu kez gole geçit vermedi.

GOLLÜ BERABERLİK...

Karşılaşmadaki 2-2'lik skorun ardından Trabzonspor'da Adrian'ın yerine Halil Altıntop oyuna girdi. A Milli futbolcu sahada kaldığı dakikalarda ciddi bir tehlike yakalayamazken, karşılaşmada da başka gol olmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Karşılaşmaya 3 dakika uzatma eklendi.
89'Burak'ın topuğuyla havalandırdığı topta Henrique Hayrettin'e faul yaptı.
89'Kaleyi karşıdan gören bir nokta.. Cihan çok sert bir şut attı, top az farkla dışarıya gitti.
88'Sivasspor kontra atağında sol kanattan Cerny ortaladı top ceza sahası dışında Kadir'de kaldı. Ona yapılan hareket faul.
87'Trabzonspor'da Zokora topu ceza sahasına doğru doldurdu, savunma rahatlıkla karşıladı.
86'Sivasspor'da Erman Kılıç oyundan çıkarken Ziya Erdal oyuna dahil oldu.
85'Erman Kılıç Trabzonspor yarı alanında topsuz alanda kendini yere bıraktı. Oyun bir süre onun için durdu.
84'Alanzinho aşırtma bir pasla Burak'ı topla buluşturmak istedi ceza sahası içinde, ama bu pas da yerini bulmadı.
84'Bu kez korneri Halil kullandı, Borjan 6 pasta çıktı ve topun sahibi oldu.
84'Alanzinho'nun pasında Aykut ceza sahasında 0'a indi ve arka direğe ortasını yaptı. Savunma topu kafayla kornere gönderdi.
82'Maçın son 10 dakikasına girdik. İkinci yarı müthiş bir tempoda geçiliyor. İki teknik adamdan da arka arkaya hamleler geldi.
81'Trabzonspor son oyuncu değişikliğini Adrian Mierzejewski'nin yerine Halil Altıntop'u oyuna alarak yaptı.
80'Kadir Bekmezci, sol kanattan hücuma çıkan Hayrettin'i topla buluşturmak istedi, ofsayt bayrağı kalktı.
77'Cerny oyundan çıkarken Mehmet Nas oyuna dahil oldu Sivasspor'da.
76'Cihan hemen ceza sahasının dışında yer de kaldı. Sağ çaprazdan çok tehlikeli bir noktadan faul kullanacak Sivasspor.
76'Savunmanın arkasına atılan pasta Trabzonspor savunması hata yaptı. Glowacki ve Serkan geç kalırken, Erman aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Çok şık bir gol.
75' GOOOOLLLL Erman
73'Sivasspor rakip yarı alanda paslaşarak boşluk aradı ama başaramadı. Sonrasında Alanzinho, Faty'e faul yapan isim oldu.
70'Adrian sol kanatta topla buluştu Zokora'nın pasında. Adrian'ın ortasında Borjan büyük bir hata yaptı ve topu elinden kaçırdı. Volkan'a sadece topu boş kaleye göndermek kaldı.
70' GOOOLLLL Volkan Şen
68'Cech hücuma katıldı sol kanattan. Burak ile verkaç yaptı ama Burak ceza sahasında topla buluşmak isterken rakibine faul yaptı.
67'Uğur sağ kanatta yine boşluğu buldu ve ortayı yaptı. Ama Tolga çok rahat şekilde çıktı ve topun sahibi oldu.
66'Volkan Şen kullandı bu kez korneri. Savunmada ise Uğur Kavuk topu karşılayan isim oldu.
66'Volkan Şen, Burak Yılmaz ile verkaç yaparak ceza sahasına inmek istedi, savunma topu kornere attı.
65'Cech ve Henrique sol kanattan hücum etmek istediler. Henrique'nin pasında top Cech'i bulmadı.
64'Adrian topun başına geldi ve doğrudan kaleyi düşündü. Falsolu giden topu Borjan çabuk farketti ve topu kontrol etti.
63'Volkan ceza sahasına doğru hareketlenirken Hayrettin onu faulle durdurdu. Hayrettin sarı kart gördü. Trabzonspor ceza sahasının 2-3 metre dışından sağ çaprazdan bir frikik kullanacak.
62'Sol kendi kalesinden yaklaşık 25 metre uzaklıkta topu göğsüne almak isterken elle oynadı. Sivasspor faulü paslaşarak kullandı, Erman'ın vuruşu kaleyi bulmadı.
61'Sivasspor kontra atağa hızlı çıktı. Sağ kanattaki büyük boşluğu Grosicki değerlendirdi ama ortasında top arkadaşlarını bulmadı.
61'Henrique yine sol kanatta hareketlendi ve topu sağ kanattaki boşlukta Volkan'a bıraktı. Volkan'ın vuruşu savunmadan döndü, Burak topu kontrol edemedi.
61'Kadir sağ taç çizgisi üzerinde kendini unutturan Uğur'u gördü. Onun bekletmeden yaptığı ortada Pedriel'den önce Glowacki vurdu topa.
61'Henrique yine sol kanatta hareketlendi ve topu sağ kanattaki boşlukta Volkan'a bıraktı. Volkan'ın vuruşu savunmadan döndü, Burak topu kontrol edemedi.
61'Kadir sağ taç çizgisi üzerinde kendini unutturan Uğur'u gördü. Onun bekletmeden yaptığı ortada Pedriel'den önce Glowacki vurdu topa.
60'Trabzonspor'da yine beklentileri karşılayamayan Sapara'nın yerine Alanzinho girdi. Orta sahada Zokora tek kalmış gibi görünüyor, tecrübeli oyuncuya daha da fazla yük binecek bu dakikadan sonra.
59'Trabzonspor'da Marek Sapara'nın yerine Alanzinho oyuna giriyor.
58'Sapara'nın ön direğe ortasında Giray, çok iyi yükselip kafayı vurdu ama bu vuruşta top üstten dışarıya gitti.
58'Adrian'ın pasında Henrique sol kanatta topla buluştu. İlk kontrolünü kötü yapan Brazilyalı sonrasında bir türlü Murat'tan kurtulamadı ve top kornere gitti.
57'Uğur yine sağ kanattaki Grosicki'yi Cech'in arkasına kaçırmak istedi ama bu kez Cech dikkatli ve topu taça attı.
56'Erman'ın ceza sahasına gönderdiği topu Giray kornere gönderdi. Erman'ın ön direğe kullandığı korneri de yine savunma karşıladı.
54'Sivassporlu oyuncular paslaşarak kullandı korneri. Grosicki'nin ortasında Navratil, müsait pozisyonda etkili bir vuruş yapamadı.
54'Sağ kanatta dar alanda Uğur ve Grosicki ikilisi korneri kazanmayı başardı.
53'Kadir'in savunmanın arkasına gönderdiği topu Glowacki karşıladı ve taça gönderdi.
53'Serkan'ın kendi yarı alanından gönderdiği uzun top, ceza sahasının üstünde sekti. Volkan hareketlense de kalesini terk eden Borjan topun sahibi oldu.
52'Trabzonspor kontra atağında Sapara'nın pasında Volkan topu sağ kanatta son çizgide yakaladı, ortasında ise top savunmada kaldı.
51'Sağ kanattan Erman korneri kullandı. Murat kafayı vurdu, ceza sahası içindeki karambolde top Trabzonsporlularda kaldı.
51'Erman bu vuruşu orta yaparak değerlendirmek istedi. Murat'a doğru giden topu Cech kornere uzaklaştırdı.
50'Pedriel'e yapılan hareket faul. Kaleyi karşıdan gelen bir noktadan yaklaşık 27-28 metreden bir frikik kullanacak Sivasspor.
50'Sivasspor sol kanattan korneri kullandı Trabzonspor savunması karşıladı. Sonrasında Navratil'in pasında top dışarıya gitti.
49'Ceza sahasının dışında topla buluşan Henrique şık bir pasla Volkan'ı ceza sahasında topla buluşturdu. Volkan'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruş kaleci Borjan'dan döndü, ama Henrique pozisyonu takip etti ve skoru dengeye getirdi.
48' GOOOLLLL Paulo Henrique
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Sivassporlu futbolcuların santrasıyla başladı.

SİVASSPOR 1-0 TRABZONSPOR İLK YARI SONUCU

46'Adrian bu kez yerden kullandı top barajdan döndü. Sonrasında Serkan Balcı ortaladı, savunma uçarak karşıladı.
45'Maçın ilk yarısına 2 dakikalık uzatma eklendi.
42'Serkan Balcı, Cerny'nin daha fazla ilerlemesine izin vermedi. Erman'ın ortasında Kadir ceza sahasının ilk metresinde kafayı vurdu, Tolga kalesinde dikkatli.
41'Uğur sağ kanatta korner direği dibinden kanazanılan taçı uzun kullandı. Pedriel'in aşırttığı topu Zokora uzaklaştıran isim oldu.
40'Adrian'ın pasında top Borjan'a kadar gitti. Borjan da ağır hareketlerle topu eline aldı.
39'Trabzonspor'da bu kez Cech uzak mesafeden kazanılan faulde orta yapmayı tercih etti, savunma yine rahat karşıladı. Sonrasında ise Pedriel için ofsayt bayrağı kalktı.
38'Burak rakip yarı alanda topla buluştu ve 3 kişinin presi altında yerde kaldı. Hakem de faul kararı verdi.
37'Faty yüksek bir pasla Erman Kılıç'ı savunmanın arkasına kaçırmayı düşündü. Giray iyi bir zamanlamayla topu taça attı.
36'Henrique rakip yarı alanda topu kazandı ve ceza sahasına doğru hareketlendi. Burak'a pas atmayı düşündüğü anda zemine takılan Henrique, daha sonra topu kaybetti.
35'Sapara'nın ortasını ise yine savunma rahatlıkla karşıladı.
35'Sivasspor kalesine yaklaşık 27 metrede sağ çaprazda bu kez Murat Burak'ı faulle durdurdu.
35'Erman uzun süre topu sürüp sağ kanada açtı. Grosicki'nin pasında Uğur'un yerden ortası ve top kaleci Tolga'da kaldı.
34'Volkan Şen orta alanda topu kazandı ama hakem faul kararı verdi bu pozisyonda.
33'Uğur'un uzun kullandığı serbest vuruşta Pedriel topu kafayla Grosicki'ye indirmek istedi, Glowacki araya girdi.
31'Henrique sol kanattan güzel bir pasla Burak'ı topla buluşturdu ama Navratil onun istediklerini yapmasına izin vermedi.
30'Uğur'un pasında Glowacki topun Pedriel'e geçmesine izin vermedi ve topu taça attı.
29'Murat Akça'nın pasında Grosicki için ofsayt bayrağı kalktı.
27'Henrique sağ kanatta kendini unutturan Burak Yılmaz'ı güzel gördü. Burak'ın arka direğe ortası çok yüksekten ve hızlı geçince top ters taraftan taça çıktı.
26'Sağ kanattan Adrian korneri kullandı, ön direkte savunma karşıladı. Pozisyon devam ederken, Sapara Adrian'ı topla bluluşturdu. Polonyalı oyuncunun ceza sahası içindeki vuruşu yandan dışarıya gitti.
26'Giray'ın uzun pasında Henrique sağ kanatta topla buluştu. Henrique bekletmeden Sapara'yı topla buluşturdu. Sapara'nın son çizgiden ortasına savunma ayak koydu, korner.
24'Trabzonspor hemen tehlikeli geldi. Serkan'ın sağ kanattan yaptığı ortada top Burak'ın başının hemen üstünden dışarıya gitti.
24'Sivassporlu oyuncular sol kanattan kullanılan taçta son çizgiden topu çıkarmayı başardı. Grosicki'nin pasında topla buluşan Pedrien, ceza sahası içinde şutunu attı yerden seken top ağlara gitti ve Sivasspor 1-0 öne geçti.
23' GOOOLLLL Pedriel Suarez
22'Sapara rakip yarı alanın ortasından kazanılan bu faulde ortasını yaptı, Sivasspor savunması kafa ile karşıladı.
22'Zokora Burak'ı düşündü. Burak bu kez Murat Akça'nın hareketiyle yerde kaldı. Yine faul...
21'Orta çizgide Uğur Kavuk ile Burak çarpıştı ve iki oyuncu yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Uğur'un faul yaptığını belirtti ve sarı kartını Uğur'a çıkardı.
20'Sağ kanattan kullanılan kornerde arka direkte Erman Kılıç istediği vuruşu yapamadı.
20'Grosicki sol kanattan ceza sahasına girdi, önce son çizgiye indi sonra geriye çekti ve vuruşunu yaptı. Top savunmadan kornere gitti.
19'Hayrettin sol kanattan hücuma katıldı ve korner direğine yakın bir noktada topun sahibi oldu. Ama Volkan onun kendisini geçmesine izin vermedi ve taç.
16'Adrian sağ kanattan kazanılan kornerde ön direğe ortasını yaptı. Giray kafasıyla aşırttı ama savunma ikinci fırsatı vermedi Trabzonsporlu oyunculara.
16'Adrian ceza sahasına ortalamak istedi sol ayağıyla, top Kadir'den kornere gitti.
15'Burak rakip yarı alanın ortasında Serkan'dan aldığı topla çok güzel döndü, savunma onu faulle durdurdu.
15'Sapara Burak'tan aldığı topu Volkan Şen'in önüne göndermek istedi ama Volkan o topa hareketlenmedi.
14'Erman bu serbest vuruşta doğrudan ceza sahasına ortaladı. Trabzonspor savunması karşıladı ama top yine Sivassporlu oyuncularda kaldı. Cerny'nin pasında Murat ceza sahasında net bir pozisyonda topla buluştu, vuruşunda top üstten dışarıya çıktı.
13'Kadir Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde topla buluştu ve Sapara onu faulle durdurdu.
12'Sapara savunmanın arkasına kaçırdı Burak Yılmaz'ı. Burak Navratil'den kurtuldu ve kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yaptı ama vuruşu dışarıya gitti.
11'Zokora bu kez orta sahanın ortasından yerden bir pasla Burak'ı topla buluşturmayı amaçladı ama o da bu denemesinde başarılı olamadı.
11'Cech savunmada Cerny'nin topunu karşıladı ve tek topta sol kanattan Henrique'yi hücuma kaldırmak istedi. Uğur zamanında araya girdi ve topu taça attı.
10'Burak Yılmaz topun üstünden atladı ceza sahası dışında. Sapara tek topla onu kaçırmak istedi savunmanın arkasına ama pası fazla hızlı olunca pozisyon olmadı.
9'Volkan Şen sağ kanatta orta sahada yerde kaldı, hakem bir kez daha düdüğünü kullandı.
8'Adrian orta sahadan çok iyi bir pas çıkardı Henrique'ye doğru. Ama Henrique'nin ortasında Murat tam zamanında kademeye girdi.
7'Zokora rakip yarı alanın ilk metrelerinde Cerny'nin hareketi ile yerde kaldı, hakem faul düdüğünü çaldı.
6'Trabzonspor kontra atağında Burak topu önüne aldı ve topu sağ kanada taşıdı ama sonrasında o topu arkadaşlarına aktaramadı yıldız oyuncu.
5'Sol kanattan kullanılan kornerde Trabzonspor savunması ön direkte dikkatli ve topu karşıladı.
3'Kadir Bekmezci savunmanın arkasına güzel bir pas attı. Pedriel kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereydi ama onun için ofsayt bayrağı kalktı.
3'Orta yuvarlağın Trabzonspor yarı alanına bakan kısmında Adrian, Faty'nin hareketi ile yerde kaldı kararn faul.
2'Burak orta alana kadar geldi ve topu Giray'a kazandırdı. Giray uzun bir pasla savunmanın arkasına sarkan Adrian'ı düşündü ama top hızlı ve kaleci Borjan'da kaldı.
1'Bu kez Navratil uzun pasla Cerny'i topla buluşturmayı denedi ama pasında top kaleci Tolga'da kaldı.
1'Serkan Balcı'nın kendi yarı alanından gönderdiği uzun pas Navratil'de kaldı.
1'Ve maç Trabzonsporlu futbolcuların dokunuşuyla başlıyor.

SİVASSPOR
Borjan
Murat Akça
Navratil
Hayrettin
Kadir
Cerny
Faty
Uğur Kavuk
Erman
Grosicki
Pedriel Suarez

TRABZONSPOR
Tolga
Serkan
Giray
Glowacki
Cech
Zokora
Sapara
Adrian
Volkan
Paulo Henrique
Burak