Gençlerbirliği – Galatasaray Maçına Doğru

Spor Toto Süper Lig`in 13.

hafta mücadelesinde yarın karşı karşıya gelecek olan Gençlerbirliği ile Galatasaray 81. randevularına çıkacaklar.

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda gerçekleşecek mücadele, yarın saat 16.00’da başlayacak ve Ligtv’den naklen yayınlanacak. Maçta Tolga Özkalfa, Adil Sinem ve Volkan Narinç hakem üçlüsü görev yapacak.

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 12 haftasında aldığı altı galibiyet, dört beraberlik ve iki mağlubiyetle puan tablosunun ikinci sırasında yer alan Galatasaray, golsüz beraberlikle sona eren Mersin İdman Yurdu ve Beşiktaş maçlarının ardından Sivasspor’u 2-1 yendi. Sarı - kırmızılı ekibin golleri, Engin Baytar ve Milan Baros’tan geldi. Karşılaşmanın 45. dakikasında perdeyi açan Engin Baytar, bu sezon Galatasaray adına gol atan yedinci oyuncumuz oldu.

Spor Toto Süper Lig’de toplam 19 golü bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye’nin arkasında 17 golle en skorer takım konumunda bulunan Galatasaray’da Johan Elmander, dört golle öne çıkan isim. Milan Baros, Felipe Melo ve Selçuk İnan’ın üçer golü var. Kazım Kazım, Gökhan Zan ve Engin Baytar ise rakip ağları birer defa havalandırdı.
Bu sezon kalesinde 10 gol gören Galatasaray, altı maçı gol yemeyerek tamamladı. Fernando Muslera’nın 342 dakikalık “gol yememe serisi”, Sivasspor maçının 70. dakikasındaki golle sona erdi.


KART CEZALARI VE SAKATLIKLAR
Galatasaray’da Tomas Ujfalusi ve Selçuk İnan, bu sezon oynanan 12 maçta 90’ar dakika sahada kaldı. Sivasspor maçında bu sezonki dördüncü sarı kartını gören Tomas Ujfalusi, Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek.
Hakan Balta ise Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye mücadelesinin ardından oynanan 11 maçta 90 dakika süre aldı. Sivasspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Engin Baytar ve Johan Elmander, Ankara’da takımlarına yardımcı olamayacak. Ligde bu sezon üç sarı kartı bulunan Semih Kaya ise Gençlerbirliği maçında sarı kart görmesi hâlinde Fenerbahçe maçında oynayamayacak.


GENÇLERBİRLİĞİ: EN İYİ İÇ SAHA TAKIMI
Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig’de dört galibiyet, dört beraberlik, dört mağlubiyet ve 16 puanla 11. sırada yer alıyor.
Ankara temsilcisi, bu sezon iç sahada oynadığı altı maçta dört galibiyet ve iki beraberlik aldı. Toplam 14 puanla bu alanda ligin en başarılı takımı olan Gençlerbirliği, dış sahada hanesine yalnızca iki puan yazdırabildi.
Teknik direktörlük görevini Fuat Çapa’nın yaptığı kırmızı - siyahlılar, son olarak 19 Mayıs Stadı’nda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalmıştı. Galatasaray, bu sezon Ankaragücü’nü Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Jan Rajnoch (KK), Kazım Kazım, Milan Baros’un golleriyle 3-0 mağlup etmişti.


GALATASARAY VE GENÇLERBİRLİĞİ 81. KEZ
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında karşılaşacak olan iki takım arasındaki rekabet, 4 Mart 1930 günü başladı. Taksim Stadı’ndaki dostluk maçından 3-1’lik mağlubiyetle Gençlerbirliği, Galatasaray’ın önüne yaklaşık 29 senelik aranın ardından Milli Lig Kırmızı Grup aşamasında çıktı. O sezonki iki maçtan da gol sesi yükselmedi.
Galatasaray, kırmızı - siyahlı takıma karşı ligdeki ilk galibiyetini, 1959 - 1960 sezonunda, Mithatpaşa Stadı’nda aldı. Metin Oktay, Ahmet Berman ve Suat Mamat’ın golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılan Galatasaray, lig tarihinde toplam 80 defa karşılaştığı rakibine 43 maçta üstünlük sağladı.

Galatasaray, Gençlerbirliği’ne karşı en farklı galibiyetini 1999 - 2000 sezonunda 6-0’lık skorla elde etti. En gollü karşılaşma ise 23 Ocak 1993 günü yaşandı. Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’ndaki maçı 5-2’lik skorla kazandı. İki ekip arasında, 1996 - 1997 sezonundaki Türkiye Kupası 6. tur maçı ise unutulmazlar arasına girdi. Normal süresi 1-1’lik eşitlikle sona eren mücadeleden penaltı vuruşları sonunda 17-16 kazanan Gençlerbirliği, bir üst tura yükselmişti.
Galatasaray, 2010 - 2011 sezonunda 3-2’lik skorla galip ayrıldığı Gençlerbirliği deplasmanında toplam 40 lig maçına çıktı. Başkentte 18 kez gülen sarı - kırmızılı ekip 15 defa kaybettiği rakibi karşısında Ankara’daki gol sayılarında 60 - 51’lik üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray, rakibini son 10 lig maçında sekiz kez mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’de 13. haftanın maç programı ise şu şekilde:
2 Aralık 2011 Cuma
20.00 Sivasspor – Trabzonspor (Sivas 4 Eylül Stadı)

3 Aralık 2011 Cumartesi
13.00 Gaziantepspor – Samsunspor (Gaziantep Kamil Ocak Stadı)
16.00 Gençlerbirliği – Galatasaray (Ankara 19 Mayıs Stadı)
19.00 Fenerbahçe – Ankaragücü (Şükrü Saracoglu Stadı)

4 Aralık 2011 Pazar
13.00 Medical Park Antalyaspor – Kardemir D. Ç Karabükspor (Mardan Antalyaspor Stadı)
13.00 Kayserispor – İstanbul Büyükşehir Belediye (Kayseri Kadir Has Stadı)
16.00 Mersin İdman Yurdu – Manisaspor (Mersin Tevfik Fikri Gür Stadı)
19.00 Bursaspor – Eskişehirspor (Bursa Atatürk Stadı)

5 Aralık 2011 Pazartesi
20.00 Beşiktaş – Orduspor (Mardan Antalyaspor Stadı).