Ali Dürüst: Gençlerbirliği Maçını Almak İçin Çıkacağız

Galatasaray Kulübü 2.

Başkanı Ali Dürüst, sarı - kırmızılı takımın bütün maçları kazanmak için sahaya çıktığını belirterek, "Gençlerbirliği maçını da almak için çıkacağız." dedi.

Galatasaray, sabah saatlerinde yaptığı antrenmanın ardından Spor Toto Süper Lig`de yarın Gençlerbirliği ile yapacağı maç için Ankara`ya hareket etti. Atatürk Havaalanı`na gelen sarı - krımızılı kafilede yer allan 2. Başkan Ali Dürüst, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ali Dürüst, önemli bir dönemeçte olduklarını dile getirerek, "Bunun da ilki Gençlerbirliği maçı. Tabii güçlü bir ekip. Deplasmanda oynuyoruz. Galatasaray da bütün maçlarını almak için çıkıyor; bunu da almak için çıkıyoruz." diye konuştu.
Kadrodaki sakat ve cezalı futbolcuların hatırlatılması üzerine Dürüst, "Cezalı futbolcularımız için girişimlerimiz var. Ancak bu maçta oynayamayacaklar. Gerekli girişimlerde bulunduk, Tahkim Kurulu`na başvurduk. Gerekli açıklamaları yaptık; artık karar onların." diye cevap verdi.

Dürüst, "Elmander`in 2 maçlık cezasını 1 maça indirmek için Alex`in durumunu örnek gösterdiniz mi?" şeklindeki bir soruya ise "Hukukçular gerekli girişimleri yaptılar. Artık verilecek her türlü karara saygılıyız. Cezaları sebebiyle kadroda yer almayan oyuncularımız da güçlü oyuncular; ancak sahaya 11 kişi çıkacağımız için diğer arkadaşlarımız da o dezavantajları ortadan kaldıracaklar." cevabını verdi.

Spor Toto Süper Lig`in 14. haftasında Fenerbahçe ile yapacakları maçın günüyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Dürüst, "Maçın tarihi ile ilgili bir tutumumuz yok. Sezon başında bir kura çekildi. Play - off olduğu için maç çarşamba gününe denk geldi. Ancak saatiyle ilgili federasyonun bir talebi oldu; bunu da değiştirdiler zaten. Bunun dışında ne federasyonun ne de bizim bir talebimiz oldu." şeklinde konuştu.

Bu arada Galatasaray`da Engin Baytar ve Elmander`ın kart cezaları nedeniyle yer almadığı 19 kişilik maç kodrosunda, şu futbolcular bulunuyor:
Fernando Muslera, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Serkan Kurtuluş, Hakan Balta, Semih Kaya, Emmanuel Eboue, Servet Çetin, Orta Saha, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Felipe Melo, Albert Riera, Ayhan Akman, Mertan Öztürk, Emre Çolak, Milan Baros, Sercan Yıldırım.