Meralardan Golf Sahasına Uzanan Başarı

Yıldızlar Ligi`nde şampiyonluğu bulunan Ardahanlı Golfçüler Özlem Aktürk ile Doğan can Atıcı kampa girmek için İstanbul`a geldi.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından keşfedilen ve milli takıma kadar yükselen Ardahanlı Golfçüler Özlem Aktürk ve Doğan Can Atıcı Türkiye Golf Federasyonu`nun kampına katılmak için İstanbul`a geldi. Atatürk Havaalanı`nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç golfçüler, hedeflerinin eğitimlerini tamamlayarak milli takımda yarışmak olduğunu söyledi.

Özlem Aktürk golf sporuna nasıl başladığını anlatarak, "Türkiye Golf Federasyonu ilk olarak pilot bölge olarak Ardahan`ı seçtiğinde ben de antrenmanlara katıldım. Başarılı olduğumu görünce de 3 ay boyunca çalıştım. 7 yıldan bu yana golf oynuyorum. 7 yılda sürekli olarak turnuvalara katılıp kendimi geliştirmeye çalıştım. Ardahan`da golf sahaları yok. 3 ay meralarda kalan aylarda ise kış olduğu için kapalı spor salonlarında çalışıyoruz" dedi.

Milli oyuncu Doğan Can Atıcı ise, Golfe arkadaşlarının yönlendirmesiyle başladığını belirterek, "Arkadaşlarıma özendiğim için golf sporuna başladım. Yetenekli olduğumu fark edince de devam etme kararı aldım. Okul sonraları ve hafta sonları sürekli golf antrenmanı yaptım. Bu sayede Türkiye dereceleri elde ettim" diye konuştu.

Meralarda çalıştıktan sonra golf sahalarının kendilerine daha basit geldiğini dile getiren Atıcı, "Aslında meralarda çalışmakla golf sahasında çalışmak arasında hiçbir fark yok. Zemin farkı var sadece bizim çalıştığımız yer daha zor. Eğimi ve zeminin bozukluğu çok farklı. Onun için golf sahaları biraz daha kolay geliyor. Bazı zorluklar oldu. Onu da özellikle antrenörümüzün çimleri makaslarla kesmesiyle gidermeye çalıştık" şeklinde konuştu.

Genç golfçüler Türkiye Golf Federasyonu`na ait araç ile konaklayacakları otele gittiler. Daha sonra ise milli takım ile çalışmalarını sürdürecekler.

Kaynak: İHA