Fırtına dindi Kanarya uçtu

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe evinde Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf tek golle Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 24. dakikada Mehmet Topuz kaydetti. En 23 Ağustos 2010 tarihinde Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olduğu maçta gol atan Mehmet Topuz'un suskunluğunu bordo-mavili takım karşısında bozması ilginç bir istatistik oluşturdu.

Bu arada Trabzonspor 55. dakikada Aykut Akgün'ün ikinci sarı kartını görmesi sonucu maçı 10 kişi tamamladı. Ayrıca son bölümde değişiklik haklarını kullanan Fenerbahçe'de Selçuk Şahin sedye ile oyundan çıkınca sarı -lacivertliler de maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz sezon son haftaya kadar şampiyonluk için yarışan iki takımın mücadelesinde tek golle galibiyete ulaşan Fenerbahçe puanını 34'e yükseltirken, Trabzonspor 21 puanla zirvenin çok uzağında kaldı. Öte yandan Fenerbahçe bu sezon Trabzonspor'a ilk deplasman mağlubiyetini de tattırdı.

Spor Toto Süper Lig'de hafta içi oynanacak olan ilk yarının son hafta maçlarında Fenerbahçe çarşamba günü Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Trabzonspor ise perşembe günü kendi sahasında Orduspor'u ağırlayacak.

KOCAMAN, ÖZER'İ KESTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları maçta, geçen hafta Bursaspor mücadelesindeki kadrodan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Kocaman, Trabzonspor maçında, geçen hafta ilk 11'de forma giyip orta alanın sağında görev yapan Özer Hurmacı'yı yedekler arasında tutarken, bu mevkide Mehmet Topuz'u görevlendirdi.

Sarı-lacivertli ekipte kaleyi Volkan Demirel korurken, savunmada Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Stoch 4'lüsü görev aldı. Orta alanın önünde Alex oynarken, forvette Semih Şentürk şans buldu.
Fenerbahçe'de en son 11. haftadaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet Topuz, 4 hafta sonra ilk 11'e girdi.

Fenerbahçe'de, Bilica, Orhan Şam, Sezer Öztürk ve Uğur Boral 18 kişilik kadroda yer almadı.

GÜNEŞ'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbaçe karşısında, Gençlerbirliği maçının kadrosundan iki oyuncuyu değiştirdi.

Kırmızı kart cezası nedeniyle Zokora, Fenerbahçe maçında da forma giyemezken, teknik direktör Güneş, Gençlerbirliği maçında ilk 11'de şans verdiği Volkan Şen ile Henrique'yi Fenerbahçe karşısında yedeğe çekti.

Güneş, bu iki oyuncunun yerine, sarı-kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği karşısında oynayamayan Burak Yılmaz ile Marek Cech'i ilk 11'de sahaya sürdü.

GİRAY KAÇAR MASKE DE TAKMADI

Trabzonspor'un Gençlerbirliği ile yaptığı maçta burnu kırılan Giray Kaçar, Fenerbahçe karşısında da takımdaki yerini aldı.

Burnunda kırık olmasına rağmen Fenerbahçe maçının ilk 11'inde yer alan Giray'ın, korunma için kask da takmaması dikkat çekti.

F.BAHÇE BASKILI; TRABZONSPOR DİKKATLİ

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe, taraftarının da desteğiyle daha istekli başladı. Sarı-lacivertliler erken bir gol bularak zorlu rakibi karşısında maçı erken koparmaya çalıştı.

Trabzonspor ise Fenerbahçe'ye göre önce savunma güvenliğini sağlama almaya çalıştı. Rakibinin üzerine geleceğini bilen bordo-mavililer orta saha ve savunmayı kalabalık tutarak boş alan bırakmamaya çalıştı.

KARŞILIKLI TEHLİKELER
Oyunu Trabzonspor kalesine yıkmak isteyen Fenerbahçe kısa paslarla yarı sahada etkili olmaya çalıştı. Organize atak geliştirmeye çalışan ancak pek fazla başarılı olamayan sarı-lacivertliler ilk ciddi tehlikesini 17. dakikada yarattı. Selçuk Şahin uzaktan şutunda kaleci Tolga Zengin iki hamlede topu kontrol etti.

Trabzonspor, Selçuk'un şutundan bir dakika sonra Burak Yılmaz'la gole çok yaklaştı. Colman'ın kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Burak kafayı vurdu ama Volkan topu kornere çeldi.

YİNE TRABZONSPOR'A ATTI

Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe, Trabzonspor kalesine daha çok gelmeye başladı. Bir an önce gol bulmak isteyen sarı-lacivertliler 24. dakikada istediğine ulaştı. Bu dakikada Mehmet Topuz'un çaprazdan şutunu Tolga kornere çeldi. Alex'in kullandığı kornerde Mehmet Topuz kale sahası önünde bomboş durumda kafayı vurdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Öte yandan Son golünü 23 Ağustos 2010 tarihinde Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a deplasmanda mağlup olduğu maçta atan Mehmet Topuz, yine bordo-mavili takımın ağlarını sarsmış oldu.

DÜŞÜK TEMPODA TEK GOL

Fenerbahçe bulduğu golden Trabzonspor kalesine zaman zaman çok adamla yüklenmeye çalışarak ikinci golü aradı. İlk yarıda kalesinde ikinci gole izin vermeyen Trabzonspor ise kontrataklarla rakip kaleye gitmeyi düşündü. Fakat sonuç alamadı. Pek fazla tempolu geçmeyen ilk yarıyı Fenerbahçe tek golle önde kapttı.

İKİNCİ GOL İÇİN ATAKLAR

Karşılaşmanın ikinci yarısına yine Fenerbahçe daha atak başladı. Özellikle sağ kanadı kullanan sarı-lacivertliler, Gökhan Gönül'ün de ileri çıkmasıyla rakip kaleyi abluka altına almaya çalıştı. Ortalarla ceza sahasında etkili olmaya çalışan Fenerbahçe, Trabzonspor savunmasını zorlamaya başladı. Sol kanatta ise Miroslav Stoch topla buluşturduğu anlarda ceza sahasına girerek sürati ve kıvraklığıyla zaman zaman Trabzonspor savunmasını yıprattı.

TRABZONSPOR 10 KİŞİ

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçın ikinci yarısında orta sahada geçit vermemeye çalışan Trabzonspor 10 kişi kaldı. Fenerbahçe maçına 11'de başlayan Aykut Akgün, 55. dakikada Gökhan Gönül'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Aykut Akgün ilk sarı kartını ise maçın 36. dakikada Miroslav Stoch'a yaptığı faul sonrasında görmüştü.

CECH'DEN BEKLENMEDİK ŞUT VE DİREK!
İkinci yarının ilk dakikalarında baskı yiyen Trabzonspor, topu hızlı bir şekilde ileriye taşımak istemedi ama başarılı olamadı. Özellikle Burak Yılmaz'ın ileride tek kalması ve orta sahanın ileriye destek verememesi bordo-mavililerin hücumda etkili olamamasını sağladı. Son haftaların suskun golcü Burak zaman zaman uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Burak'ın dışında karşılaşmanın 66. dakikasında şut atan Cech'in ceza sahası dışından vuruşu ise direkten dışarıya gitti.

KOCAMAN VE GÜNEŞ'TEN HAMLELER

Maçta dakikalar ilerledikçe Aykut Kocaman ve Şenol Güneş yorulan isimleri kenar alarak oyuna müdahalelerde bulundu. Mehmet Topuz ve Semih Şentürk'ü kenara alan Kocaman, Issiar Dia ve Cristian Baroni'ye şans verdi. Bu değişikliklerle orta sahaya güç katmak isteyen Kocaman, Dia ile de ileriye daha hızlı çıkmayı amaçladı. Maçın son bölümlerine doğru ise sakatlanan Emre Belözoğlu yerini Caner Erkin'e bıraktı. Üç oyuncu değişikliğini kullanan Fenerbahçe'de son bölümlerde sakatlanan Selçuk Şahin sedye ile oyundan çıkmak zorunda kaldı ve sarı-lacivertliler maça 10 kişi devam etti.

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş ise sarı kartı bulunan ve pek fazla etkili olamayan Colman'ı ikinci yarının ortasında oyundan alırken, Adrian'ı sahaya sürdü. Serkan Balcı'nın yerine ise Paulo Henrique oyuna dahil oldu.

TRABZONSPOR ETKİSİZ KALDI! F.BAHÇE FIRSATLARI KAÇIRDI!
Değişikliklerin ardından maçın geri kalan bölümünde Fenerbahçe yine topla daha fazla oynayan taraf oldu. Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Sarı-lacivertliler, önce Cristian Baroni, sonra Miroslav Stoch ile ikinci gole çok yaklaştı. Stoch'un köşeye vuruşunda Tolga'nın refleksi gecenin hareketlerinden biri oldu.

MAÇTAN DAKİKLAR


94' Ve hakem karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Maç sonucu Fenerbahçe-1 Trabzonspor-0
93' Savunmadan ileriye çıkan Giray Kaçar ceza alanı dışından şansını denedi. Top auta çıktı
93' Adrian'ın kullandığı serbest vuruş doğrudan Volkan'ın kucağında kaldı
92' Burak Yilmaz, Caner'in müdahalesi sonucu yerde kaldı. Fenerbahçe yarı alanının ortasından bir serbest vuruş kullanacak Trabzonspor
91' Fenerbahçe'de sakatlık geçiren Selçuk oyun alanından sedye ile dışarı alındı. Fenerbahçe üç oyuncu değiştirme hakkını kullandığı için oyunu 10 kişi götürüyor. İki takım da sahada 10 kişi.
90' Mücadeleye oynanmamış enaz 4 dakikalık süre ilave edildi.
89' Reto Ziegler, sol kanattan kaçan Caner'e pasını çıkardı ancak günün başarılı isimlerinden Giray araya girdi
88' Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gördü
87' Tolga Zengin önce Stoch'un mükemmel vuruşunu aynı güzellikte çıkardı. Devam eden pozisyonda Gökhan ceza alanı içerisinde Alex'i topla buluşturdu net bir pozisyon olmasına rağmen Tolga yine başarılıydı.
86' Fenerbahçe'de sakatlık geçiren Emre yerini Caner'e bırakıyor
84' Pozisyon sonrası itirazda bulunan Tolga sarı kart gördü
84' Issiar Dia sağ kanatta üç kişinin arasında girdi. Topu kurtardı ancak kendisine kurtaramadı ve takımına faul kazandırdı.
83' Emre Belözoglu sedyeyle oyun alanı dışına alındı ve tedavisine burada devam edilecek. Oyun tekrar başladı
82' Emre Belözoglu Glowacki ile girdiği hava mücadelesi sonunda yerde kaldı ve sakatlık geçiriyor
81' Celustka sağ kanattan bindirdi. Ortasında top Ziegler'den sekti. Devam eden pozisyonda ise Stoch araya girdi ve topun sahibi oldu
80' Gökhan Gönül sağdan ceza alanına ortaladı. Dia topa yükselirken ellerini açtı ve penaltı bekledi ancak Cüneyt Çakır oralı bile olmadı ve Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı
79' Adrian doğrudan kaleyi denedi. Top farklı şekilde auta çıktı
78' Fenerbahçe'li oyuncular savunmada topu çıkarmak isterken Adrian araya girdi. Ziegler'in müdahalesi ile yerde kalan oyuncu takımına serbest vuruş kazandırdı
78' Gökhan Gönül sağdan ceza alanına girdi. İçeriye kestiği top dışarıya çıktı. Fenerbahçe'li oyuıncular korner beklerken yan hakem autu işaret etti.
77' Celustka sağ kanattan topla beraber gitmek istedi. Yobo'nun yerden kayarak yaptığı müdahale sonucunda top kendisine çarptı ve auta çıktı
76' Alex De Souza altıpas içerisinde Stoch'un pasında top ayaklarının ucu ile dokunmak istedi ancak top Tolga'da kaldı
75' Trabzonspor'da Serkan yerini Paulo Henrique'ye bıraktı
74' Fenerbahçe'de Serdar sarı kart gördü
74' Halil Altintop ceza alanı içerisinde Gökhan'a kaptırdı topu. Milli oyuncunun 'elle oynama' itirazı vardı ancak hakem oyunu devam ettirdi
73' Miroslav Stoch, Alanzinho'nun müdahalesi sonucu yerde kaldı ve faul ev sahibi ekibin
71' Fenerbahçe'de Semih çıkıyor ve giren oyuncu Cristian Baroni
70' Emre Belözoglu ceza alanı dışı sağ çarprazında yerde kaldı ve tehlikeli bir noktadan Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak
69' Halil Altintop soldan ortaladı. Burak'tan önce Yobo araya girdi ve topu uzaklaştırdı
68' İki ekip de bu dakikalarda üst üste pas hatalarıyla oynuyor
67' Marek Cech ceza alanı dışından mükemmel bir şut çıkardı. Ancak top yan direğe çarparak auta çıktı.
65' Fenerbahçe'de Mehmet yerini Dia'ya, Trabzonspor'da da Colman yerini Adrian'a bıraktı
64' Burak Yilmaz ceza alanı dışı sağ çarprazından kaleyi denedi. Islak zeminden de hız alan topu Volkan son anda kornere çeldi.
64' Reto Ziegler soldan ortaladı. Semih kafayla Alex'e indirmek istedi ancak top Brezilyalı'nın arkasına düştü
63' Miroslav Stoch ceza alanının solundan kendisi girdi sol ayağıyla yaptığı vuruşu Tolga son anda kornere çeldi. Mutlak bir pozisyondu.
62' Emre Belözoglu topla beraber ceza alanına girmek istedi savunmanın müdahalesi ile yerde kaldı faul bekledi ancak Çakır oyunu devam ettirdi
61' Miroslav Stoch sağ kanattan kaçan Alex'e pas verdi. Alex tek topla ceza alanı içerisindeki Mehmet'e gönderdi ancak araya giren Giray topu kornere gönderdi
60' Halil Altintop sol çarprazdan topla beraber içeriye girip kaleyi denedi. Top farklı şekilde auta çıktı
59' Burak Yilmaz yine ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak yerden giden top kaleci Volkan'ın kucağında kaldı
58' Miroslav Stoch sağdan kaçan Gökhan'ı topla buluşturmak istedi ancak savuma araya girdi
56' Reto Ziegler soldan ortaladı kale çizgisi üzerinde Semih topa dokunamadı. Tehlikeli bir pozisyondu ve bu pozisyon sonucu Tolga bir sakatlık geçirdi
55' 36. dakikada sarı kart gören Aykut, ikinci sarı kart ve ardından gelen kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tranzonspor karşılaşmaya 10 kişi devam edecek.
53' Trabzonspor Colman ise sağ kanattan bir serbest vuruş kullanıyor
52' Marek Cech soldan ortaladı. Herkesi aşan topu arka direkte Ziegler uzaklaştırmayı başardı.
51' Önce Mehmet'in ortası ardından Selçuk'un şutu Glowacki'den döndü
50' Miroslav Stoch ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak top savunmadan döndü
49' Alex De Souza'nın kullandığı serbest vuruşta son müdahale Giray'dan geldi ve korner Fenerbahçe'nin oldu
48' Colman, Stoch'a yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.
47' Burak Yilmaz sağ kanatta topla buluştu. Çizgide yaptığı koşuda topu ayağından açınca, Fenerbahçe'ye taç kazandırmış oldu
46' İlk tehlikeli atak konuk ekipten geldi. Joseph Yobo ve Serdar Kesimal'ın sektirdiği topa ceza alanı içinde Burak vurdu ancak top auta çıktı
46' İkinci yarı Trabzonsporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.

46' Ve hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı sonucu Fenerbahçe-1 Trabzonspor-0
45' Alex'in kullandığı serbest vuruş savunmadan döndü.
44' Semih Sentürk topu köşe gönderine yakın bir noktaya kilitledi. Giray ile girdiği ikili mücadele sonucunda takımına serbest vuruş kazandırdı
43' Burak'ın kullandığı serbest vuruş doğrudan auta çıktı.
42' Trabzonspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak...
41' Gustavo Colman'ın ara pası Burak Yılmaz için hızlıydı. Top Volkan'da kaldı.
40' Miroslav Stoch topla çıkmak istedi ancak araya giren Cech rakip yarı alanda müdehale ederek topu taca gönderdi
39' Alex De Souza'nın ara pasıyla Semih topla buluştu ve Tolga ile karşı karşıya kaldı ancak pozisyon ofsayttı.
38' Semih Sentürk'ün indirdiği topa Stoch vurdu ancak top çok etkisizdi ve Tolga'da kaldı
37' Serdar Kesimal Serkan ile girdiği ikili pozisyonda topu rakibine çarptırdı ve takımına tac kazandırdı. Taraftarlardan alkış aldı genç oyuncu
36' Trabzonspor'da Aykut yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.
35' Marek Cech bu sefer sol kanattan ortaladı ancak Serdar topu uzaklaştırmayı başardı.
34' Alanzinho ceza alanı dışından şut deneni ancak top savunmadan döndü. Sol kanatta daha müsait durumunda bir arkadaşı vardı...
33' Aykut Akgün soldan ortaladı. Arka direkte Burak topa hareketlendi ancak Serdar'a çarpan top kornere çıktı. Kullanılan kornerden bir sonuç çıkmadı.
32' Mehmet Topuz'un sağdan ortasında Alex kafayla indirdi. Semih topu iyi kontrol edemedi ve savunma topu uzaklaşatırdı
31' Emre Belözoglu'nun sol kanattan kaçan Stoch'a attığı uzun top Slovak oyuncu için çok hızlı...
30' Halil Altintop soldan ortaladı ceza alanı içerisinde Yobo topu karşıladı
30' Alex De Souza'nın uzun pasına ne Stoch ne de Semih hareketlenmedi ve top Tolga'da kaldı.
29' Halil Altintop sol kanattan topla beraber sıfıra inmek istedi ancak ayağından aştığı top auta çıktı
28' Alex De Souza orta alanda Colman'a faul yaptı
27' Golden sonra Fenerbahçe'li seyircilerin desteği daha da arttı
26' Gustavo Colman'ın kullandığı serbest vuruşta Giray ceza alanında iyi yükseldi ancak kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı
25' Fenerbahçe'de Gökhan Gönül Halil'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü
24' Alex'in kullandığı kornerde Mehmet Topuz ceza alanı içerisinde bomboş kaldı. İyi yükseldi ve net bir kafa vuruşu ile Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
24' Ve gooolll. Fenerbahçe-1 Trabzonspor-0 (Mehmet Topuz)
23' Alex De Souza'dan yine çok iyi bir ara pası geldi Bu sefer Mehmet Topuz daha müsait bir pozisyonda sağ çaprazda ceza alanı içerisinde topla buluştu. Sert şutunu Tolga kornere çeldi.
22' Miroslav Stoch, Alex'in ara pası ile ceza alanında topla buluştu ancak araya giren Giray son anda topu kornere gönderdi
21' Burak Yilmaz topla beraber Yobo ve Serdar Kesimal'in üzerine gitti ancak Fenerbahçe savunması oyuncunun geçmesine izin vermedi
20' Emre Belözoglu ceza alanı dışından denedi şansını ancak top doğrudan auta çıktı
19' Gustavo Colman'ın kullandığı kornerde Burak çok iyi yükseldi. Kafa vuruşunu Volkan çıkardı.
18' Aynı dakika içerisinde Trabzonspor da Alanzinho ile bir atak geliştirdi ve takımına korner kazandırdı.
18' Emre Belözoglu çalımlarla ceza alanına girmek istedi ancak ikinci rakibine topu kaptırdı
17' Selçuk Sahin ceza alanı dışından çok sert bir şut çıkardı. Tolga iki hamlede topun sahibi oldu
16' Alanzinho kendi sahasından aldığı topla süratli çıktı ancak pas vermek yerine kendisi gitmek isteyince topu kaptırdı
14' Halil Altintop Gökhan ve Mehmet'in arasına girdi ancak topla çıkmayı başaramadı
13' Fenerbahçe'li oyuncular orta alanda başarılı paslarla topu ileriye taşıdı ancak Mehmet'in uzun topu kaleci Tolga'da kaldı
12' Gustavo Colman ile Burak Yılmaz arasındaki anlaşmazlık nedeniyle önemli bir atak sonuçsuz kaldı
11' Gökhan Gönül ve Halil yine karşı karşıya geldi. İkilinin girdiği pozisyonda top dışarıya çıktı. Fenerbahçe'li oyuncular korner beklerken karar aut olarak çıktı
10' Alex De Souza'nın kullandığı serbest vuruşu Yobo indirdi. Semih'ten önce Giray araya girdi ve topu kornere gönderdi.
9' Orta alanda Aykut ve Emre'nin girdiği ikili mücadelede Aykut'un sert müdehalesi sonucu Emre yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık geçirdi.
8' Mehmet Topuz ceza alanına doğru gönderdi araya giren Colman topu uzaklaştırmayı başardı
7' Miroslav Stoch sol kanattan zorladı ancak Celutska araya girdi ve topu taca göndermeyi başardı
6' Gustavo Colman, Mehmet Topuz'u hava topu mücadelesinde faul ile durdurdu. Kullanılan serbest vuruşta Celustka'nın ters vuruşu Tolga'da kaldı
5' Serkan kendi sahasında bir pozisyonda sakatlık geçirdi ancak kalktı ve oyuna devam ediyor.
4' Reto Ziegler sol kanatta yerden ceza alanına bir pas çıkardı ancak Giray araya girdi ve topu uzaklaştırdı
3' Mehmet Topuz - Gökhan Gönül verkaçında araya Halil girdi devam eden pozisyonda hakem Cüneyt Çakır Gökhan'ın faul yaptığını işaret etti.
2' Sağdan Alanzinho'nun ortasında Gökhan'ın ters kafası topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerden sonuç gelmedi.
1' Ve ev sahibi Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla maç başladı.

Milli marşımız...

Her iki takımda sahaya çıktı