Ergin Ataman: Lokavt Sürse Beşiktaş, Nba Takımı Haline Gelecekti

Beşiktaş Milangaz’ın Başantrenörü Ergin Ataman, Skyturk’te katıldığı “Basketbol Özel” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Galatasaray Medical Park’la oynanan maçta son 3 saniyede aldığı mola nedeniyle sarı-kırmızılı camianın eleştirilerine de hedef olan Ataman, “Galatasaray derbisi iki takım açısından da önemliydi. Maçtan önce dezavantajlarımızı biliyorduk. Galatasaray sistemi olan bir takım. Galatasaray’ı kendi oyun siteminden çıkarmaya çalıştık. Bunu da yaptığımızı düşünüyoruz. Dışarı şutlara zorladık. Hücumda maçı istediğimiz gibi yönettik. Oyunu yönlendirmede başarılı olduk. Maç bizim istediğimiz gibi gitti. Hawkins skorer oynadı, Erceg çok iyi şutlar kullandı. Ve bunu sonucunda galip geldik.`` dedi.

Derbide, son 3 saniyede aldığı mola kararının eleştiri konusu olduğunu bunun bir kasıt taşımadığını da belirten Ataman, ``Bununla ilgili bir sürü tweet atıldı. Ama biz sezon sonunda olası bir averajı da düşündüğümüz için böyle davrandım. Yoksa Galatasaray camiasını rencide etmek aklımın ucundan geçmez. Ne ben Galatasaray’a karşı saygısızlık yaparım ne de Oktay bize karşı yapar. Dediğim gibi ben bu mola hareketinde hiçbir anormallik göremiyorum.`` diye konuştu.

Erdoğan Demirören’in Milangaz’ı, erkek takımına sponsor olduktan sonra tablonun 180 derece değiştiğini de belirten Ataman, ``Profesyonellik işlemeye başladı. Fenerbahçe Ülker neyse, Galatasaray Medical Park neyse Beşiktaş Milangaz da o oldu. Ben Demirören ailesine teşekkür ediyorum.`` ifadelerini kullanarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
``Bu sporun gerçeği bu, sponsor olmazsa mücadele edemiyorsunuz. Deron Williams gibi bir oyuncuyu Türkiye’ye kazandırdı. Deron ve Semih Erden gittikten sonra camianın bizden beklentisi heyecan verecek oyuncular transfer etmek. Demirören kesinlikle çıtayı düşürmeyin diye talimat verdi. Aynı seviyede kalmak istiyoruz ve buna göre transfer yapacağız.

Mensah-Bonsu’yu aldık. Pota altında çok dinamik bir oyuncu. Seyirciye coşku veren bir oyuncu. Oyun kurucu olarak da önemli isimlerle temas halindeyiz. NBA’de pazartesi kadrolar şekillenecek. Aradığını bulamayan bazı oyuncularla temas halindeyiz, oraya da takviye yapacağız.

Carlos Arroyo’dan haber bekliyoruz. Pazartesi ya da Salı cevap verecekler. Maccabi’de, Porto Rico Milli Takımı’nda oynadı. İlk tercihimiz o. Ama son anda NBA’de bir takımla sözleşme imzalarsa düşündüğümüz ikinci isim Demond Mallet. Charleroi’de oynuyor. Onunla da temaslarımız oldu. Ama açıkçası Carlos Arroyo’ya daha yakınız.``
NBA’de lokavt bitmeseydi Lamar Odom’u da alacaklarını belirten Ataman, ``Lamar Odom güzel bir hayaldi, uzak bileti bile hazırdı ama olmadı. Lokavt bitmeseydi, Lamar Odom, Semih Erden ve Deron Williams’la bir NBA takımı gibi olacaktık. Beşiktaş güzel bir heyecan yaşadı. Bundan sonra da kadromuzda bu heyecanımızı yaşatacağız.`` diyerek, şöyle devam etti:
``Iverson saha içinde çok disiplinliydi. Ben onunla çok kısa süre çalıştım. Iverson NBA tarihinin en önemli oyuncularından bir tanesi. Medya açısından çok büyük bir transferdi ama sahada bunu gösteremediği için Deron Williams kadar olamadı.
Deron Williams’ın formasını emekliye ayırdık. Türk basketboluna verdiği heyecandan dolayı memnunuz. Çin, ABD gibi ülkeler Türkiye’den görüntü alıp bu anı gösterdiler. Beşiktaş ve Türk basketbolu, günlerce ABD spor basınında günlerce bir numaraydı.
Deron’a söylediği gibi 5-6 milyon dolarlar harcanmadı, deron williams’ın maliyeti, her şey içinde, arabası, seyahati vs dahil 1 milyon dolardır. Bu tanıtıma göre bu maliyet önemli bir gider sayılmamalı.”