Özaheseki: Gençliğimizi İlgilendiren 10 Projemiz Var

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gençliği yakından ilgilendiren belediyenin 10 projesi olduğunu açıkladı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bölgesel Gençlik Çalıştayı şurası Hilton Oteli`nde yapılan açılış töreni ile başladı. Erciyes Balo Salonu`ndan gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Vali Mevlit Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Rektörler, Gençlik Spor İl Müdürleri ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kayseri bilindiği gibi binlerce yılı olan kadim bir şehir, ilk yerleşen insanlar bugüne kadar ticaretle uğraşmışlar. Bu güne kadar da çeşitli medeniyet ve kavimlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu şehrin tarihinde çok şaşalı dönemler olmuş. Krallar yaşamış ve bu şehir kralların ismini almış, buna karşılık geriye gittiği dönemler de olmuş.`` diyerek şöyle devam etti:
``Kayseri`de son 20 senedir değişim yakalanmış, iç dinamikler harekete geçmiş ve bir gayretle de şehir şimdi kendini yeniliyor ve büyütüyor. Anadolu`da yıldız şehirler marka şehirler diyebileceğimiz şehirlerin başında Kayserimiz geliyor diyebiliriz. Alt yapı ile ilgili üst yapı ile ilgili elimizden ne geliyorsa yaptık.
Şimdi sıra kültür sanat projelerine geldi, gençliğin istemiş olduğu beklemiş olduğu projelere geldi. Elimizde şu an 10 kadar gençliği direk ilgilendiren projeler var. Anadolu Harikalar Diyarı, Kaleiçi Kültür Merkezi, konser salonları bunlardan bazıları. Sporla ilgilide iyi işler yapılıyor. Stadyumun yerine 10 tane yeni tesis yapıldı. Şimdi elimizde Erciyes Master Projesi var. Bu projenin yarısını gerçekleştirdik ve bitiminde tam 160 km kayak pisti çıkacak ortaya. Mekanik Tesisler, Sosyal Tesisler, Karlama Üniteleri yaşam merkezi kuruluyor Erciyes`e. Bu Çalıştay da emeği geçen Sayın Bakanımız Suat Kılıç, Müsteşarımıza ve ilgili arkadaşlara çok teşekkür ediyorum."
Açılış konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, gençlik ve spora olan hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye plaket takdim etti.