Emre krizi tatlıya bağlandı

Fenerbahçe teknik direktör Aykut Kocaman, antrenman öncesinde futbolcularla yaptığı toplantıda Emre Belözoğlu`nun özrünü tüm takım adına kabul ettiğini söyledi.

Can Bartu Tesisleri`nde Teknik Direktör Aykut Kocaman, antrenman öncesinde futbolcularla bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Emre Belözoğlu ve takım kaptanı Alex de Souza birer konuşma yaptı. Özür dilemenin bir erdem olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, Emre`nin özrünü tüm takım adına kabul ettiğini söyledi.

KOCAMAN: "BİR DAHA ASLA YAŞANMAYACAK"

Antrenman başlamadan önce Aykut Kocaman öğrencileriyle sahada bir toplantı yaptı. İlk olarak Bursaspor maçındaki güzel ve özverili oyun nedeniyle tüm takımı kutlayan Aykut Kocaman, bu maçta takım içinde yaşanan olaylar hakkında da konuştu. Aykut Kocaman, "Maçta oynayan oynamayan herkesi yürekten tebrik ediyorum Galatasaray maçından sonraki böylesine kritik bir maçta bu kadar iyi oynamak, sezonun en iyi oyununu oynamak bu takımın kalitesine uygun bir davranıştı. 12 yıldır antrenörlük yapıyorum, içim dışımbirdir. Hayatımda ilk defa bir oyuncuyla karşı karşıya geldim. Bir daha da böyle bir şey yaşayacağımı tahmin etmiyorum. Emre ile konuştuk, özür diledi. Özür dilemek bir erdemdir. Hepinizin adına kabul ettim. Ancak bir daha asla böyle bir şey yaşanmayacak. Bu olay, benim için kapanmıştır. Galibiyet sevincini kursağınızda bıraktığımız için ben de sizlerden özür diliyorum" dedi.

EMRE BİR KEZ DAHA ÖZÜR DİLEDİ

Daha sonra söz alan Emre Belözoğlu ise, "Olayın sıcaklığıyla çok yanlış bir tepki verdim. Böyle bir tepki vermek, takım içinde böyle bir ortam oluşturmak benim haddim değildi. Bundan dolayı herkesten özür diliyorum. Hocamdan da özür diledim. Bundan sonra sıkıntı yaratan, sorun yaratan kişi ben olmayacağım. Geçen sezon hep birlikte bir yürek ortaya koyduk. Onu elimizden almaya çalıştılar. Birlik olduk, buna karşı direndik. Direnmeye de devam edeceğiz. Bir kez daha hocamdan, teknik heyetten, futbolcuarkadaşlarımdan malzemecilerden, masörlerden, tüm ekipten ve bu olaya şahit olan büyüklerimden özür diliyorum, hakkınızı helal edin. Yaptığımın farkındayım hocam. Günü kurtarmak için özür dilemiyorum. Bundan sonra da arkadaşlarıma saha içinde ve saha dışında yardımcı olabilmek için elimden ne gelirse yapacağım" diye konuştu.

ALEX: "UNUTMAMIZ LAZIM"

Toplantıda daha sonra söz alan Kaptan Alex ise, "Bizim, saha içinde olan şeyleri saha içinde bırakmamız lazım. Bence bu olayda bir iletişim kopukluğu oldu. Maçın tansiyonuyla oldu. Ben de bu tip şeyler yaşadım. Bunları unutmamız lazım. Futbolun doğasında böyle şeyler olur. Bu olayları saha içinde öldürelim, saha dışına taşımayalım" ifadelerini kullandı. Alex`in sözlerinin ardından alkışlarla biten toplantının ardından antrenman başladı

1 saat 40 dakika süren antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. 6 minyatür kaleli maçın ardından antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla noktalandı. Bekir İrtegün, Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan eşliğinde takımdan ayrı olarak sahada yaptığı çalışmalarla antrenmanı tamamladı. Antrenmana çıkmayan Sezer Öztürk, tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdü. A2 Takımı`nın Kasımpaşa ile oynayacağı maçın kadrosunda yer alan Recep Niyaz, Berk Elitez ve Hasan Erbey de antrenmanda yer almadı.

Sarı-lacivertli ekip Trabzonspor maçı hazırlıklarına, 16 Aralık Cuma günü Can Bartu Tesisleri`nde yapacağı antrenmanla devam edecek. Antrenman, saat 18.00`de başlayacak ve sadece ilk 30 dakikası basın mensuplarına açık tutulacak.