Ankaragücü'nde 2. Hakan Kutlu dönemi

Ankaragücü, Ziya Doğan'dan boşalan teknik direktörlük görevi için Hakan Kutlu ile prensip anlaşmasına vardı.

Dün akşam saatlerinde bir araya gelen Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva ve Ankaragücü'nün eski futbolcusu ve antrenörü Hakan Kutlu, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından prensip anlaşmasına vardılar. Altınyuva yaptığı açıklamada, "Ben kulübün mali durumunu ve sıkıntısını hocamıza anlattım. Hocam bu konuda detaylı bilgiye zaten sahipti. O da, 'Ben Ankaragücü kulübü ve camiasını çok seviyorum. Ne ekonomik anlamda ne de diğer konuda bugüne kadar hiçbir beklentim olmamıştır. Ankaragücü için üzerime düşen ve yapmam gereken görev ne ise yapmaya hazırım' dedi ve prensip anlaşmasına vardık. Yarın kulübe gelecek ve detayları görüşeceğiz. Sözleşmenin süresi ve diğer konularla ilgili konuları görüşerek, hocamızla sözleşmeyi imzalayacağız" dedi.

Hakan Kutlu Kimdir?

Kişisel hayatı
14 Ocak 1972 tarihinde Türkiye'nin Amasya ilinde doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Futbolculuk kariyeri
1992-93 sezonunda Ankaragücü'nde profesyonel futbolcu oldu ve tüm kariyerine bu kulüpte geçirdi. 2006-2007 sezonunda Ankaragücü futbol takımında futbolu bıraktı. Ankaragücü'nde futbol oynadığı süre boyunca 6 başkan gördü.

Teknik direktörlük kariyeri
2007-2008 sezonunda Ankaragücü başkanı Cemal Azmi Aydın tarafından futbol takımının başına geçirildi. Ankaragücü ile Süper Lig'de 34 maça çıktı ve takımı 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. 36 gol atarak ve 44 gol yiyerek Ankaragücü'ndeki ilk sezonunda takımı ligi 8. sırada tamamladı. 2009'da Denizlispor'un başına getirildi ama Denizlispor 1. Lige düşünce görevine son verildi. Manisaspor'da 4 hafta art arda kaybettikten sonra başkanla görüşüp görevinden istifa etmiştir.

Aralık 2011'de ligde son sırada bulunan Ankaragücü'nde teknik direktör Ziya Doğan'ın istifasının ardından boşalan teknik direktörlük görevine getirilerek tekrar eski takımının başına geçmiştir.

Ankaragücü'nde 2. Hakan Kutlu dönemi