Türk sporunun sülümanları

Türkiye'de uzun zamandır var olan Osmanlı Dünyası Hayranlığı çeşitli şekillerde baş göstermeye başladı.

Kimi oyuncu rolü gereği canlandırdığı karaktere benzemek için sakallarını bırakırken, kimide inandığı lideri , başkanının özgür kalması için protesto amaçlı sakallarını kesmezken kimiside çok başarılı olmasına rağmen 11 kişilik maç kadrosunda yer bulamadığı için adeta adak adamış gibi sakallarını taramaya başladı.

İşte bu haberin hikayeside buradan başlıyor. İki yıldır reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin başaralı baş rol oyuncusu Halit Ergenç rolü gereği Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlı Padişahlarına benzemek için sakallarını iyicene uzattı. Her geçen hafta dahada heyecanla devam eden dizide başarılı karakter ve rolü ile beğeni kazanan Kanuni Sultan Süleyman yani Halit Ergenç spor dünyasında da kendine hayranlar veya takilitçiler yarattı.

Temmuz ayında meydana gelen şike davası nedeni ile tutuklanan Fenerbahçe Spor Klübünün Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasını protesto eden ve liderine, başkanına sonuna kadar inan milli takımın ve Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Volkan Demirel de sakallarını bıraktı. Aziz Yıldırımın ceza evinden çıktığı gün sakallarımı keseceğim diye açıklama yapan Volkan Demirel azimle kararını devam ettirirken sakallarını uzatmaya da devam ediyor. Baktığımızsa ise Kanuni Sultan Süleyman rolünü canlandıran Halite Ergenç ile de çok büyük benzerlik ortaya koyuyor.

Bir diğer sakallı ünlü ise yine Fenerbahçeli yıldız futbolcu Serdal Kesimal, Sedal Kesimal ise bu yıl şike söylentileri nedeni ile kötü günler geçiren ancak buna rağmen başarılı bir lig maratonu trafiği geçiren takımında ilk 11 de yer bulamıyor. Belki kendini motive ediyor belkide hocasını protesto ediyor bilemiyoruz ama onunda kalecisi Volkan Demirel’den ve Padişah Kanuni Sultan Süleyman karakterindeki Halit Ergenç’ten hiç bir farkı olmadığı ortaya çıkıyor. Hepside sakallı hepside Türkiye’nin yıldızları.

Kimisi rolü gereği sakal bırakıyor, kimisi protestosunu intihar ederek gösterirken kimi kendini yakarak veya açlık grevi yaparak toplüma mesaj verirken Fenerbahçeli Kaleci ise sakal bırakarak pretostosunu gösteriyor bir diğeri ise hakkını alabilmek adına yine tepkisini göstermek için yine aynı metodu uyguluyor “sakal bırakma”

Ne diyelim sakallar herkese hayırlı olsun ve dileklerine en kısa zamanda ulaşsınlar, yoksa hiç biri yakında tanınmayacak hale gelecekler gibi görünüyor.

Türkiyesporgazetesi.com