Trabzonspor, Gençlerbirliği Maçıyla Yara Saracak

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig 14.

hafta erteleme maçında yarın sahasında Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. Ligde oynadığı son 4 maçta galibiyet yüzü göremeyen Bordo-mavililer, bu maçı kazanarak hem kötü gidişe son vermek hem de 16. haftadaki Fenerbahçe maçı öncesi moral bulmak istiyor.

Trabzonspor’da sakatlığı devam eden Vittek ile kart cezalısı Zokora ve Burak Yılmaz bu maçta forma giyemeyecek. Yorgunluk ve cezalı futbolculardan dolayı teknik direktör Şenol Güneş’in Gençlerbirliği maçı kadrosunda mini rotasyona gidecek. Tecrübeli teknik adamın önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe maçını da düşünerek bazı talebelerini dinlendirebileceği belirtiliyor. Cezalı Zokora’nın yerine genç futbolcu Aykut’a görev verecek olan Güneş’in, Burak’ın yokluğunda da ileri uçta Henrique’yi oynatması bekleniyor. Güneş’in savunmanın solunda Cech’in yerine Ferhat’ı, orta sahada da Adrian’ın yerine Alanzinho’yu ilk 11’de sahaya süreceği bildiriliyor.
Trabzonspor ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçla ligde 55. kez karşılaşacaklar. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 54 maçta, bordo-mavili ekibin galibiyetlerde 32-9 üstünlüğü bulunuyor. 13 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 106 gol atarken, kalesinde 51 gol gördü.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 17.45’te başlayacak olan müsabakayı İlker Meral yönetecek. Meral`in yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ve Hakan Yemişken yapacak.
Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Tolga, Celustka, Giray, Mustafa, Ferhat, Serkan, Aykut, Colman, Alanzinho, Halil ve Henrique.