Stoke City Teknik Direktörünü Basın Toplantısı İçin Uefa Yetkilileri İkna Etti

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş ile karşılaşacak Stoke City takımının İstanbul’a gelişi olaylı oldu.

Stoke City kafilesi, yaşanan havalimanı krizi sebebiyle konaklayacağı otele gece yarısı ulaşabildi. İngiliz ekibinin teknik direktörü Tony Pulis, yaşanan olaya tepki göstererek basın toplantısına katılmak istemedi. UEFA yetkililerinin araya girmesiyle Pulis basın toplantısına katıldı.
UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçında bugün Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek olan İngiltere’nin Stoke City takımı özel uçakla İstanbul’a geldi. Kafilenin İstanbul’a gelişi uçağın hangi havalimanına ineceği konusunda yaşanan sorun sebebiyle olaylı oldu. Havalimanı yetkililerinden alınan bilgilere göre, Manchester’dan kalkan özel uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi için izin alındı. Ancak Türkiye hava sahasına giren uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak istediğini bildirdi. Ancak kule görevlileri uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine uçak saat 22.20’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Burada yakıt ikmali yapan uçak gerekli izinlerin alınmasının ardından tekrar havalanarak saat 22.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Stoke City kafilesi, burada kendilerini bekleyen otobüslere binerek konaklayacakları otele geçti.


TONY PULIS BASIN TOPLANTISINA KATILMAK İSTEMEDİ
Yaşanan havalimanı krizi sebebiyle kalacakları otele gecikmeli gelen İngiliz ekibinin teknik direktörü Tony Pulis, basın toplantısına katılmak istemedi. Basın toplantısının yapılacağı salondaki yerlerini saatler öncesinden alan gazeteciler, bir süre de Tony Pulis’in toplantıya katılmasını bekledi. Pulis’in toplantı salonu yerine yemeğe gitmesi, basın mensuplarının tepkisine yol açtı. Gazetecilerin salonu terk etmeye hazırlandığı sırada UEFA yetkililerinin araya girmesiyle Tony Pulis saat 00.20’de basın toplantısının yapılacağı salona geldi.
Yaşadığı gerginlik yüzüne yansıyan Pulis, “Bu gece olanları düşünmek istemiyoruz yarına konsantre olmak istiyoruz. İyi bir dinlenmeyle maça çıkacağız. Şu an için güvenli bir şekilde vardığımız için sevinçliyim” şeklinde konuştu. Yanlış havalimanına inmeleri sebebiyle herhangi bir tehlike hissetmediğini belirten Pulis, “Sadece bir an evvel kamp yapağımız otele gitmek istedim. Yanlış havalimanından sonra planlarda bir değişiklik olmadı. Gerekli düzenlemeler yapıldı ve bizi otobüslerin beklediği Atatürk Havalimanı’na indik” ifadelerini kullandı.


BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİNİN MUHTEŞEMLİĞİNİN FARKINDAYIZ
İstanbul’a yedek ağırlıklı bir kadroyla gelen Stoke City takımının teknik patronu Tony Pulis, Beşiktaş karşısında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karşılaşmanın zorlu geçeceğini vurgulayan Tony Pulis, özellikle Beşiktaş seyircisinden övgüyle bahsetti. Beşiktaş’ın Süper Toto Süper Lig’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fi-Yapı İnönü Stadı’nda yaptığı karşılaşmayı izlediğini kaydeden Tony Pulis, “Beşiktaş seyircisinin muhteşemliğinin farkındayız. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi sergileyeceğiz” dedi. Basın toplantısında Stoke City takımından herhangi bir futbolcu toplantıda yer almadı.
Öte yandan UEFA kuralları gereği, basın toplantısının maç saatinden 24 saat önce yapılması gerektiği ve gecikme sebebiyle Stoke City takımından savunma istenebileceği bildirildi.