Stoke City 'krizle' Geldi

Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi E Grubu`nda yarın son maçına çıkacak olan İngiltere`nin Stoke City takımını taşıyan özel uçak, bir saatlik havalimanı krizinin ardından Atatürk Havalimanı`na geldi.

Edinilen bilgiye göre; Stoke City takımının, Beşiktaş ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi E Grubu maçı nedeniyle, daha önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü`nden (DHMİ) aldığı uçuş planlanması izni ile 20.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı`na inmesi bekleniyordu. Stoke City takımını İstanbul`a getiren Boeing 737 tipi özel uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı semalarına gelince, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi`nden iniş için izin istedi. Kule ile bir süre diyalog halindeolan kaptan pilot, kuleden `Sabiha Gökçen Havalimanı`na slot verildiği ve akabinde Atatürk Havalimanı`nda kendilerine herhangi bir slotun ayrılmadığı` gerekçesiyle uçağa iniş izni vermedi.

Havalimanı krizi nedeniyle İstanbul`a inişinde yaklaşık 20 dakikalık bir gecikme yaşayan Stoke City kafilesini taşıyan yolcu uçağı, 20.20 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı`na indi. Ancak, uçağın inişinin ardından DHMİ ile tekrar görüşen Stoke City yöneticileri, Atatürk Havalimanı`na iniş için izin istedi. Gerekli ayarlamaların ardından, İngiliz temsilcisini taşıyan uçağa slot izni verildi. 22.30`da Atatürk Havalimanı`na inen kafile, Dış Hatlar Terminali`nde Beşiktaşlı yetkililer tarafından karşılandı.

Herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan futbolcuların, kendilerini kalacakları otele taşıyan otobüse binişi sırasında, bir grup taraftarın da Beşiktaş lehine slogan attığı görüldü.

Kaynak: İHA