Galatasaray Elmander'le Güzel

Galatasaray`ın ligde oynadığı Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında gerek ortaya koyduğu performans gerekse attığı gollerle dikkat çeken İsveçli yıldız Johan Elmander, takımının başarısına büyük katkı sağlıyor.

Galatasaray`ın İsveçli golcüsü Johan Elmander, son dönemde ortaya koyduğu performansla Sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde adeta taht kurdu. Sarı-kırmızılılar`ın Bolton Wanderers`tan bonservis bedeli ödemeden renklerine bağladığı 30 yaşındaki futbolcu, Başkan Ünal Aysal`dan dünyaca ünlü yıldızlar bekleyen taraftarın büyük bir çoğunluğunda hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak tecrübeli oyuncu gösterdiği performans ve attığı gollerle Sarı-kırmızılı taraftarları kendisine hayran bırakmaya başladı.

GALATASARAY`IN TARİHİNDEKİ 100. YABANCI FUTBOLCU Sessiz sedasız geldiği Florya`da Galatasaray formasını sırtına geçiren Johan Elmander`in, Sarı-kırmızılılar`a attığı imzanın farklı bir anlamı da vardı. Zira, Galatasaray`la 3 yıllık sözleşme imzalayan Johan Elmander, Sarı-kırmızılı kulübün tarihindeki 100. yabancı futbolcu olmuştu.

Galatasaray tarihindeki yerini alan Johan Elmander`in, Sarı-kırmızılılarla resmi maça çıkmadan teknik direktör Fatih Terim`in gözüne giremediği ve bu sezonun hayal kırıklıklarından biri olacağı yazılıp çizilmeye başlanmıştı.

Ancak İsveçli golcü, 15 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig`de oynadığı futbol ve attığı gollerle Galatasaray`ın zirvede yer almasını sağlayan isimlerin başında geldi.

İLK MAÇINDA BİR GOL ATTI, BİR PENALTI YAPTIRDI Sezonun açılış maçında forma giymeyen Johan Elmander, 2. haftadaki Samsunspor maçına ise yedek kulübesinde başlamış ve ikinci yarıda oyuna girip bir gol atmış, bir de penaltı yaptırıp alınan galibiyette büyük rol oynamıştı.

Galatasaray`ın ligin 10. haftasında Mersin İdmanyurdu`yla 0-0 berabere kaldığı maçta kaçırdığı gollere rağmen mücadeleci futboluyla taraftarın büyük beğenisini kazanan İsveçli golcü, Sarı-kırmızılıların 12. haftada Sivasspor`u 2-1 yendiği maçta Hayrettin Yerlikaya`ya yaptığı hareketle doğrudan kırmızı kart görmüştü. Tahkim Kurulu tarafından cezası 1 maça indirilen ve böylece 14. haftadaki Fenerbahçe derbisinde forma şansı bulan Johan Elmander, bu maçla birlikte adeta patlama yaşadı.

13 MAÇTA 6 GOLÜN ALTINA İMZA ATTI Fenerbahçe karşısında ilk golün hazırlayıcısı olan ve ikinci golün de altına imza atan 30 yaşındaki futbolcu, ortaya koyduğu peformansla da parmak ısırtmıştı.

Güzel futbolunu Pazar gecesi Trabzon`da da sürdüren Johan Elmander, Avni Aker`de de ağları havalandırmayı başardı ve takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

İsveçli futbolcu, gollerinin yanı sıra mücadeleci futbolu, koşuları, bitip tükenmek bilmeyen enerjisi ve çalışkanlığıyla şimdiden Galatasaray taraftarının yeni kralı oldu.

Bu sezonun en dikkat çeken isimlerinin başında gelen Johan Elmander`le ilgili en ilginç yorumu ise tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli yaptı. Tecrübeli teknik adam, "Eğer sahada Elmander`den daha fazla koşan, çalışan bir futbolcu varsa Elmander`in kesin bir sağlık sorunu vardır" diyerek yıldız futbolcuyla ilgili düşüncelerini açıkladı

Kaynak: İHA