Çekmeköy Bisiklet Yarışlarına 125 Sporcu Katıldı…

5.

Çekmeköy Dağ Bisikleti Yarışları serisinin 1. etabı tamamlandı. Çekmeköy bisiklet yarışlarına 125 sporcu katıldı.

Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kaçkar Bisiklet tarafından düzenlenen Çekmeköy Dağ Bisikleti Kış Antrenman yarışları serisinin birincisi yapıldı.

Hala sonbaharın renklerini taşıyan Çekmeköy ormanlarında düzenlenen yarışlara, farklı il ve ilçelerden gelen 125 bisiklet tutkunu sporcu katıldı. 6 kategorideki yarışların startını Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz verdi.
7 km’lik parkurda bayanlar ve +40 kategorilerindeki yarışmacılar 4 tur, junior ve master’lar 5 tur, 23 yaş altı ve elite’ler 7 tur attı. Zorlu parkurda birbirleriyle ve doğayla verdikleri mücadelelerin ardından dereceye giren yarışmacılar madalya ile ödüllendirildi. Dereceye girenler aynı zamanda 3 etaplık yarışın sonunda verilecek 15 bin liralık büyük ödül için avantaj elde etti.


DEPREMDE EN İYİ ULAŞIM ARACI, BİSİKLET
Öte yandan her yıl düzenli olarak yapılan “Çekmeköy Dağ Bisikleti Yarışları”nda alternatif doğa sporlarının duyurulması amaçlanırken, bisiklet kullanımının faydalarına da dikkat çekiliyor.
İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan trafiğe alternatif gösterilen bisikletler aynı zamanda deprem anında ve sonrasındaki kullanımı açısından en iyi ulaşım aracı seçildi.
Çekmeköy Belediyesi, Japonya’da arama kurtarma ekiplerinin malzeme listesinde zorunlu olarak yer alan bisikletin, Türkiye’deki kullanımının yaygınlaşması için çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Mardin’de yapılan dördüncü etabın 2012 yılında yine farklı bir ilde yapılması planlanıyor.