Trabzonspor: 0 – Galatasaray: 2 (ilk Yarı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, İsmail Şencan
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Halil, Adrian, Henrique, Burak
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih Kaya, Hakan Balta, Kazım Kazım, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Elmander, Milan Baros
Goller: Dk.

5 Elmander, Dk. 44 Selçuk İnan (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı konuk takımın 2 - 0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde Lille ile yapılan maçta gözüne darbe alan Celustka ile Alanzinho`yu yedek soyundurdu. Alanzinho`nun yerine Adrian 11`de sahaya çıktı.

Galatasaray ise geçen hafta 3-1 kazandığı Fenerbahçe maçının ilk 11`i ile sahaya çıktı. Galatasaray’da sezon başında Trabzonspor’dan transfer edilen Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam üçlüsünden sadece Selçuk ilk 11’de sahaya çıktı. Engin ve Ceyhun ise teknik direktör Fatih Terim tarafından yedek kulübesinde oturtuldu.

Maç öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, birbirlerine sarılarak başarılar dilediler.
Galatasaraylı futbolcular sahaya “Kitaplar Konuşur, Engeller Yok Olur” yazılı pankartla çıktı.

Trabzonsporlu taraftarlar eski futbolcuları Selçuk İnan’a maç boyuncu tepki gösterdi.

5. dakikada sağ kanatta Cech’in uzaklaştırmaya çalıştığı topu kapan Kazım pasını ceza sahası içerisindeki Elmander’e aktardı, bu futbolcunun dönerek vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tolga’nın sağından filelere gitti: 0-1.

14. dakikada Colman’ın ceza sahası önünden sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

44. dakikada ceza sahası önünde Milan Baros’un düşürülmesi ile kazanılan serbest atışı Selçuk kullandı, tecrübeli futbolcu düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.