Real Madrid, Gözünü Arsenal'in Kurtarıcısı Van Persie'ye Dikti

Real Madrid, İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal`in yıldız forvet oyuncusu Van Persie`yi İspanya`da oynatma peşinde.

İspanyon devinin teknik direktörü Jose Mourinho, Persie`nin Ada`dan ayrılmasını istemesi halinde 28 yaşındaki oyuncuya İspanya`da yeni bir sayfa açmasını vaat ediyor.
Takımdan ayrılmak istediği yönündeki dedikodulara cevap veren Van Persie, sezon sonuna kadar bu tartışmalara nokta koyacağını söyledi. Fabregas ve Nasri`nin Arsenal`den ayrılmasıyla birlikte takımı tek başına sırtlayan golcü oyuncu, Arsenal`de doğru yolda ilerlediğinden emin olmak istiyor. Buna karşın Arsenal`de başarılı oyuncunun bonservisinden para kazanma peşinde. Arsenal, 28 yaşındaki oyuncuyla yeni bir anlaşma yapmazsa bonservisini eline alacak olan Arsenal`in bu yılki kurtarıcısı, diğer kulüplere bonservisi elinde olarak gidebilecek, dolayısıyla Arsenal kulübü de bu ayrılıktan para kazanamayacak.
Real Madrid`in yanı sıra golcü forvete, dünyanın en büyük kulüpleri arasında yer alan Manchester City de takip olmuş durumda. Persie`ye haftalık 250 bin paund bütçe ayıran City, Persie`yi transfer listesindeki isimler arasında en üst kısımda tutuyor. Buna karşın, dün El Clasico`da üzülen taraf olan Real Madrid ise Van Persie`nin Arsenal`den ayrılmaya karar vermesi durumunda Ada`da durmayacağını ve kariyerini başka bir ülkede sürdürmek istediğine kesin gözüyle bakıyor.
7 yıldır Arsenal forması giyen 28 yaşındaki Hollandalı oyuncunun, eski Arsenal kurtarıcısı Dennis Berkamp`ın yolundan gittiği açıkça gözüküyor. Kafası şuanda karışık olan tecrübeli portakalın ne karar vereceği en çokta Arsenalli sevenleri tarafından merakla bekleniyor.