Beşiktaş 1-1 İstanbul BŞB

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti.

Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Karşılaşmada siyah beyazlı takımın golü 70. dakikada Mustafa Pektemek'ten gelirken konuk ekibin eşitlik sayısını 87. dakikada Tevfik Köse kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, 15 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de 28 puana yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise puanını 23'e çıkardı.

QUARESMA'NIN YERİNE ALMEIDA

Siyah-beyazlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, son oynadıkları Manisaspor karşılaşmasının kadrosundan 2 değişiklik yaparak sahada yer aldı.

Beşiktaş'ta sakat olan Ricardo Quaresma'nın yerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Hugo Almeida ilk 11'de sahaya çıktı.

Hafta içinde yapılan Manisaspor maçına yedek başlayan Almeida, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forvette görev aldı.

BU KEZ KALE CENK'İN

Manisaspor karşısında ilk 11'de görev alan kaleci Rüştü de yedek soyunurken, yerine Cenk Gönen oynadı.
Siyah-beyazlılarda, Quaresma'nın yanı sıra sakatlıkları süren Simao Sabrosa ve Mehmet Aurelio da kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta, yedek kulübesinde Rüştü'nün yanı sıra İbrahim Toraman, Ekrem Dağ, Burak Kaplan, Filip Holosko, Julio Alves ve Sidnei yer aldı.

BELEDİYE HIZLI BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında Quaresma'dan yoksun olarak çıkan Beşiktaş takımı, maça rakibine oranla daha tutuk başladı. İstanbul BŞB ekibi hızlı hücumcularıyla ilk dakikalarda gol ararken birinci yarının ortalarına kadar da Beşiktaş kalesini bir çok pozisyonda zor durumlara düşürdü.

Holmen ve Doka ile Beşiktaş kalesinde gol arayan lacivert turunculu ekip, Beşiktaş savunmasının zaman zaman zor durumlara düşürdü.

Kalesindeki ilk tehlikeyi maçın henüz 2. dakikasında kalesinde gören Beşiktaş, orta sahadaki üstünlüğünü ilk şoku üzerinden attıktan sonra sağladı.

KARŞILIKLI İKİ NET POZİSYON

Kalesindeki pozisyonları başarıyla savuşturan Beşiktaş Cenk'in başarılı kurtarışlarıyla skorun değişmesine izin vermedi. Hücum anlamında Veli ve Mustafa Pektemek'le rakip kalede gol arayan siyah beyazlı takım Doka'yı sol kanatta durdurmayı başaramadı. İlk 20 dakikanın ardından denge gelen mücadelede iki takım da net gol pozisyonlarından yararlanamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

94' Ve hakem karşılaşmayı bitiren düdüğü çalıyor. Beşiktaş-1 İstanbul BŞB-1
93' İBB bir kontra atak şansı daha yakaladı. 3'e 2 giderken Doka, Sivok'u geçmek istedi. Çek savunmacı tehlikenin büyümemesi için faul yaptı ve sarı kart gördü.
92' İBB kontra atağa hızlı çıktı. Doka sağdaki Tevfik'i gördü ama Tevfik ceza sahasına girmeyi başaramadı.
92' Holosko'ya orta çizgide yapılan hareket faul. İsmail. kullandı bu vuruşu, savunma karşıladı.
91' Ekrem paralel bir pasla sağ kanada göndermek istedi topu ama bu pas isabetsiz ve top taça çıktı.
90' Maçın sonuna 4 dakikalık kayıp zaman eklendi.
90' Fernandes'in sağ kanattan kullanığı korneri savunma uzaklaştırdı. Necip çalımlarla sağ kanattan ceza sahasına girdi, ama Cihan tam zamanında topu taça uzaklaştırdı.
89' Fabian Ernst ceza sahasına girmek isterken, savunma topa dokundu korner.
89' Fernandes kendi yarı alanında kazanılan faulde topu rakip ceza sahasına gönderdi. Savunma ceza sahası dışında topu karşıladı.
88' Doka ve Ekrem ile sol kanattan geldi İBB. Ekrem'in ortasında İbrahim arka direkte topu kontrol etti ve orta şut karışımı bir vuruş yaptı. Kale çizgisinin hemen önünde Tevfik kayarak topu ağlara gönderdi.
87' Ve gooolll... Karşılaşmaya eşitlik geldi. Beşiktaş-1 İstanbul BŞB-1
86' Gökhan Süzen sol kanattan korneri paslaşarak kullanmak istedi. Ama Cihan çok kötü bir pas atınca, top taça çıktı.
86' Ekrem sol kanattan ortaladı. Arka direkte iki İBB'li oyuncunun arasında İsmail topu kornere göndermeyi başardı.
85' Bu kez sağ kanattan İbrahim Yılmaz ortaladı, Cenk Gönen ceza sahasında topun sahibi oldu.
84' Önce Gökhan Süzen'in, sonra Ekrem'in ortalarını Beşiktaş savunması kafayla karşıladı.
83' Fernandes tek topla savunmanın arkasına sarkan Almeida'yı topla buluşturmak istedi. Ama Hasagic ceza sahası dışına çıkıp topu kafa ile uzaklaştı.
82' Gökhan Süzen'in ortasında Cenk topu yumrukladı. Pozisyonun devamında Gökhan'ın yerden şut orta karışımı vuruşunda, kimse topa dokunamadı ve top Cenk'de kaldı.
82' İsmail Köybaşı, Cihan Haspolatlı'yı faulle durdurdu. Sağ kanattan serbest vuruş kullanacak İBB.
81' Holmen Cihan'ı savunmanın arkasına kaçırmak isterken topu kaybetti ama Fernandes de hızlı hücuma çıkarken topu kaybetti.
80' İbrahim Yılmaz Edin Visca'nın yerine oyuna dahil oldu.
79' Fernandes'in sol kanattan kullandığı kornerde top Egemen'in önünde kaldı. Egemen'in vuruşunda ise top savunmadan döndü.
79' Golün sahibi Mustafa Pektemek oyundan çıkarken, İbrahim Toraman oyuna dahil oldu.
78' Beşiktaş Holosko ile sağ kanattan hızlı hücuma çıktı. Mustafa ceza sahasında topla buluştu ama şut şansını bulamadı ve top savunmadan kornere gitti.
77' Fernandes sol kanattan korneri yakın direğe kullandı. İBB savunmasından seken top boşta kaldı ama araya giren Zayatte oldu.
77' Hilbert sağ kanattan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Top İBB'li oyunculardan kornere gitti.
76' Fabian Ernst yerde kaldı orta alanda, hakem faul düdüğünü çaldı.
74' Visca sağ kanattan korneri kullandı ama top dışarıdan içeriye geldi ve hakem autu gösterdi.
74' Doka ceza sahası dışından çok etkili bir şut atı ama Cenk müthiş tokatladı topu kornere
73' Gökhan Süzen'in ortasında top Cenk Gönen'in ellerinde kaldı.
72' Bu kez ceza sahasının 3-4 metre dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Ama bu vuruştan faydalanamadı Doka.
71' Fernandes sol kanattan korneri kullandı yine. Altı pastaki karambolde Mustafa Pektemek topa dokundu ve takımını öne geçirdi.
70' Ve gooolll. Beşiktaş-1 İstanbul BŞB-0
69' Holosko sağ kanattan çok hızlı geldi ve ceza sahasına girip sıfıra indi. Slovak oyuncunun yerden ortasında Can, topu kornere attı.
68' Mahmut Tekdemir'in yerine Gökhan Süzen oyuna girdi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da.
67' Orta alanda Hugo Almeida'yı faulle durduran Rizvan Sahin maçın ilk sarı kartını gördü.
67' Bu dakikalarda iki takımın orta sahası da düşmüş görünüyor. Orta sahalar çabuk geçiliyor.
66' Beşiktaş kontra atağında sol kanattan Visca hareketlendi. Ceza sahasına kadar inen Visca, topu ortaya çeviremedi. Daha sonrasında yaptığı ortada Tevfik, topu kontrol edemeyen isim oldu.
65' Mahmut kendi yarı alanının son metrelerinde topu Mustafa'ya kaybetti. Mustafa, sağ kanattan koşu yapan Holosko'ya aktaramadı topu.
64' Almeida çok uzaklardan hafif sağ çaprazdan kaleyi yokladı. Portekizli oyuncunun çok sert şutunda top kaleyi bulmadı.
63' İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise oyundan Metin Akan çıkarken, Tevfik Köse oyuna girdi.
63' Maçtaki ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Beşiktaş'ta Filip Holosko, Veli Kavlak'ın yerine oyuna girdi.
62' Fernandes ceza sahasına doğru bir orta daha yaptı. Necip Uysal hava topu mücadelesinde, Kamil Zayatte'ye faul yaptı.
60' Necip sağ kanattan ortaladı. Almeida'dan önce savunma kafayı vurdu, Veli ceza sahasının hemen dışında topu eli ile kontrol etti.
59' Egemen kendi yarı alanından müthiş bir uzun pas çıkardı. Ama Veli ceza sahasına girerken kontrol edemedi o topu.
58' Bu kez Doka sakatlık yaşıyor sağ kanatta. Hilbert ile mücadelede yerde kaldı Doka, hakem oyunu devam ettirirken Hilbert, Doka'nın eline bastı.
57' Necip rakip yarı alanın ortasında topu aldı ve önünü boşalttı. Genç oyuncunun kaleyi cepheden gören bir pozisyondan yaptığı vuruşunda ise top auta gitti.
56' Visca Metin Akan'ı ceza sahasında topla buluşturmak istedi. Pas hızlı olunca Cenk çıktı ve topun kontrolünü sağladı. Cenk ile çarpışan Metin ise yerde kaldı ve tedavisi oyun alanı dışında yapılacak.
55' Fernandes sol kanattan bir korner daha kullandı. İBB savunması topu karşıladı, ceza sahası dışına düşen topu Visca kontrol etmek isterken, Veli ayak koydu ve top taça çıktı.
54' Fernandes sol kanattan hücuma çıkan İsmail'i topla buluşturdu. İsmail'in ortasında top Visca'dan kornere gitti.
53' Mustafa Pektemek tek pasla Hugo Almeida'yı savunmanın arkasına kaçırmayı amaçladı, top Almeida'nın ayağına çarpıp taça gitti.
52' Holmen sol kanattan ceza sahasına giren Visca'yı çok güzel gördü. Visca altı pasta bomboş durumdaki Doka'ya topu gönderemedi ama zaten daha öncesinde ofsayt bayrağı kalkmıştı Visca için.
51' Beşiktaş kalecisi Cenk topu oyuna sokarken sıkıntı yaşadı ama İBB'li oyuncular onun kötü pasında topu kontrol edemedi.
50' Mustafa Pektemek sol çizgiye kadar geldi ve orta sahada top almak istedi. Ancak genç oyuncu topu kontrol edemedi, taç.
49' Fernandes orta sahada şık hareketlerle ilerledi ve Mustafa'ya gönderdi topu. Daha sonra Almedia Fernandes'i sol kanatta gördü ama Fernandes önündeki boşluğu kullanmak yerine şut atmayı tercih etti, top da farklı şekilde dışarı gitti.
49' Mustafa topu kafayla aşırttı. Veli ceza sahası dışından kaleyi yoklamak istedi.Fakat vuruşunda savunma iyi kapandı.
48' Fernandes sağ kanattan korneri kullanan isim ama Egemen'den önce savunma kafayı vurdu.
48' Fernandes'in pasında Hilbert sağ kanatta topla buluştu. Ortada Almeida bomboştu ama Hilbert'in ortasında savunma ayak koyarak topu kornere attı.
47'Rızvan sağ kanattan hücuma katıldı ve son çizgiden ortasını yaptı ama o orta doğrudan auta gitti.
46' İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların topa dokunuşu ile başlıyor

BEŞİKTAŞ 0-0 İSTANBUL B.B İLK YARI SONUCU

45' 1 dakika uzatma oynanacak
44'Fernandes'in ilk kornerini savunma karşıladı. Daha sonrasında Cihan topu bir kez daha kornere attı. Ama ikinci kornerde de etkili olamıyor Beşiktaş.
43'İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmadan çıkmayı başaramadı bir türlü. Cihan ceza sahası içinde topu kaybetti ama savunma tam zamanında Mustafa'nın şutunu kesti,korner.
43'Veli güzel bir pasla Necip'i topla buluşturdu sağ kanatta. Ekrem Ekşioğlu, Necip'in topla sıfıra inmesine izin vermedi.
42'Veli güzel bir pasla Necip'i topla buluşturdu sağ kanatta. Ekrem Ekşioğlu, Necip'in topla sıfıra inmesine izin vermedi.
41'Doka yine sol kanattan hareketlendi ve rakibinden kurtuldu. Onun pasında Metin Akan ceza sahasının hemen dışında zorlukla topu kontrol etti ve kaleyi düşündü. Ama plase vuruşunda top istediği yere gitmedi Metin'in, aut.
39'Doka sol kanattan korneri kullandı, savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Daha sonra Holmen, bir kez daha Doka'ya gönderdi topu ama ofsayt bayrağı da havaya kalktı.
39'Hilbert savunmada topu kaybetti. Mahmut bekletmeden Doka'yı topla buluşturdu. Ceza sahasına giren Brezilyalı'nın çaprazdan vuruşunu Cenk, kornere tokatladı.
38'Ernst bu kez topu ceza sahasına doldurdu. Hasagiç hatalı çıkarken top ceza sahası dışında Almeida'nın önünde kaldı. Almeida bekletmeden kaleye gönderdi topu ama kötü bir vuruş bu ve top auta gitti.
37'Fernandes yine topun başında. Onun ortasında top Egemen'i aştı, savunma topu taça gönderdi.
36'Cihan orta sahada çok kritik bir top kaybı yaptı. Ernst Hilbert'in pasıyla ceza sahasında topu kontrol etti ama ortaya çeviremedi. Pozisyonun devamında Veli sağ taç çizgisi yakınında yerde kaldı, karar faul.
35'Necip ile hızlı geldi Beşiktaş. Ama sağ kanattan ceza sahasına giren Necip, topu arkadaşlarına kazandıramadı.
32'Fernandes yine topun başına geliyor ve sağ kanattan korneri kullanıyor. Ama savunma topu rahatlıkla karşılıyor.
31'Fernandes sağ kanattan kullandı korneri. Mustafa topu kontrol etti ve dönüp şutunu attı. Ama vuruşunda top savunmadan kornere çıktı.
31'Hilbert'in sağ kanattan ortasında ceza sahasının girişinde Ernst kafayı vurdu. Auta gitmek üzere olan topa Hasagic dokundu ve top kornere gitti.
28'Necip orta sahada topu kazandı ve Almeida'ya harika bir pas verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Portekizli golcünün vuruşunu, Hasagic ayağı ille çıkardı.
27'Mustafa Pektemek sağ kanattaki takım arkadaşı Veli'yi düşündü ama pası onun için çok hızlı.
25'Beşiktaş bu tehlikenin ardından Mustafa ile hızlı geldi ama genç golcü Veli ile anlaşamadı.
25'Visca sağ kanattan çok etkili bir orta yaptı. Altı pasta bomboş pozisyonda Holmen kafayı vurdu, kaleci Cenk mükemmel bir refleksle çıkardı üstüne gelen topu.
24'Beşiktaş yine rakip yarı alanın başlarında faul kazandı. Yine Fernandes ortaladı ama bu kez orta etkili olmadı.
23'Doka topun başına geldi ve çok şık bir plase yaptı. Barajın üzerinden giden top, direği yaladı ve dışarıya gitti.
22'Doka bir kez daha sol kanatta topu aldı ve içeriye doğru daldı. En sonunda Hilbert, Doka'yı bir kez daha faulle durdurdu. Ceza sahasının sadece 3-4 metre dışı ve kaleyi karşıdan gören bir noktadan frikik kullanacak İBB.
21'Veli çok uzak mesafeden İBB kalesini yokladı. Yerden sekerek giden top, kaleci Hasagic'in ellerinde kaldı.
20'İsmail Köybaşı'nın sol kanattan ortasında Hugo Almeida kafayı vuramadı, top Ekrem'de kaldı.
20'Doka sol kanattan içeriye doğru hareketlendi ve sol kanattaki boşluğa koşu yapan Holmen'i gördü. Fakat daha önce Holmen için ofsayt bayrağı kalktı.
19'Hilbert, Veli'nin koşu yoluna doğru gönderdi topu. Can Arat, kademeye doğru zamanda girdi ve sonrasında Veli'nin hareketi ile yerde kaldı.
18'Veli bir kez da orta çizgide topu kaybetti ama Metin Akan, topu sol kanattan hücuma çıkan Visca'ya aktaramadı.
18'Beşiktaş kontra atağında Mustafa, sol kanattaki Almeida'yı gördü. Ama Almeida, Mustafa'nın savunmanın arkasına yaptığı koşuyu göremedi. Sonrasında kendi sahasına topu sürüp, kalecisine döndü.
17'Fernandes'in sağ kanattan kullandığı kornerde ise top kaleci Hasagic'de kaldı.
16'Hugo Almeida'ya rakip yarı alanın ilk metrelerinde faul yapıldı. Fernandes çok uzak nokta olmasına rağmen çok etkili bir orta yaptı. Egemen topa dokunamadı ama seken topu Hasagic zorlukla kornere tokatladı.
15'Rızvan sağ kanattan hücuma çıktı. Ama iki oyuncuyu birden geçmeyi deneyen Rızvan, bunda başarılı olamayınca top auta gitti.
14'İBB sol kanattan Ekrem ile geldi ama Ekrem'in ortası çok kötü ve top auta gitti.
13'Bu arada Beşiktaş tribünlerinden bir taraftar sahaya girdi ama güvenlik görevlileri araya çabuk girdi ve taraftarı etkisiz hale getirdi.
13'Fernandes altı pasa yaptı ortasını, Kenan Hasagiç çıktı ve alçak gelen topu aldı. Sonrasında Egemen'in hareketine faul kararı çıktı.
12'Veli, Can Arat'ın hareketiyle yerde kaldı. Beşiktaş sağ çaprazdan yaklaşık 25 metreden tehlikeli bir serbest vuruş kullanacak.
11'Doka yine sol kanattan hareketlenen isim oldu ama Hilbert'i geçmeyi başaramadı Brezilyalı. Sonrasında Holmen faulü yapan isim.
10'Beşiktaş hücuma çıkarken bir top kaybı daha yaptı ama Doka topu bir türlü arkadaşlarına aktarmayı başaramadı ve tehlike büyümedi.
9'Visca sol kanattan korneri kullandı, savunma karşıladı. İkinci pozisyonda Visca bir kez daha şansını denedi ama Can Arat, Ernst'e faul yapıyor hava topu mücadelesinde.
9'Bu kez Veli kendi sahasından çıkarken topu kaybetti. Ekrem'in pasında Holmen ceza sahasında topla buluştu. Dar açıda topu çok iyi kontrol eden Holmen'in vuruşunu Cenk kornere çeldi.
7'Almeida kendi yarı alanının son metrelerinde Can'ın faulüne mağruz kaldı. Sonrasında Almeida rakibini itti ama gerginlik büyümedi.
6'Zayatte savunmadan topla çıktı. Ancak Metin'in pası verkaçla ceza sahasına girmek isteyen Zayatte'ye gelmedi.
6'Veli bu kez Doka'yı çekerek düşürdü. Hakem bu harekete de faul düdüğünü çaldı.
3'Bu kez Beşiktaş tehlikeli geldi. Mustafa Pektemek sağ kanada bıraktı. Veli'nin ortaya çevirdiği topta Hugo Almeida'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.
2'Manuel Fernandes kendi yarı alanının ortasında topu kaybetti. Samuel Holmen, sol çaprazdan ceza sahasına giren Visca'yı topla buluşturdu. Onun sert vuruşunda top Cenk'den döndü. Maçın ilk tehlikeli atağı.
1'Karşılaşma İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncuların dokunuşu ile başladı.

BEŞİKTAŞ
Cenk
İsmail
Sivok
Egemen
Hilbert
Ernst
Necip
Fernandes
Veli
Mustafa Pektemek
Almeida

İSTANBUL BŞB.
Hasagic
Can Arat
Zayatte
Visca
Ekrem
Rızvan
Cihan
Mahmut Tekdemir
Holmen
Doka
Metin Akan